Vind jouw product hier

News Archive


Training Duurzaam Produceren en Ondernemen

on 20-09-2017

Wil jij ook de stap maken naar duurzaam ondernemen en produceren? En wil je weten hoe verschillende duurzame designstrategieën hierbij ingezet kunnen worden?
Hoe kom je tot fair en green design en productie, internationaal of lokaal? Kies je voor industrieel of juist voor ambachtelijk produceren? Doe mee met de Training Duurzaam Produceren & Ondernemen.
Dutch Design in Development (DDiD) organiseert deze tweedaagse training op 3 en 17 november 2017

training_duurzaam_produceren_ondernemen_ddid_512


lees verder >


De beleving van het maken

on 10-05-2017

De rol van het maken van dingen is spectaculair veranderd als gevolg van de opkomst van de computer. Vroeger werden producten ontwikkeld in de werkplaats en tegenwoordig hoofdzakelijk achter de computer. Is dit alleen maar een positieve ontwikkeling of is er ook iets verloren gegaan?
En, hoe kunnen we hetgeen dat verloren is, of dreigt verloren te gaan weer terugveroveren?
Deze vragen worden gesteld tijdens 'De beleving van het maken' op donderdag 17 mei bij TU Delft. Meer info vind je op materialdesign.nl

d73b0741-97d9-43e4-b405-f569fd6b7bdb_512


lees verder >


Training Fair & Green Design

on 16-01-2017

Op 10 maart gaat de training Fair & Green Design weer van start. Wil je leren hoe je fair en eco-effectief design verbindt met productietechniek, marktanalyse en businessmodellen? Wil je slim samenwerken met ‘fair trade’ en duurzame producenten in ontwikkelingslanden, opkomende markten of in Europa. Een eigen merk duurzaam produceren en succesvol in de markt zetten? Ga mee op reis!


lees verder >


Training Circulair Design & Ondernemen

on 02-08-2016

Circulair Design en circulair ondernemen wordt nu snel de nieuwe standaard. In deze 2 daagse training leer je de grondbeginselen van circulair design en circulaire businessmodellen. En maak je eigen producten, design en bedrijf maximaal duurzaam. Zo verander je fundamenteel je eigen ontwerpen en onderneming en leer je designvragen van je klanten van innovatieve, oplossingen te voorzien. In deze training leer en werk je samen met andere inspirerende ontwerpers en ondernemers in het DDiD netwerk.


lees verder >


Circulair podium voor Welcome to the Village

on 12-07-2016

In DORP bij Welcome to the Village bouwen we deze week met Onix architecten en vrijwiiligers aan een ontwerp voor een circulair podium. Hiervoor gebruiken we spijkerbroeken. Je kunt in DORP je versleten spijkerbroek achterlaten zodat het een tweede leven krijgt.

dorp_schommelspijkerbroek_512


lees verder >


Innoveren met textiel

on 11-02-2016

Op 5 februari organiseerde House of Design voor de tweede keer met de Frisian Design Factory een Design Pressure Cooker in de Blokhuispoort. Opdrachtgever deze keer: afvalinzamelaar en -verwerker Omrin, dat het liefst zoveel mogelijk textiel zou hergebruiken, en graag zou zien dat hun kringloopwinkel Estafette nog beter gevonden wordt.

dpctextiel_sessieomrin_512

 


lees verder >


Duurzame innovatie rondom textiel

on 02-02-2016

Hoe stimuleren we mensen tot het beter scheiden van textiel? Hoe kunnen we van textielvezels nieuwe vezels maken? Kunnen we de kringloopwinkels aantrekkelijker maken? Dit zijn enkele van de vragen die we onderzoeken tijdens de design pressure cooker (DPC) rondom textiel.

Het Friese afvalverwerkingsbedrijf Omrin wil graag de inzameling van textiel stimuleren. Wanneer het beter wordt ingezameld, kunnen ze het nog beter scheiden en het een tweede of derde leven geven. 

We organiseren de DPC samen met de Frisian Design Factory op 5 februari in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Vanaf 15.45 uur is het publiek welkom bij de eindpresentaties.

textiel_omrin_512


lees verder >


Gratis workshops over kennisbescherming van RVO

on 19-01-2016

Wil je meer weten over het beschermen of het geheimhouden van je product? Of wil je weten hoe je met octrooi-informatie tijd en geld kunt besparen? Octrooicentrum Nederland geeft hierover verschillende kosteloze workshops.


lees verder >


Training Fair & Green Design

on 05-01-2016

Op 11 maart gaat de training Fair & Green Design weer van start. Wil je leren hoe je fair en eco-effectief design verbindt met productietechniek, marktanalyse en businessmodellen? Wil je slim samenwerken met ‘fair trade’ en duurzame producenten in ontwikkelingslanden, opkomende markten of in Nederland. Of een eigen label duurzaam produceren en succesvol in de markt zetten? Ga mee op reis!

fair__green_design2015-ddid_512


lees verder >


Trekvogels 3D printen tijdens TREK Balts in Zoutkamp

on 03-12-2015

In aanloop naar het TREKfestival 2016 vond er op 1 december in het vissersdorp Zoutkamp het evenement TREK Balts plaats. House of Design stond er met een 3D printer en printte live 3D Trekvogels!

balts-trek-1_512


lees verder >


Winterexpositie bij Galerie Koopmans

on 02-12-2015

Van 20 december t/m 6 maart is het werk van Volken de Vlas te zien in de winterexpositie bij Galerie Koopmans in Earnewâld. De expositie toont werk van verschillende kunstenaars en ontwerpers waarin ambacht en kunst op een creatieve wijze samengaan.

kafta1_1_512


lees verder >


Albert Geertjes opent bijzonder atelier aan huis

on 10-11-2015

Albert Geertjes en Heleen De Vries openen in december Atelier Albert Geertjes: 'Met een paar eenvoudige maar interessante ingrepen, hebben we in onze boerderij ca. 100m2 nieuwe atelierruimte kunnen realiseren... bijna binnen de bestaande rooilijnen.'

atlelier_fotobuiten_512


lees verder >


3D PRINTSELS 12 november in Academie Minerva tijdens LIVE MAGAZINE

on 14-10-2015

House of Design is uitgenodigd mee te doen aan de manifestatie Werkman 2015 met het project 3D Printsels. Samen met ontwerpers, vormgevers en een 3D-print expert hebben we gewerkt aan een 3D geprinte interpretatie van het werk van H.N. Werkman.

Wat zou de eigenzinnige H.N. Werkman maken met de technieken van nu?
Kun je de gelaagdheid van zijn werk vertalen naar 3D?

Het resultaat is een dynamisch object geworden, bestaande uit losse steentjes, waarmee het publiek zijn/haar eigen Werkman kan maken.

We staan donderdagavond 12 november op de eindmanifestatie LIVE MAGAZINE in Academie Minerva. Het publiek kan dan ook zijn/haar eigen vorm ontwerpen, die we live printen en toevoegen aan het object. 

Meer lezen over dit project klik hier

3dprintsels_werkmanatelier_tafel_512


lees verder >


Wonen in Groningen opent de Woonmaand van Wonen&Co

on 28-09-2015

De woonmaand van Wonen&Co wordt geopend met het woonevent ´Wonen in Groningen´. Volg op zaterdag 3 en zondag 4 oktober deze speciale wandelroute langs lifestyle- en woonwinkels in de binnenstad van Groningen. 

wonenenco_logo_512


lees verder >


House of Design introduceert nieuw concept Shared Stores tijdens Wonen in Groningen

on 25-09-2015

Een nieuwe winkelervaring voor het publiek door samenwerking winkeliers en ontwerpers!

dsc00117_512


lees verder >


3D Printsels | Wat zou Werkman maken met de technieken van nu?

on 24-09-2015

Wat zou de eigenzinnige H.N. Werkman maken met de technieken van nu? Kun je de gelaagdheid van zijn werk vertalen naar 3D?

Dit onderzoeken we samen met ontwerpers, een 3D-print expert en studenten design en interieurontwerp. Afgelopen zondag gingen ze aan de slag met hun hedendaagse interpretatie van het werk van Werkman.

lees meer over dit project

logo


lees verder >


OPEN DESIGN tijdens Groninger Researchers' Night

on 20-09-2015

Tijdens de Groninger Researchers' Night gaat Eileen Blackmore van House of Design in gesprek met Tjeerd Veenhoven, Gerard de Hoop, Volken de Vlas en Bart Kempinga over Open Design en Dowloadable Design. 

grrn_512_512


lees verder >


Wonen in Groningen

on 16-09-2015

Zaterdag 3 en zondag 4 oktober kun je een speciale wandelroute volgen langs 17 woonwinkels in de binnenstad van Groningen. Ontwerpers tonen er hun laatste werk, geven een workshop of laten het werkproces zien. De winkelier en ontwerper zorgen samen voor een uniek programma.

wig2015-poster_512 


lees verder >


Holland WebWeek Groningen

on 16-09-2015

img_6696_512

House of Design geeft tijdens de Holland Webweek samen met Tobias Strating een 3D workshop.  Over 3D ontwerpen en 3D denken, met veel mooie voorbeelden en de deelnemers kunnen zelf aan de slag met de printer.

 


lees verder >


Te bezoeken tijdens Noorderzon, designwinkel Stuff n Goods!

on 26-08-2015

2015-08-25-stuffngoods-6_512

Stuff 'n Goods is ook dit jaar weer te bezoeken tijdens Noorderzon! Van 20 augustus t/m 29 augustus kun je een kijkje nemen in de designwinkel stampensvol met handgemaakte producten ontworpen door Groningse designers. Dit jaar met onder andere werk van House of Design friends: Bij Josse, Volken de Vlas, Gerard de Hoop en Monique Middelhoek. Uiteraard is alles met de hand gemaakt, en designed with a big smile!


lees verder >


Training Fair & Green Design

on 11-08-2015

Op 16 oktober gaat de training Fair & Green Design weer van start. Wil je slim samenwerken met ‘fair trade’ en duurzame producenten in ontwikkelingslanden, opkomende markten of in Nederland? Wil je fair en eco-effectief design verbinden met productietechniek, marktanalyse en businessmodellen? Een eigen label duurzaam produceren en succesvol in de markt zetten? Of zoek je meer duurzaamheid in je loopbaan en activiteiten? Ga mee op reis!

fair__green_design2015-ddid_512


lees verder >


Vakbeurs ShowUP

on 04-08-2015

ShowUP is een nieuwe hippe en inspirerende vakbeurs voor woonaccessoires. Zorgvuldig geselecteerde deelnemers presenteren hun nieuwste collecties. Hierbij zie je toonaangevende merken, zoals Bloomingville en Norman Copenhagen, maar er is ook ruimte voor jong talent. De opzet van showUP is vernieuwend en uitnodigend. De producten van de deelnemers staan centraal in een inspirerende setting.

showuppp_512


lees verder >


House of Design werkt aan Ecology

on 03-08-2015

House of Design en Omrin werken samen aan het onderdeel Ecology binnen de pijler Circulaire Economie & Energie. Dit project is in het leven geroepen door de Culturele Hoofdstad 2018 waarin vijf E’s worden behandeld. Één daarvan is Ecology.

foto-dorp-medium_512.
DORP - Ecology tijdens Welcome to the Village


lees verder >


Datum DesignXPO Fryslân bekend

on 30-07-2015

Datum: weekend 10 + 11 oktober 2015
Locatie: De Oude Ambachtsschool (Floris Verster Ateliers) in Leeuwarden.

Na het succes van DesignXPO in Leeuwarden in 2013 - met ruim 1500 bezoekers - wordt een'DesignXPO 2015 ...het nieuwe maken' voorbereid. Sinds 2014 is DesignXPO een samenwerkingsverband tussen Keunstwurk in Fryslân, House of Design Groningen en K&C Drenthe. Keunstwurk organiseert voor 2015 een DesignXPO in Leeuwarden.

img_6573_512


lees verder >


Zomertip: Design Derby

on 28-07-2015

In de zomer van 2015 toont Museum Boijmans Van Beuningen de hoogtepunten van 200 jaar vormgeving in Nederland en België. Vierhonderd objecten uit de twee buurlanden zijn te zien, variërend van zilver, glas, keramiek en affiches tot meubels, mode en auto’s. De tentoonstelling presenteert de objecten in chronologische volgorde, parallel aan elkaar.

designderby_512_01


lees verder >


Design Pressure Cooker op 10 november – Geef je op

on 27-07-2015

Op 10 november organiseert House of Design in samenwerking met designxport Hamburg een internationale Design Pressure Cooker. In een Design Pressure Cooker gaan opdrachtgevers en ontwerpers uit beide landen met elkaar samenwerken. In de snelkookpan ontwikkelen deze partijen binnen korte tijd een passende oplossing voor de ontwerpvraag die de opdrachtgever van te voren aangeeft.

Ben je geïnteresseerd om hieraan mee te doen als ontwerper of als opdrachtgever? Mail dan naar info@houseofdesign.nl voor opgave en meer informatie. 

img_2739_512_01


lees verder >


Tips van grote ontwerpers voor productiviteit

on 23-07-2015

Ontwerpers van Google, Argo, Work&Co., USTWO, Sagmeister+Walsh, OKFocus en meer gaven, aan Co.design.com, de beste tips voor productiviteit.

We hebben de beste tips geselecteerd speciaal voor jou. De belangrijkste reden om deze tips te posten was voor co.design.com: “Ook al heb je jouw droombaan gevonden, productief blijven kan moeilijk zijn. Dat is de reden waarom juist ontwerpers productiviteitexperts zijn; elke keer opnieuw overwinnen ze de verleiding te relaxen omdat brainstormen, het vinden van nieuwe ideeën en het vinden van nieuwe oplossingen nodig is, naast het afwerken van producten, opzetten van nieuwe producties en het halen van deadlines onder een strak opgestelde begroting.

3048065-slide-s-13-30-productivity-tips-jimmy-watkins_200  3048065-slide-s-23-30-productivity-tips-sagmeisterbyjohnmadere_200  3048065-slide-s-9-30-productivity-tips-ian-macdowell_200


lees verder >


Eco Pop-Up Store x Koko Toko

on 20-07-2015

De Eco Pop-Up store in Groningen is opnieuw geopend! Voor een nieuw zomerproject, is een samenwerking aangegaan met Koko Toko. Onder de naam GROENiNG is de pop-up store vanaf 1 juni, tot en met 31 augustus, geopend. Het gehele assortiment past in de thema's Groen, Groei en Groningen.

groening-pop-up-ig-2_512


lees verder >


DORP in aanloop naar Welcome to the Village

on 17-07-2015

Wetenschappers, techneuten, ondernemers, creatieven, kunstenaars en publiek werken aan oplossingen voor de uitdagingen waarvoor Welcome to the Village als festival staat. House of Design droeg afgelopen maandag haar steentje bij.

img_20150713_163548_512


lees verder >


Studio Droog Design exposeert in MoSex in NYC

on 14-07-2015

Op dit moment vind je in het New York Museum of Sex een kunst installatie genaamd "Splendor in the Grass". Deze kunstinstallatie is gecreëerd door Droog Design, in opdracht van de Kinesthesia Award. Het gaat om een camping bestaande uit vijf tenten die de visuele, auditieve en kinesthetische zintuigen van de bezoekers prikkelen.

splendor-in-the-grass-droog-museum-of-sex-designboom-05_512


lees verder >


WoonideeEnzo geeft tweede leven

on 13-07-2015

Manon Ruigrok ontwerpt, onder de naam WoonideeEnzo, met oude of gebruikte materialen en geeft zo een tweede leven aan alledaagse producten. Vier jaar geleden is Ruigrok zelf een tweede leven begonnen en stopte als productie planner bij Disney om eigen werk op de markt te gaan brengen. “ Ik ben mijn hart gaan volgen en ben gaan 'maken'."

2015-01-14_17.45.28_512


lees verder >


Een nieuwe generatie jonge ontwerpers

on 13-07-2015

House of Design bezocht op 9 juli, op het laatste nippertje, de eindexamenexpositie HYPER van Academie Minerva. HYPER staat voor “De jonge generatie beeldmakers die hyperbewust is en die vooral heel veel doet.” Aldus de website van Academie Minerva.

20150709_175658_staand_512


lees verder >


Eindexamen expositie HYPER – The Winners Are

on 08-07-2015

HYPER presenteert het eindexamenwerk van een nieuwe lichting makers van Academie Minerva t/m 9 juli. HYPER joeg met debat, performances en andere activiteiten het gesprek aan. Over de vraagstukken van vandaag en de mogelijkheden voor morgen. Een aantal studenten zijn in de prijzen gevallen.

11699059_916123671783682_2954806656450699519_o_512


lees verder >


Finalisten Dutch Design Awards 2015 zijn bekend

on 23-06-2015

De finalisten voor de dertiende Dutch Design Awards zijn bekend. De shortlist is door de selectiecommissie van de DDA samengesteld uit 380 inzendingen. Een internationale vakjury bepaalt per categorie een winnaar.

dutchdesignawards15


lees verder >


Congres 3D Comenius, 3D printen in het onderwijs

on 15-06-2015

3dcomenius_512

3D Comenius is een internationaal educatief project en een twee jarige ervaring voor scholen, ontwerpers, design- en wetenschapscentra van Duitsland, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Deze landen hebben samengewerkt aan een lesmethode over hoe je kinderen het 3D maken, de 3D technieken en het 3D denken kunt leren met behulp van een 3D printer.

Graag nodigen we je uit om op 16 juni de resultaten van dit project te bekijken.


lees verder >


Late Summer Class - Claudy Jongstra

on 15-06-2015

Van 27 september tot 2 oktober 2015 krijgen 15 mensen de kans om tijdens de Late Summer Class ‘From Intuition to Impulse’ samen te werken met Claudy Jongstra.

Het uitgangspunt in de workshop ‘From Intuition to Impulse’ is ‘kleur’. Kleur uit planten en mineralen. De kwaliteit en eigenschappen worden bestudeerd om vanuit de ontdekkingen schetsen te maken voor het vilt.

portrait_dye_works_1_512_01


lees verder >


House of Design tijdens de Nacht van de Kunst en Wetenschap

on 27-05-2015

De Nacht van Kunst en Wetenschap neemt op zaterdag 6 juni haar bezoeker mee op een interactieve reis langs kunst en wetenschap in Groningen. House of Design is in deze nacht op twee locaties vertegenwoordigt.

ovhs-logo-wit-zwartblok-def_200_01
  
Zo draagt Gert-Jan Soepenberg de titel Ontwerper van het Seizoen over aan een ontwerper van zijn keuze.

image_200
Studio Bij Josse - lampjes

Daarnaast presenteren we 3D-geprinte objecten om te laten zien wat deze techniek te bieden heeft op het gebied van vakmanschap.


lees verder >


Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving 2015

on 26-05-2015

De Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving is een door de Provincie Fryslân ingestelde prijs die eens in de twee jaar wordt uitgereikt. Dit jaar heeft de jury uit 53 inzendingen 8 ontwerpen genomineerd. De prijswinnaar wordt op 5 juni bekendgemaakt om 16:00 in het provinciehuis van de Provincie Fryslân. Groninger ontwerper Jack Brandsma neemt in de jury plaats.

vredeman_de_vries_400x400


lees verder >


What Design Can Do

on 21-05-2015

What Design Can Do viert de kracht van het ontwerp en zijn probleemoplossend vermogen. Dit tweedaagse evenement in Amsterdam laat design zien als activator van verandering en vernieuwing en een manier om de huidige maatschappelijke problemen aan te pakken.

whatdefqwfs_02


lees verder >


In 2015 belooft DesignXPO de bezoeker; Vakmanschap van de 21e eeuw

on 21-05-2015

Vakmanschap van de 21e eeuw! Met dit thema in ons achterhoofd wordt er momenteel gewerkt aan een programma voor DesignXPO in september. 

Al te zien rondom dit thema:
SIGN: ‘First Course’ – van 23 mei t/m 20 juni
CBK Groningen: ‘Koffie Goed’ - van 30 mei t/m 14 juni

v._knoot_tanning_tools_-_picture_by_laura_cnossen_512
Vera Knoot - tools - First Course - SIGN


lees verder >


DMY Berlijn

on 12-05-2015

Het DMY International Design Festival vindt plaats van 11 juni t/m 14 juni bij Kraftwerk Berlijn. In deze 13e editie zal het DMY festival wederom bedrijven, nieuwe en getalenteerde designers, de pers en een breed publiek samenbrengen.

dezeen_dmy-berlin-2013_1


lees verder >


Groninger Design vertegenwoordigt in Hamburg

on 29-04-2015

Van 7 tot en met 10 mei 2015 vindt in Hamburg het ‘Niederlande Groningen Festival’ plaats, als onderdeel van de jaarlijkse ‘HAFENGEBURTSTAG’ (havenverjaardag), het best bezochte maritieme evenement ter wereld.  

De HAFENGEBURTSTAG wordt aangegrepen om sectoren die in beide steden vertegenwoordigd zijn te koppelen en samenwerkingen te versterken. Dit zijn bijvoorbeeld: Healthy Ageing, Energie, ICT, Gaming en de creatieve industrie. House of Design is benaderd door Marketing Groningen voor het vertegenwoordigen van de creatieve industrie uit Groningen.

flock_of_chairs_lounge._images_by_jitske_hagens._backside_512
Flock of Chairs - Melle Koot


lees verder >


Social Design - Presentatie van Anne van der Zwaag - OPEN DAG Pilat&Pilat

on 20-04-2015

Zaterdag 25 april is er een Open Dag bij Pilat&Pilat in Twijzel. Zij presenteren de nieuwe modellen van de Famylje Collection en als kers op de taart verwelkomen ze Anne van der Zwaag.

anne_van_der_zwaag
boek


lees verder >


Ventura Lambrate, Milaan - Crowdy House nodigt Atelier Gert-Jan uit

on 13-04-2015

De Design Week Milaan (14-19 april) wordt gezien als één van 's werelds grootste en meest invloedrijke Design Event. Een van de belangrijke exposities is Ventura Lambrate.

11009915_823268681055403_5808364853427344458_n_512

Hier zie je de nieuwste ontwikkelingen en de eerste design trends van de toekomst. Opkomende talenten en gerenomeerde namen, innovatieve design labels van topkwaliteit, de nieuwste productieprocessen, conceptuele projecten en de Crowdy House shop. Dit jaar voor het eerst!

Gert-Jan Soepenberg, ontwerpers van het seizoen, is uitgenodigd om zijn laatste werk in Milaan te presenteren. 


lees verder >


Eileen Blackmore is facilitator tijdens Workshop Circulaire Economie

on 24-03-2015

Eileen Blackmore, oprichter van House of Design, is door Urgenda gevraagd als facilitator plaats te nemen in de Workshop Circulaire Economie in Oranjewoud aanstaande donderdag 26 maart.

groenedaken_512


lees verder >


Interview - Ontwerper van het Seizoen #3

on 23-03-2015

Gert-Jan Soepenberg over ontwerptitels, ambachtelijk werken en maakprocessen.

Tjeerd Veenhoven gaf aan hem het stokje door. “bij Gert-Jan Soepenberg komen experiment en vormgeving tegelijk alsof het zijn natuur is".

Soepenberg is productontwerper en interieurarchitect in Groningen. "Ik vind ambachtelijkheid en pure materialen vanzelfsprekend bij het vormgeven" zegt hij.

11_512


lees verder >


Atelier Gert-Jan Soepenberg naar Design Week Milaan 2015

on 18-03-2015

Atelier Gert-Jan is, als 1 van de 3 ontwerpers, gevraagd om mee te gaan naar Milan Design Week 2015 om demonstraties te geven van het maakproces van VASE #1 tijdens ‘Design Made Possible’ van Crowdy House.

vase_1b_512


lees verder >


Een rondje Ebbingekwartier op zondag 15 maart

on 12-03-2015

Aanstaande zondag gebeurt er van alles in het Ebbingekwartier. Zo kun je een wandeling maken met Paulien Excursions, staat Het Paleis in het teken van de culturele zondag en maak je bij House of Design kennis met wol in het symposium "bouwen met heidewol".

Het recept voor een fijne zondag!

ebbingekwartier-15_maart_200


lees verder >


Wolsymposium - Bouwen met heidewol 14 en 15 maart 2015

on 03-02-2015

House of Design organiseert, samen met Praktijknetwerk 'Drentse Zwoele Vachten' en de Herders van Balloo, het tweedaags symposium "bouwen met heidewol'. We onderzoeken de mogelijkheden van wol als hernieuwbaar materiaal als basis voor productinnovatie.

2014-06-06_15.06.05_512


lees verder >


Imm Cologne - Internationale interieurbeurs

on 20-01-2015

Ontdek de trends die de interieurmarkt de komende maanden zullen veroveren op 'imm Cologne', de eerste interieurtentoonstelling van het jaar. Deze week, tussen 19 en 25 januari zullen alle toeleveranciers en besluitvormers van de belangrijkste markten in de internationale meubelsector zich verzamelen in Keulen, Duitsland.

originalpreviewjwss_512


lees verder >


3D geprinte gitaar - Geslaagd experiment op Summerlabb

on 19-01-2015

Eurosonic Noorderslag zit er weer op! Drie dagen lang hebben wij op Summerlabb tijdens Eurosonic gestaan om een geweldig project te presenteren. Wij zijn de uitdaging aangegaan om samen met Marleen Andela, Rikkers Gitaarbouw en Fablab Groningen live een elektrische gitaar te 3D-printen met bioplastic, op 'huis, tuin en keuken' 3D-printers.

img_20150117_174829_512


lees verder >


Atelier Marleen Andela en Rikkers Gitaarbouw werken verder

on 16-01-2015

Straks om 16:00 uur gaan Rikkers Gitaarbouw en Atelier Marleen Andela weer verder met het monteren van de gitaar. Geweldig om te zien hoe twee verschillende werelden bij elkaar komen en hun kennis uitwisselen.

Rikkers Gitaarbouw heeft de hals van de elektrische gitaar, ter waarde van 1000,- gedoneert. De rest van de gitaar zijn we momenteel aan het 3D-printen met bioplastic in de Summerlabb tent op Eurosonic. 

Kom langs en ontwerp mee.

img_20150115_174412_512

 


lees verder >


Spontane sponsor tijdens Eurosonic

on 15-01-2015

Onverwacht heeft ons Crowd Design Concept nog een sponsor gekregen! Fantatstisch dat is nu het toppunt van open design en Crowd Design. 

Bedankt Innofil3D voor het filament!

download_04


lees verder >


3D-printen op Summerlabb - Eurosonic Noorderslag

on 14-01-2015

Voor ons is Summerlabb vandaag begonnen! Alles is opgebouwd op het Ebbingekwartierterrein en vanavond is de opening. Vanaf morgen (15 januari) zijn we ook geopend voor het publiek, en zullen we beginnen met het 3D-printen van de elektrische gitaar met bioplastic. We zijn gratis te bezoeken, dus voel je welkom om langs te komen. Ook kan je jouw steentje bijdragen aan de gitaar, door mee te ontwerpen tijdens de brainstormsessies. Op de laatste dag van Eurosonic, zaterdag, wordt de gitaar geveild. Voor meer informatie en tijden, zie ons eerdere nieuwsbericht hier.

img_20150114_140930_512


lees verder >


Training Fair & Green Design

on 13-01-2015

fair__green_design_ddid_2014_512

Op 13 maart gaat de training Fair & Green Design weer van start. Wil je slim samenwerken met ‘fair trade’ en duurzame producenten in ontwikkelingslanden, opkomende markten of in Nederland? Wil je fair en eco-effectief design verbinden met productietechniek, marktanalyse en businessmodellen? En wil je een eigen label duurzaam produceren en succesvol in de markt zetten? Of zoek je meer duurzaamheid in je loopbaan en activiteiten? Ga mee op reis!


lees verder >


Music Hack Day tijdens Eurosonic Noorderslag Groningen

on 12-01-2015

De Music Hack Day komt naar Groningen. Het zal plaatsvinden van woensdag 14 t/m vrijdag 16 januari op het Ebbingekwartier. De Music Hack Day is één van de meest bekende hackatons ter wereld. Programmeurs, ontwerpers, ontwikkelaars en muzikanten van overal ter wereld komen samen om - binnen 24 uur - hun ideeën en projecten over muziek, software, hardware, kunst en internet te verwezenlijken en te presenteren. Alles kan en alles mag, zolang het maar muziekgerelateerd is. Innovatie en vernieuwende ideeën staan centraal, net als bij ons 3D-print project wat ook tijdens Eurosonic Noorderslag plaatsvindt.

sonard2013-musichackda_512


lees verder >


Tweede Workshop Vakmanschap van de 21e eeuw

on 05-01-2015

Morgen 6 januari vindt de tweede bijeenkomst van het project 'vakmanschap van de 21e eeuw' plaats. Dit keer zullen de ontwerpers en ambachtslieden elkaar ontmoeten in de Blokhuispoort in Leeuwarden. 

img_2870_512_01


lees verder >


Slotconferentie Regio Crafts | Riga, Letland

on 03-12-2014

In oktober is het Interreg IVC project Regio Crafts succesvol afgesloten. Dit internationale project is een samenwerking geweest tussen de landen Nederland, Letland, Bulgarije, Spanje, Griekenland en Portugal. In deze samenwerking is gekeken hoe ambacht en vakmanschap geherwaardeerd kunnen worden en wat daarvoor nodig is. De diverse landen hebben hiermee geëxperimenteerd en tijdens de slotbijeenkomst is er unaniem besloten dat de, Crafts Design Pressure Cooker, opgezet door House of Design, hiervoor de beste manier is. 

regio_crafts_512_512


lees verder >


Ontwerpwedstrijd buitendijkse wierde bij Noordpolderzijl

on 01-12-2014

Het Groninger Landschap wil een buitendijkse wierde realiseren vlak over de dijk bij Noordpolderzijl. Hiervoor lanceert Het Groninger Landschap in het tijdschrift Noorderbreedte een ontwerpwedstrijd. Deze buitendijkse wierde biedt de bewoners van Groningen, maar ook de rest van Nederland, de kans een wierde te ervaren. Zonder de veiligheid van een dijk, maar vertrouwend op het idee dat je hoog genoeg zit om droge voeten te houden. Het Groninger Landschap nodigt iedereen uit om plannen te bedenken voor de nieuwe wierde.  

buitendijkse-wierde


lees verder >


Wetenschap zichtbaar gemaakt in multimediaal kunstwerk Universiteitsbibliotheek Groningen

on 28-11-2014

Al ruim een maand geleden werd dit prachtige lichtobject onthuld in de Universiteitsbibliotheek in Groningen. We hebben van de kunstenaar, Peter Musschenga, prachtige foto's ontvangen en die delen we graag met jou.

noname_2_512


lees verder >


Design Pressure Cooker - Hamburg

on 25-11-2014

House of Design is op woensdag 26 november naar Hamburg gereist met de opdrachtgevers; Tjeerd Veenhoven (HuisVeendam), Herders van Balloo en het Groninger Forum die allen een eigen ontwerpvraag hadden voor de Duitse ontwerpers. De ontwerpers die vanuit Nederland meededen waren; Studio Patrick Loonstra, Caro Grafisch Ontwerp, ontwerpersduo Huting & de Hoop en Rocket Industries. De bedrijven die met deze Groninger ontwerpers samen hebben gewerkt waren, in willekeurige volgorde; Ratsherrn Brauerei, Hamburg Marketing GmbH, TUI Cruises en WPS Workplace Solutions. 

p1040335_512

Het resultaat van een design pressure cooker komt in één dag tot stand. Door de korte tijd die de koppels hebben is het noodzakelijk om creatief, out of the box en in snelle oplossingen te denken. Tijdens een Design Pressure Cooker gaat er voor de deelnemers een nieuwe wereld open. Een andere denkwijze, vernieuwende aanpak of geheel andere kijk op zaken zorgt voor verfrissende oplossingen.

Aan het einde van de dag heeft Han Brezet, professor Sustainable Design aan de TU Delft en tevens bekend als jurylid bij ‘het beste idee van Nederland’, een lezing gegeven. Brezet ging in op de meerwaarde die de Creatieve Industrie volgens hem heeft bij innovaties in het bedrijfsleven. Na deze lezing presenteerden de koppels hun uitkomsten aan het publiek.


lees verder >


Blickfang

on 20-11-2014

Het jaarlijks terugkerende designevent Blickfang Copenhagen was dit jaar te bezoeken op 15 en 16 november 2014. Blickfang zet jong, veelbelovend, opkomend designtalent in de spotlight. Deze internationale beurs biedt jonge designers unieke kansen die andere beurzen niet bieden. 

_mg_2726_512_01


lees verder >


Boekpresentatie HN Werkman - Leven en Werk

on 14-11-2014

We zijn net terug van de boekpresentatie H.N. Werkman - Leven & Werk. Om 11:45 vannochtend werd het eerste boek overhandigd aan Jacques Wallage.

"Werkman;Een nuchtere ambachtsman, groot vakmanschap en zinderende creativiteit" aldus Wallage.

 

20141114_121755_512


lees verder >


Dutch Design Week bij Design Academy Eindhoven

on 27-10-2014

Tijdens de Dutch Design Week tonen de Master Graduates werk uit de programma's; Contextual Design, Social Design, Information Design, Design Curating and Writing. Wij laten een selectie zien van het werk dat ons is opgevallen, educatief, vernieuwend, ambachtelijk en Nederlands en ingenieus. Maar.... het is zo ontzettend veel dat de DAE laat zien dat we nooit alles kunnen plaatsen. Een miniverslagje dus!

Hieronder zie je Revealing Beauty (Katja van Heugten), het persbeeld van de academie tijdens de DDW, maar ook een studie naar wat absolute schoonheid moet zijn. De pakken refereren naar de pagina's in het boek die laat zien dat we allemaal leven naar een schoonheids ideaal. Maar dat is wel in eleke cultuur anders! Hoe moeilijk maken deze idealen het om onszelf te accepteren zoals we zijn... Daar geeft haar studie antwoordt op. 

20141024_131747-kl_512


lees verder >


Zondag 26 oktober popup Volken de Vlas in de Watertoren ivm 10 jarig jubileum Wonen en co

on 15-10-2014

Design op hoog niveau!

10 jaar Volken de Vlas in de Bovenkamer van Groningen, de nieuwe locatie van House of Design

Zondag 26 oktober van 12 tot 18 uur - Noorderbinnensingel 14, Groningen 

Wonen en co bestaat 10 jaar en House of Design viert mee! 
In samenwerking met Wonen&co organiseert House of Design een korte en krachtige tentoonstelling van de ontwerper Volken de Vlas.

In deze popup tentoonstelling zie je de wandeling van het werk van Volken hoe hij vanuit een vaas van tennisrackets tot prachtige designlampen en tafels met een twist is gekomen.

volken_de_vlas-kaftentafel_cube-roodwit_200


lees verder >


SusLab Mid Term Event

on 10-10-2014

Alles weten over Design voor een Duurzame Woonomgeving? Inschrijving voor het internationale SusLab Mid Term Event op 5 November in Delft is nu open! Presentaties en cases van o.a. Eneco, TU Delft, The Green Village en Royal College of Art. 

suslab_event_5_november


lees verder >


Wonen in Groningen | Opnieuw een succes

on 08-10-2014

Afgelopen weekend stond het centrum van Groningen in het teken van wonen. House of Design heeft in opdracht van Groningen City Club voor de tweede keer Wonen in Groningen georganiseerd. Opnieuw werden wij bijgestaan door ontwerpster Anne Varekamp.

img_9686-klein_512


lees verder >


Internationale rondetafelgesprek Waardeketen van het product uit de Biobased Economy: pigment - 6 oktober

on 25-09-2014

waardeketen-gesprek_512

Op 6 oktober 2014 vindt in de Bovenkamer van Groningen een 'watertorengesprek' over de Biobased Economy plaats. Het gesprek zal gaan over het opzetten van een nieuwe waardeketen rondom natuurlijk pigment.

Het doel van het gesprek is om nieuwe toepassingen te ontdekken en kennis te delen en over te dragen. Ben je geinteresseerd en wil je het gesprek graag bijwonen, meld je dan aan voor 2 oktober 2014 via maria.blom@groningen.nl.

 


lees verder >


Wonen in Groningen, design talent krijgt podium in woonwinkels!

on 25-09-2014

Op 4 en 5 oktober ontdek je in een wandelroute langs de leukste woonwinkels het uitgebreide woonaanbod dat de stad Groningen je biedt. Winkeliers en ontwerpers werken samen aan een programma om te laten zien dat woonliefhebbers de stad niet uit hoeven voor goed interieuradvies, de nieuwste producten en accessoires. De woonexperts staan voor je klaar!

wig2014_poster_lr_512


lees verder >


Green Drinks Groningen

on 17-09-2014

GreenDrinks Groningen is een netwerk van mensen uit Groningen en omgeving die zich bezighouden met duurzaamheid of zich hierbij betrokken voelen. Tijdens de volgende bijeenkomst op 25 september vertellen HoD Friends Carolijn Slottje en Tjeerd Veenhoven over hun ervaringen in duurzaam ondernemen.

greendrinks_512


lees verder >


Training Fair & Green Design

on 09-09-2014

fair__green_design_ddid_2014_512

Op 17 oktober gaat de training Fair & Green Design weer van start. Voor ondernemers, ontwerpers, stylisten, inkopers, product- en marketing managers van interieurproducten, fashion, accessoires, textiel en verpakkingen. Meld je aan vóór 3 oktober 2014. 


lees verder >


3D-Printen op Into The Great Wide Open | 7 september 2014 | Dag 3

on 08-09-2014

De laatste dag is aangebroken en opnieuw is er veel interesse in het 3D-Print project wat House of Design en Provincie Fryslân uitvoeren in samenwerking met diverse experts en ontwerpers op het gebied van 3D manufacturing.

img_9519_512


lees verder >


3D-Printen op Into The Great Wide Open | 6 september 2014 | Dag 2

on 06-09-2014

3D-printen is bij Kinderkunst op Into The Great Wide Open een groot succes. Ontwerptalenten worden hier ontdekt. Tijdens het tekenen van de boten komen zeilschepen, speedboten, woonboten, VOC-schepen, roeiboten en arken van Noach voorbij.

img_9460_512

Tijdens het ontwerpproces komt de ware aard van de deelnemers naar boven;


lees verder >


3D-printen op Into The Great Wide Open | 5 september 2014 | Dag 1

on 05-09-2014

House of Design vertrok gisteren met een heel team van ontwerpers en experts op het gebied van 3D printen naar Vlieland voor het Festival Into The Great Wide Open.

Tijdens het festival ontwerpen we samen met kinderen bootjes die doormiddel van 3D-prints in elkaar worden gezet. Dit project is opgezet om jonge kinderen kennis te laten maken met ruimtelijk inzicht en abstract vermogen en komt voor uit het Internationaal Educatieve project 3D Comenius. 

img_9285_512


lees verder >


House of Design naar Into the Great Wide Open

on 25-08-2014

Into The Great Wide Open is een muzikaal festival waar de zee de grens aangeeft en niet de dranghekken. Middenin de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland, Vlieland vind je verrassende randprogrammering, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.

itgwo_02_512
Foto: Sabine Hoes

House of Design sluit aan bij de uitdagende kinderactiviteiten en komt naar Vlieland om Mini Solar Bootjes te maken met kinderen.  


lees verder >


Workshop wad, design en mode op Schiermonnikoog

on 20-08-2014

Een workshop wad, design en mode van 4 dagen inclusief overnachtingen. Studenten van verschillende opleidingen ontwerpen onder begeleiding van twee mode professionals Berber Soepboer en Charlotte Corstanje werk wat in relatie staat tot het eiland Schiermonnikoog en alles wat qua natuur en cultureel erfgoed.

Het eindresultaat wordt gepresenteert tijden het kick-off moment voor het Wad & Design festval 2016.

fn-wad-en-design-4-522x391_512

4 t/m 7 september Schiermonnikoog.
Aanmelden kan nog via: waddesignfestival@gmail.com
Kosten: 125,-

Meer info via www.waddesignfestival.nl


lees verder >


2e editie Wonen in Groningen komt eraan

on 06-08-2014

Momenteel zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de tweede editie van Wonen in Groningen.

dsc00117_512_01

In het weekend van 4&5 oktober organiseren House of Design en Groningen City Club voor de tweede keer een wandelroute langs woonwinkels in Groningen. 

We werken hard aan het programma. Bekijk hier de terugblik van de editie in 2013. Of bezoek meteen de facebookpagina.


lees verder >


GAAF! Groninger Affordable Art Festival

on 18-06-2014

Op het schoolplein van het voormalig Grafisch Museum verkopen zo'n 25 Groninger kunstenaars grafisch en ander werk van 5,- tot 500,- op zaterdag 21 juni.

Zeefdrukken, illustraties, houtsnedes, lonsnedes, etsen, strips, er zijn diverse kunstvormen te vinden. Een ding hebben ze gemeen, ze zijn betaalbaar.  

unnamed_512_01

In het museum zelf worden demonstraties gegeven van verschillende druktechnieken en zijn er speciale rondleidingen en kun je ook zelfaan de slag. Muziek is er van Melvin Bonnet, een cabareteske troubadour en op het plein is er ook plek voor een hapje en drankje. G.A.A.F. is van 12- 21 uur, de toegang is gratis.

Rabenhauptstraat 65, 9725 CC Groningen


lees verder >


Rondje Méér, open atelier van kunstenaars rond het Hoornsemeer

on 28-05-2014

Op 14 en 15 juni stellen beroepskunstenaars rond het Hoornsemeer hun atelier open. Rondje Méér is een prachtige fietsroute op de grens van Groningen en Drenthe. Je ziet verrassende plekken en een gevarieerd kunstaanbod. HoD friends Kunsteboer, Erna de Bie en Albert Geertjes presenteren tijdens Rondje Méér ook hun werk.

rondjemeer_512


lees verder >


Samenwerking tijdens DesignXPO

on 15-05-2014

House of Design de samenwerking aangegaan met diverse partijen tijdens DesignXPO. Zonder deze partijen was het nooit gelukt!

Partners
CBK Groningen, Sign en House of Design hebben de handen ineengeslagen. 

HOD Activiteiten
Drie designcafés staan op het programma. Bij Kunsteboer, Re(f)use m en de Herders van Balloo. Bekijk alle activiteiten

UP=UP!
Eten en design pop-up bij restaurant Boven Jan opent vandaag de deuren.

Overige activiteiten
Wad & Design Festival, GR-ID, OneDayArtist, FabLab, Bibliotheek Groningen, Jeanet Metselaar en Wout Wessemius dragen ook hun steentje bij aan DesignXPO.


lees verder >


Ontwerpers in de Bovenkamer van Groningen

on 15-05-2014

De Bovenkamer van Groningen, de gerenoveerde watertoren aan de Noorderbinnensingel, is de nieuwe locatie van House of Design. Op deze locatie hebben we nog meer mogelijkheden om ontwerpers een podium te bieden.

jetske-de-groot_multiple-chair-1_512 

  


lees verder >


Renovatie Watertoren - Fotoverslag

on 10-03-2014

De renovatie van de Watertoren aan de Noorderbinnensingel 14 is in volle gang. House of Design verhuist dit voorjaar nog naar het kantoor dat op de begane grond wordt ontwikkeld. 

Samen met het bedrijf NESK gaat House of Design de exploitatie verzorgen. In de watertoren wordt een auditorium ontwikkeld waar ruimte is voor 150 personen, bovenin de watertoren komt een expositieruimte.

watertorenklein_512
Foto: Kamala Battjes

 


lees verder >


House of Design was bij de tweede bijeenkomst 3D Comenius in Borås, Zweden

on 31-01-2014

Van 19 t/m 22 januari was de tweede bijeekomst van het internationale educatieve project 3D Comenius. Dit keer waren we te gast bij Erikslundskolan en Design en Science Centre Navet (www.navet.se) in Borås, een uur van Gothenburg, in Zweden.

20140120_180940_512


lees verder >


Tentoonstelling Decorum in Musée d’Art moderne (Parijs)

on 15-01-2014

16._decorum_gregor_512

Het Musee d'Art Moderne (Parijs) zet met de tentoonstelling Decorum textiel en design in de schijnwerper. De tentoonstelling toont meer dan honderd tapijten gemaakt door moderne (Francis Bacon, Pablo Picasso), alsmede hedendaagse kunstenaars (Dewar & Gicquel, Vidya Gastaldon).


lees verder >


Training Fair & Green Design

on 07-01-2014

fair_green_design_512Op 14 maart gaat de training Fair & Green Design weer van start. Wil je samenwerken met producenten in ontwikkelingslanden en opkomende markten? Een eerlijk en duurzaam product ontwikkelen? Een eigen label in de markt zetten? Meer weten over innovatieve eco-materialen? En verschillende duurzame businessmodellen? Of wil je gewoon meer weten over kansen van fair en eco design in de Nederlandse en Europese markt? Doe dan mee met de training Fair & Green Design van Dutch Design in Development.


Meld je aan vóór 28 februari 2014. 
Data training 14, 21, 28 maart, 18 april 2014

 

 


lees verder >


Gronicles #4 | 'Wohnbar Wunderbar' in Keulen

on 19-12-2013

Gronicles is een presentatie platform voor en door Groninger ontwerpers. Tweejaarlijks presenteert het platform werk tijden Passagen Keulen. De vierde presentatie toont werk van Jack Brandsma, Lambert Kamps en Lotte Douwes. Daarnaast neemt Gronicles de twee gastontwerpers, Esther Jongsma en Arend Groosman, mee naar Keulen. Tijdens de beurs van 13 t/m 19 januari 2014 zal een mix van experimenteel, nieuw en bestaand werk te zien zijn in de Gronicles Shop.

Ook is het nieuwe boek ‘Think Dutch’ (Frame publishers & Daab Media) te koop in de shop.

ddw_2013_fresh_groot_512


lees verder >


Nieuwe Masteropleiding: Polymer Engineering

on 16-12-2013

Hoogwaardige kunststoffen zijn niet meer weg te denken uit onze hightech samenleving. Ze worden sterker, lichter, hebben een langere levensduur en zijn steeds beter geschikt voor recycling en hergebruik. Voor de verdere ontwikkeling van kunststoffen is meer kennis vereist, zowel van de materialen als van de wijze van produceren. De hogescholen Windesheim en Stenden komen daarom met een nieuwe masteropleiding: Polymer Engineering. API Emmen is voor ons geen onbekende! Zij werken als partner (in kennis en ervaring) mee aan deze master!!

corn


lees verder >


Tentoonstelling Biodesign in Rotterdam

on 05-12-2013

De tentoonstelling Biodesign, over de kruisbestuiving van natuur, wetenschap en creativiteit in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam wordt verlengd tot en met 26 januari 2014! 

Komende weken workshops slakkenpoep, kleding kweken, biobeton en bijeenkomsten voor architecten en ontwerpers!

2013-biodesign--over-de-kruisbestuiving-van-natuur--wetenschap-en-creativiteit-137751309377_512


lees verder >


HoD organiseert Biobased Design werkweek op Academie Minerva in kader van CCC

on 03-11-2013

In de week van 4 t/m 8 november organiseert House of Design een werkweek op Hanzehogeschool Academie Minerva te Groningen.

Er zijn 16 studenten die zich deze week gaan experimenteren met materialen uit de Biobased Economy. Hempflax uit Oude Pekela heeft hennep beschikbaar gesteld, ESKA Graphic Board biedt karton aan, bamboe stokken van Eggworks, bioplastic folie van Oerlemans Plastics en bioplastic garens van API Emmen.

Marjolein Perin en Sarah Sixma hebben meegewerkt met eerdere projecten van House of Design met biobased materialen, zij vertellen over hun ervaringen, delen kennis en inspireren.

Er wordt gemixt met koffiedik, klei, geshopt voor aardappelzetmeel en dat alleen al op de eerste dag!

img_0369_512


lees verder >


Eerste solo expositie Jaime Hayon in het Groninger Museum

on 10-10-2013

 

jaimehayon1_512

In de afgelopen tien jaar, won Hayon verschillende awards, werd hij geprezen door bekende magazines en het aantal volgers en mensen die door deze ‘onbevreesde’ ontwerper geïnspireerd raken blijft maar groeien.  

Wat maakt hem zo populair en wat is zijn drijfveer?


lees verder >


House of Design aanjager internationaal educatief 3d print project en congres op Vlieland

on 15-09-2013

House of Design heeft in opdracht van de Provincie Fryslan een project bedacht en opgezet om kinderen te stimuleren om weer maker te worden en om techniek leuk te vinden.

Van 15 t/m 18 september zit de internationale werkgroep op Vlieland om plannen te smeden om deze vorm als werkmethode op scholen in te zetten om kinderen met 3d printers te laten werken en spelen onder begeleiding van meubel- en interieurontwerpers.

Aanwezige landen: Nederland, Portugal, Groot-Brittannië, Zweden en Duitsland.
Van elk land is er een school en een designcentrum of ontwerper aanwezig.

itgwo_02_512


lees verder >


Beurs van Berlage in teken van Design

on 06-09-2013

Wist je dat: de hele maand september de Amsterdamse Beurs van Berlage volledig in het teken van interieurdesign onder de naam Designmaand staat?

Zeker de moeite waard! Of bezoek de website

press112_512
Studio Attenzionelees verder >


Smart Highway | Daan Roosegaarde wint Index Award

on 06-09-2013

De Smart Highway van Daan Roosgaarde wint op donderdag 29 augustus de INDEX: Award - Design to improve life. 

 


lees verder >


Wonen in Groningen oktober 2013

on 28-08-2013

Hoe woon jij…. Fel gekleurde muren, designobjecten en drukke prints of liever witte muren, zachte stoffen en tweedehands opknappertjes?  Over smaak valt niet te twisten en iedereen richt zijn eigen huis anders in. Toch zijn er specialisten die op dit gebied de mooiste spullen hebben, de beste tips geven en de nieuwste ontwerpen verkopen. Wil je die niet missen? Kom naar Wonen in Groningen, loop de woonroute voor tips, trends, inspiratie en adviezen. Alles op woongebied

woneningroningen-logo2_512


lees verder >


Training Fair & Green Design

on 28-08-2013

Op 10 oktober gaat de training Fair & Green Design weer van start. 

fair__green_design_ddid_1_512


lees verder >


House of Design initiatiefnemer internationaal educatief project met kinderen, ontwerpers en 3d printers

on 28-08-2013

House of Design heeft al enkele projecten georganiseerd met kinderen en 3d printers, begeleid door meubel en interieurontwerpers (omdat zij 3d denken), zie /projects/
Daarna zijn we veel benaderd door scholen om bij hen langs te komen om hun kinderen ook te laten kennismaken met 3d denken dmv de 3d printer.

zonnebootjes_06_512


lees verder >


DesignXPO Friesland

on 26-08-2013

Design! Een niet meer weg te denken begrip in onze samenleving. Dat strakke meubel bij de buren, de vintage stoel van oma, en de simpelste lamp van de groothandel. Vorm gegeven en dus over nagedacht.

design_xpo_leeuwarden_512

 


lees verder >


Design September Brussel

on 21-08-2013

Design September Brussel 5 t/m 30 september 2013.

Design September is de jaarlijkse afspraak voor alle designliefhebbers en omvat meer dan 100 culturele en commerciële evenementen in Brussel.

logo-design-september-2013_512


lees verder >


Stuff 'n goods | Design shoppen op Noorderzon

on 13-08-2013

Bij Stuff ’n Goods kan je van 15 tot en met 24 augustus op het Noorderzon Festival terecht voor de mooiste designproducten, kleding, schilderijen, foto's, posters en keramiek van diverse ontwerpers en kunstenaars, waarvan je een aantal ook aan het werk kunt zien.

2743725568

Foto: Barbara van Zessen


lees verder >


Mooi initiatief van Platform GRAS | Kennisboo(s)t

on 29-07-2013

Wat doe je in crisistijd? Nieuwe wegen verkennen en verder kijken dan je neus lang is. En laat dát nu precies het idee zijn achter de GRAS Kennisboo(s)t! In een kleine week komen talloze kenners langs op en om de GRASboot in Groningen om hun unieke verhaal over de stad en het landschap te delen. Een interdisciplinaire grabbelton van gedeelde kennis, afkomstig van stadssociologen tot architectuurhistorici, van planeconomen tot praktijkdeskundigen en van ontwerpers tot ruimtelijke wetenschappers. Kom langs, haak aan en raak zomaar weer up-to-date...

5_dagen_affr_512


lees verder >


Tipje van de sluier: Wonen in Groningen

on 26-07-2013

In het eerste weekend van oktober staat Groningen in het teken van wonen. Door een woonwandelroute langs de beste 'spots in town' te ontwikkelen worden de nieuwste ontwerpen, trends en spots laten zien.

Hou de site in de gaten!

 

woneningroningen-logo3_512


lees verder >


Goed ontwerp zorgt voor meer veiligheid?

on 23-07-2013

Volgens Simon S. Oliver (New York Times) kan de veiligheid op straat vergroot worden door mooie en grappige ontwerpen te gebruiken voor fiets, brommer en motor helmen.

 

helmets_200

 


lees verder >


VORMGEVINGSPRIJS FRYSLÂN 201

on 12-07-2013

Dit jaar zal de provincie Fryslân voor de zevende keer de Vredeman de Vries Vormgevingsprijs uitreiken. De vormgevingsprijs wordt uitgereikt als erkenning voor het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen een opdrachtgever en een ontwerper. Kijk hier voor meer informatie.

banner_2013


lees verder >


House of Design op bezoek in Tallinn, Estland

on 04-07-2013

Dit bezoek kwam voort uit een samenwerking tussen House of Design, hamburgunddesign en Disainikeskus: Groningen, Hamburg, Tallinn.

Vanuit deze samenwerking was House of Design gevraagd jurylid te zijn van de Estonian Design Prize. Het winnend product Move-O-round of Veiko Liis is binnenkort te zien bij Vos Interieur!

Bart Vos (Vos Interieur) en Eileen Blackmore (House of Design) zijn het unaniem eens geworden over de winnaar. Het simpele ontwerp, de uitvoering en de herkenbare vorm waren doorslaggevend.

2013-06-28_12.veiko-liis_512


lees verder >


House of Design goes Tallinn!

on 26-06-2013

In het kader van de samenwerking tussen House of Design, Estonia Design Centre (Estland) en Hamburg Und Design is House of Design, van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 juni, in de hoofdstad van Estland te vinden. De banden die Groningen, als stad, al heeft met zusterstad Tallinn, trekt House of Design nog wat strakker aan door op designgebied uitwisselingsprogramma’s op te zetten.


lees verder >


HKU Exposure, eindwerk Design, Fine Art en Education

on 24-06-2013

Donderdag 27 juni opent de eindexamenexpositie van HKU Fine Art, Design en Education.

f2e9e064-34ff-463a-9bfe-17a60d2d0313_hku_exposure_5


lees verder >


Biobased Chemicals: Spinnende geiten

on 21-06-2013

De Nederlandse kunstenares Jalila Essaidi heeft samen met het Forensics Genomics Consortium, Universiteit Leiden en Utah State University een huid van spinnenzijde gemaakt dat bestand is tegen 
.22 kaliber kogels.

schermafbeelding_2013-06-19_om_13.10.13

Bron: http://inhabitat.com/transgenic-spider-goat-hybrids-produce-tougher-than-steel-silk/


lees verder >


Zin in een zomers architect(avont)uurtje?

on 19-06-2013

Dag van de architectuur Groningen!

Een heel weekend lang genieten van architectuur: het lange weekend van 21, 22 en 24 juni!

skr-0030_512


lees verder >


City as Archive nog steeds te zien in Vos interieur

on 12-06-2013

caa1_01

Tijdens het weekend van DesignXPO van 24 t/m 26 mei zijn de meiden van City as Archive druk in de weer geweest met een prachtige muurschildering in Vos Interieur. Hij blijft nog wel een tijdje bestaan maar voor het geval je hem echt niet wilt missen: Vos Interieur, Laan Corpus den Hoorn 100, 9728 JR Groningen


lees verder >


House of Design presenteert ontwerpers op DMY Berlijn 2013

on 02-06-2013

House of Design heeft een aantal ontwerpers uit Noord-Nederland uitgenodigd om deel te nemen aan de DMY Berlin.

DMY Berlijn is een internationaal design netwerk voor hedendaags product design. Tijdens het jaarlijkste DMY internationaal Design Festival Berlijn presenteren jonge en gerenommeerde ontwerpers nieuwe producten, prototypen en innovatieve projecten.

Het internationaal promoten van Groninger design is één van de projecten in het kader van IAG3 (subsidie Provincie Groningen).

dmy-2013_512


lees verder >


Poolse design focus @ DMY Berlijn

on 01-06-2013

pdf_motyw_1000x673px_512

Polen is het vijfde gast land van DMY International Design Festival Berlijn.


lees verder >


House of Design in Portugal voor Regiocrafts

on 13-05-2013

House of Design is uitgenodigd in Portugal voor de tweede bijeenkomst in het kader van Regiocrafts. Dit is een Europees project waarbij zes landen onderzoeken hoe ambachten hun waarde kunnen behouden of zelfs versterken.

regio_crafts_design_pressure_cooker_2012-12_10_512


lees verder >


Jenna Postma toont haar werk tijdens Salone del Mobile

on 10-04-2013

Tijdens de Salone del Mobile zal Jenna Postma deelnemen aan de groepstentoonstelling: 'The warriors invade'.

jenna_postma_512


lees verder >


Tortona Design Week

on 08-04-2013

The Tortona Design Week is niet zomaar een evenement naast de Salone di Mobile in Milaan, maar een op zichzelf staand, omvangrijk evenement, dat plaatsvindt in de wijk Tortona.  

Tortona is de hotspot waar out-of-the-box initiatieven getoond worden, waar nieuwe trends ontstaan en experimenten plaatsvinden. Van 9 tot 14 april 2013, georganiseerd door Associazione Tortona Area Lab.

logotortonadesignweek_01_512.


lees verder >


Designmarkt Grote Markt Groningen

on 04-04-2013

flyer_designmarkt_v_2013_512


lees verder >


België is officieel partnerland van Business of Design Week in Hongkong

on 18-03-2013

Van 2 tot en met 7 december 2013 vindt in Hongkong de jaarlijkse Business of Design Week (BoDW) plaats, hét event in Azië voor designers en andere creatievelingen. Tijdens deze editie is België officieel partnerland en kan het zijn architecten, designers en mode-ontwerpers voor het voetlicht brengen.

business-of-design-week-20131


lees verder >


MATERIALICA Design + Technologie Award 2013

on 18-03-2013

De inschrijfperiode voor de 11de MATERIALICA Design + Technology Award is gestart.Deze prijs wordt sinds 2003 elk jaar uitgereikt in München tijdens de internationale specialistenbeurs MATERIALICA - Lightweight Design for New Mobility. Schrijf je in voor 31 mei 2013!

synergiebild_web_englisch_1


lees verder >


Anne Varekamp winnaar ontwerpprijs Stand Groningen op de DMY

on 14-03-2013

Dit jaar wil Groningen zich presenteren op de toonangevende design beurs in Berlijn, de DMY en dient hiervoor een aanvraag in.

Om de presentatie echt van Groninger designers te maken, hebben we enkele ontwerpers gevraagd om een standontwerp te maken.
De jury: Jack Brandsma (ontwerper), Saskia Bosch (innovatie-adviseur Syntens) en Eileen Blackmore (House of Design).

Het ontwerp van Anne Varekamp is gekozen.

ontwerp_4-3_512


lees verder >


Succesvolle Design Pressure Cooker bij Vos Interieur

on 26-02-2013

Vijf teams van ondernemers en ontwerpers deden vrijdag mee aan de zesde Design Pressure Cooker van House of Design en Syntens. Dit alles gebeurde dit keer in de inspirerende omgeving van Vos Interieur in Groningen. Een dag lang werd er gewerkt aan ontwerpvraagstukken, die voor de ontwerpers tot dan toe nog niet bekend waren.

design_pressure_cooker_vos_interieur_01_2013-02-22_512


lees verder >


Hema ontwerpwedstrijd 2013

on 25-02-2013

'Organiseer je leven' dat is het thema van de HEMA ontwerpwedstrijd 2013. Doe mee en misschien ligt jouw idee straks wel in meer dan zeshonderd winkels.

image_opdracht2013_2


lees verder >


OOOMS goes 'Ffrash' in Jakarta

on 11-02-2013

Design Studio OOOMS is gevraagd mee te werken aan een project om voormalige straatkinderen te helpen in Jakarta, Indonesië. Ze hebben een collectie interieurproducten ontworpen waarbij afvalmateriaal gebruikt wordt. Daarna hebben ze de kinderen geleerd hoe ze de producten zelf kunnen maken.  

oooms_in_indonesie_01


lees verder >


Training: Fair & Green Design

on 29-01-2013

Over fair design, duurzame productie en eerlijke handel.

fair__green_design-ddid_512_01


lees verder >


RAPIDPRO 2013 | 26 & 27 februari 2013 Velthoven

on 23-01-2013

Op 26 en 27 februari vindt de 3e editie van RapidPro plaats in NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven plaats.

RapidPro 2013 is  dé belangrijkste vakbeurs met congres voor de totale keten van het snel en efficiënt ontwikkelen en produceren van prototypes en eindproducten.


lees verder >


Design boot gemaakt van afval

on 09-01-2013

pw_persfoto_met_flessen-640x426_512

In 2011 had Marius Smit een goed voornemen: ‘aandacht vragen voor plastic afval in de grachten en de Noordzee (plastic soep) en de schadelijke effecten daarvan voor mens, dier een oceaan. Nu in 2013 heeft hij zijn streven een stuk concreter weten te maken.

 


lees verder >


THE TASTE TREE: Een unieke porceleinen kerstboom!

on 18-12-2012

Elk jaar verschijnt er in het centrum van Hasselt op het marktplein een levengrote boom. Dit jaar ziet deze er wel iets anders uit dan andere jaren.

tree_hasselt_dichtbij_512


lees verder >


Crafts and Design Pressure Cooker in Veenhuizen

on 14-12-2012

Ambachtslieden en ontwerpers uit zes verschillende Europese landen hebben elkaar ontmoet, met elkaar gewerkt en veel ervaringen en ideeën uitgewisseld. Dit gebeurde op 12 en 13 december in het dorp Veenhuizen, van oudsher een cluster van ambachten en werkplaatsen. De Crafts Design Pressure Cooker die hier gehouden werd heeft laten zien dat er mooie nieuwe dingen ontstaan uit culturele interactie, zowel ter plekke als voor de toekomst. De ambachtslieden en ontwerpers namen na afloop een extra tas met bagage mee naar huis. Daarin zaten nieuwe manieren van denken, andere gezichtspunten en heel veel inspiratie.

regio_crafts_design_pressure_cooker_2012-12_10_512
Hannes Scherjon (Nederland) en Ana Mestre (Portugal)


lees verder >


Regio Crafts 12 en 13 december Crafts Design Pressure Cooker in Veenhuizen

on 01-12-2012

Zes Europese landen, zes koppels, een onbekende werkplaats en binnen 2 dagen een kant en klaar product. Dat is de ‘Crafts Design Pressure Cooker’.
Op 13 december worden de uitkomsten getoond van 16:00 uur tot 18:00 uur aan de Oude Gracht 6, het Glasmuseum.
Wilt u komen kijken dan kunt u zich aanmelden via info@houseofdesign.nl

inga_salmina_glass_lt_512
Glazen schaal door Inga Salmina uit Letland


lees verder >


Infographics Jaarprijs 2012

on 30-11-2012

Een gedeelde eerste plaats voor de ontwerpers Paul Janse en Frédérik Ruys.

rotterdam_centraal_november_300x160


lees verder >


3 Dagen Bio Based Economy Emmen

on 29-11-2012

Emmen staat drie dagen geheel in het teken van Bio Based Economy. Gisteren zijn ze daar van start gegaan met 'Groene chemie: beweging in de markt'.

 


lees verder >


Wat kan een ontwerper voor u betekenen? Getest op de Promotiedagen Noord-Nederland

on 14-11-2012

Tijdens de tweedaagse promotiedagen voor het bedrijfsleven had House of Design een stand waarin de kracht van de ontwerper werd gepresenteerd.
De ene helft was een reguliere stand, de andere helft een voorbeeld van een stand waarbij ontwerpers zijn betrokken. Op deze manier liet House of Design zien dat het werken met een ontwerper nogal een verschil kan maken.

promotiedagen_2012_05_512


lees verder >


House of Design op de mini maker Faire Groningen!

on 30-10-2012

House of Design was aanwezig tijdens de drukbezochte Mini Maker Faire Groningen op zaterdag 20 oktober.
In een houten schuur midden op het terrein waren de eerste experimenten te zien met Biobased materialen.

mf050_1a_512

 


lees verder >


Young and Hanson presenteert zich in Hamburg

on 29-10-2012

House of Design had van hamburgunddesign/designxportº een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan het design pop-up festival in Hamburg, op 20 en 21 oktober 2012. Omdat Hamburg veel ontwerpers huisvest, heeft hamburgunddesignº een klein designfestival georganiseerd in één wijk, Neustadt. Dit kan jaarlijks terugkeren, waarbij iedere keer een andere wijk wordt aangedaan.

Het label Yound and Hanson werd enthousiast onvangen door de Hamburgenaren!

Lees meer hierover in het Blog van House of Design


lees verder >


Young and Hanson op designfestival Hamburg

on 18-10-2012

House of Design is uitgenodigd om deel te nemen aan het designxport pop-up festival 2012 in Hamburg op 21 en 22 oktober.

Het label Young and Hanson wordt gepresenteerd op de Großneumarkt in een heuse LKW! Een grote vrachtwagen !

designxport_flyer_popup_vorderseite_512


lees verder >


House of Design op Mini Maker Faire

on 18-10-2012

Zaterdag 20 oktober 2012 staat House of Design op de Mini Maker Faire met een presentatie van biobased materials.
Gratis toegang!

Info www.mf050.nl

Het is een vervolg op onze eerdere tentoonstelling op Open Ebbinge.

makerfaire_copy2_01


lees verder >


Eerste Design Kerstmarkt 17 en 18 november

on 11-10-2012

Samen met Eigen Huis & Interieur organiseert Toonkamer voor de eerste maal een design kerst markt.

t1_design_market3_512


lees verder >


Noordelijke Ontwerpprijs 2013

on 11-10-2012

Voor de zesde editie van de Noordelijke Ontwerpprijs 2013 wordt er gezocht naar hét ontwerp van een originele kinderstoel. De kinderstoel moet niet alleen functioneel zijn, maar er ook goed uitzien, solide en veilig zijn, tegen een stootje kunnen en praktisch zijn in onderhoud.
Wil je mee doen? Kijk op de site voor meer informatie.

www.noordelijkeontwerpprijs.nl

noordelijke_ontwerpprijs_2013_left


lees verder >


House of Design op Promotiedagen Noord Nederland

on 10-10-2012

Op 6 en 7 november 2012 staat House of Design op de promotiedagen Noord Nederland in Martiniplaza Groningen.
We laten het verschil zien van een reguliere stand én een stand waarbij ontwerpers zijn betrokken.
Kom langs op standnr 5191 en zoek de verschillen!

Wilt u gratis relatiekaarten bestellen, mail dan naar info@houseofdesign.nl

design_stand_promodagen-def_72_512


lees verder >


Biobased Design op Open Lab Ebbinge

on 03-10-2012

Tijdens het slotcongres van Creative City Challenge en de aaneensluitende manifestatie Open Lab Ebbinge in Groningen toonden een aantal ontwerpers producten die ze in korte tijd hebben kunnen maken van bioplastic en hennep.

open_lab_ebbinge_01_512


lees verder >


expo biobased design tijdens Open Ebbinge erg geslaagd

on 26-09-2012

De eerste experimenten van ontwerpers met biobased materialen, zoals (kneedbaar)bioplastic, bioplastic garen en hennep werden getoond aan een breed publiek.

Mensen konden voelen en kijken, ontdekken hoe de toekomstige materialen tot prototypes voor echte producten gaan komen.

biobased-design-06-marjolein-perin_512


lees verder >


Biobased design in Groningen 20-22 september 2012

on 15-09-2012

House of Design richt zich de komende tijd op de Biobased Economy en wat dit kan betekenen voor ontwerpers.

Carolijn Slottje, Jozephine Duker, Zinniger, Marjolein Perin en Sandra Jongendijk zijn aanwezig tijdens het slotcongres van Creative City Challenge en de aaneensluitende manifestatie Open Lab Ebbinge. Zij laten producten zien, gemaakt van bioplastic en hennep. Daarnaast toont Tjeerd Veenhoven zijn producten van palmbladeren (palm leer).

biobased-design-vansan-img_4229_01
foto: design van Sandra Jongendijk en Marjolein Perin

banner_open_ebbinge_512


lees verder >


UNDA @ The Oporto Show 2012

on 13-09-2012

UNDA Sleepless Design is een exclusief designbureau voor meubels en verlichting uit Portugal. UNDA Sleepless Design haalt haar inspiratie uit de schoonheid van de mythologische wereld. UNDA was aanwezig bij de Oporto Show 2012 (het meest prestigieuze design en architectuur evenement van het Iberische Schiereiland).

unda_products_512


lees verder >


3D geprinte URO's op Into The Great Wide Open

on 11-09-2012

De 3D printers draaiden onophoudelijk tijdens het festival Into The Great Wide Open. House of Design liet kinderen kennis maken met deze nieuwe techniek. Ze konden hun eigen ontwerp in de computer zetten en ter plekke in de printer zien ontstaan. Een paar wieltjes eronder en voila: een URO van bioplastic! Die ook nog mooi gemaakt kon worden met natuurlijke materialen.

uro_01_512


lees verder >


Open Lab Ebbinge 2012

on 11-09-2012

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 september vindt de officiële opening van Open Lab Ebbinge plaats. Het Ebbingekwartier terrein (voormalig Ciboga) is klaar voor gebruik! Tijdens Open Ebbinge 2012 wordt er getoond wat er bij Open Lab Ebbinge gebeurt en wat je hier kunt doen.

open-ebbinge-2012_512


lees verder >


Into the Great Wide Open

on 05-09-2012

Na het zonnebootjesproject gaan we met House of Design vrolijk verder met de 3D printavonturen. Komend weekend, 8 en 9 september, zijn we te vinden op het festival Into the Great Wide Open op Vlieland. Daar zullen onze professionele ontwerpers met kinderen aan de slag gaan met het maken van 3D geprinte voertuigen. Biobased natuurlijk!

zonnebootjes_17_512


lees verder >


Training: Fair & Green Design

on 04-09-2012

Op 18 oktober start er weer een training Fair & Green Design.

fair__green_design-ddid_512


lees verder >


Expositie Rituelen Stedelijk museum Zwolle

on 03-09-2012

Industrieel ontwerper Cor Wobma van ontwerpbureau Dezijn maakt begraven weer hip en introduceerd een nieuw product tijdens de expositie Rituelen in het Stedelijk museum Zwolle.

rituelen


lees verder >


House of Design zoekt het hogerop!

on 30-08-2012

In 2013 zal House of Design verhuizen naar de watertoren aan de Noorderbinnensingel in Groningen. Het Groninger Monumentenfonds heeft de ondernemers Ralph Steenbergen en Eileen Blackmore gevraagd hun bedrijven in de toren te vestigen en te zorgen voor exploitatie van de voormalige watertoren.

watertoren


lees verder >


Primeur Designmarkt

on 29-08-2012

Op 30 September organiseert Sam Events 4U voor de eerste keer een Designmarkt op de Grote Markt in Groningen.
Van 11 t/m 17 uur kun je op de markt tetrecht voor unieke designproducten zoals sieraden, meubels, tassen en kleding.


lees verder >


Transnatural Festival open 7 september Nemo Science Centre

on 27-08-2012

Transnatural Festival is een zoektocht naar kunst & technologie die de natuurlijke wereld en ecologische rijkdom kan ondersteunen.
Het thema van het festival is "De Staat van Autonomie".

transnaturalfestival-solarsinter_512


lees verder >


Handig! Een Post-it tafel voor ontwerpers en creatieven

on 07-08-2012

De bewijzen dat het simpel houden van zaken kan leiden tot zeer creatieve projecten, bevestigd Een Italiaanse ontwerpteam heeft bewezen. Dit keer met het ontwerp van een Post-it tafel.

postittafel2_512


lees verder >


Goedemorgen! Begin je dag positief met een goed idee voor morgen

on 06-08-2012

Pakhuis de Zwijger stuurt elke dag een hoopvol bericht over een initiatief op het gebied van duurzaamheid, architectuur & design, actief burgerschap of internationale samenwerking uit. Goede ideeën voor morgen.

43974-626-500_512


lees verder >


Fiets van gerecycled karton

on 19-07-2012

Izhar Gafni maakt een fietsframe van karton (waterproof).

cardboard20bike-11384558_512


lees verder >


Eerste 3D geprinte CD hoesje

on 17-07-2012

De Nederlandse band Heim is de eerste ter wereld met een 3D geprint CD hoesje. Deze gelimiteerde editie zit om de EP . In het ontwerp zijn de letters van de bandnaam verwerkt. 

heim_hoesje_02_512


lees verder >


Ontwerpwedstrijd: Zuiderzee Recycled

on 17-07-2012

Het Noordhollands Dagblad organiseert in samenwerking met het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen een ontwerpwedstrijd voor gebruiksvoorwerpen rondom het thema Zuiderzee Recycled. Met andere woorden: bedenk iets nieuws voor iets ouds. Zo zou een oud scheepstouw bijvoorbeeld een hanglamp kunnen worden en een zeil een zitzak.

jurgenbey 

 

 

Ontwerp van Jurgen Bey. Beeld ZZM


lees verder >


Philips Sonicare AirFloss Wint Idea Design Award

on 11-07-2012

 Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) heeft met de Sonicare Airfloss de IDEA Design Awards gewonnen. De Philips Sonicare AirFloss heeft brons gewonnen in de categorie bathroom, spas ans wellness van de Internatinal Design Excllence Awards 2012.

 

airfloss_main_logo_512


lees verder >


Alain Gilles 'Designer van het jaar 2012'

on 11-07-2012

De titel ‘designer van het jaar’ gaat dit jaar naar de Brusselse meubelontwerper Alain Gilles. ‘De ontwerpen van Alain zijn concreet, relevant en tonen zijn industriële verantwoordelijkheid, maar hebben evengoed een vleugje poëzie’, klinkt het bij de jury.

exi_08_018_c7152-b_512


lees verder >


Ontwerp een badkameraccessoire voor Geesa

on 10-07-2012

Een zeepbakje en tandenborstelhouder: het zijn vaak niet de meest spannende voorwerpen. Badkamerspecialist Geesa heeft daarom een superleuke ontwerpwedstrijd uitgeschreven ‘The missing bathroom accessory’. Geesa daagt je uit om een vernieuwend badkameraccessoire te ontwerpen! Een sieraad voor elke badkamer, een must-have voor liefhebbers van kwaliteit en design.

badkamer-trolley_512


lees verder >


De wet op de architectentitel

on 26-06-2012

De Wet op de architectentitel bepaalt dat alleen degenen die staan ingeschreven in het architectenregister de titel mogen voeren waaronder ze staan ingeschreven. Wie zich als architect, stedenbouwkundige, tuin- en landschapsarchitect of interieurarchitect wil laten registreren, moet voldoen aan de wettelijk gestelde opleidingseisen.

schermafbeelding_2012-06-26_om_15.50.19_512


lees verder >


Echte zonnebootjes, gemaakt met 3D printer

on 22-06-2012

Op basisschool De Trilker in Leeuwarden weten de kinderen uit de hoogste groepen precies wat bioplastics zijn en hoe een 3D printer werkt. Sterker nog, ze kunnen zelfs de ontwerpen aanleveren!

zonnebootjes_08_512


lees verder >


MATERIALICA Design en Technology Award 2012

on 20-06-2012

De inschrijfperiode voor de 10de MATERIALICA Design + Technology Award is gestart. Deze prijs wordt sinds 2003 elk jaar uitgereikt inMünchen tijdens de internationale specialistenbeurs MATERIALICA - Lichtgewicht voor Nieuwe Mobiliteit. 
114_photo_342

lees verder >


Design Pressure Cooker Hamburg wordt vervolgd

on 15-06-2012

House of Design en Syntens hebben op woensdag 13 juni in Hamburg een succesvolle design pressure cooker afgeleverd. De partners en mede organisatoren hamburgunddesign° en TuTech waren verheugd, en hebben besloten er een jaarlijkse bijeenkomst van te maken.

pressure_cooker_hamburg_2012_09_512

Anton van Wijk en Rene Offermans van De Stille Boot met in hun midden Karel Golta van Indeed Innovation


lees verder >


OpMaat CNC innovatieweekend

on 14-06-2012

Open weekend: 'Ontwerp en Digitale Productie'Tijdens het weekend wil OpMaat samen met ontwerpers  laten zien wat voor nieuwe mogelijkheden en kansen er zijn met digitale productie machines in het algemeen en met de CNC frees in het bijzonder.


lees verder >


Design Pressure Cooker in Hamburg op 13 juni 2012!

on 10-06-2012

Design Pressure Cooker in Hamburg 13 juni 2012 - koppelen van Duitsland en Nederland

De DESIGN PRESSURE COOKER in Hamburg is een project van Syntens, NL en House of Design, Groningen in samenwerking met TuTech, Hamburg and designxport, Hamburg. 

Een Design Pressure Cooker is een methode waarbij een traditionele ondernemer een dag lang samenwerkt met een ontwerper aan een vraagstuk over een product of ontwerp van een materiaal. Het doel is om in deze korte tijd tot een oplossing te komen.

hamburg_speicherstadt_512


lees verder >


Dutch Design- Oranienbaum Palace Meeting

on 08-06-2012

Een grote zomertentoonstelling van 26 april 2012 tot 30 september 2012 in paleis Oranienbaum.

Vanaf de Gouden Eeuw hebben prinsen en prinsessen het paleis bezocht. Op 25 april opende Hare Majesteit de Koningin Beatrix in aanwezigheid van de bondspresident en meer dan 140 Nederlandse ontwerpers de tentoonstelling. Deze zomer kunt u het paleis bewonderen!

 oranienbaum2_512


lees verder >


Van karton

on 05-06-2012

Chris Gilmour maakt alles van karton. Van levensechte objecten op schaal, zoals fietsen, auto's en telescopen, tot modellen van religieuze architectuur.
zoom_001_512

 


lees verder >


WakuWaku - Hamburg

on 05-06-2012

Dit duurzaame fast-food restaurant met uniek interieurconcept is gelegen in het centrum van Hamburg.

wakuwaku-eco-restaurant-ippolito-fleitz-hamburg-05_512


lees verder >


Meubels show in Apple Design galerie in Berlijn

on 29-05-2012

Dieter Rams
Vier dagen na Rams '80ste verjaardag, zal Appel Design Gallery opent een tentoonstelling gewijd aan meubels creaties van de baanbrekende industrieel ontwerper. Tijdens zijn werk als hoofd van het ontwerp voor de BRAUN, hij voortdurend ontworpen meubilair systemen. De tentoonstelling zal een tijdlijn van zijn werk en een ongeziene selectie van meubilair.

dieter_rams


lees verder >


Ontwerp voor Cappellini - wedstrijd

on 29-05-2012

Elle Inside Design Talent Award

Belangrijke data/ deadlines:
 - 15 juni 2012: deadline aanmelden 
 - 10 augustus 2012: Deadline voor inleveren concept
 - 21 t/m 23 september 2012: Elle Decoration Inside Design Amsterdam
cappellini


lees verder >


BMW Guggenheim Lab Berlijn

on 22-05-2012

Het BMW Guggenheim Lab opent in de Berlijnse wijk Prenzlauer Berg op 15 juni 2012.

bmw_lab_512


lees verder >


Connecting Concepts naar Berlijn

on 22-05-2012

Connecting Concepts, de tentoonstelling over Nederlands design, mode en architectuur, was tot en met zondag 20 mei in het Designhuis in Eindhoven te zien. Nu reist de tentoonstelling door naar Berlijn en Istanboel. Eerste stop is DMY International Design Festival Berlin. Net als voorgaande jaren is luchthaven Tempelhof het decor van deze grootse designmanifestatie, die dit jaar plaatsvindt van woensdag 6 juni tot zondag 10 juni.
connecting_consepts


lees verder >


Nieuwe manier om 3D te ontwerpen

on 15-05-2012

De Metaio Creator is nieuwe software waarmee niet-ontwikkelaars het creëren van Augmented Reality ervaringen kunnen implementeren zonder dit te hoeven programmeren.


metaio_creator_02_512_01


lees verder >


Design Like You Give A Damn

on 15-05-2012

Design Like You Give A Damn [2] is het onmisbare handboek voor iedereen die waarde hecht aan het bouwen aan een betere een meer duurzame toekomst.

design_like_you_give_a_damn_512


lees verder >


The Pop-Up Generation: Design Between Dimensions

on 15-05-2012

Voor The Pop-Up Generation: Design Between Dimensions, heeft Lidewij Edelkoort in samenwerking met Lotte van Gelder pop-up werken verzameld. Het geeft een boeiend en spannend beeld van een nieuwe generatie die bezig is de toekomst te ontwerpen.

214_bookpage-pop-up_512


lees verder >


WOW

on 08-05-2012

De Japanse visuele ontwerpstudio WOW creëerde Bloom Skin, een etalage-installatie gemaakt met acht computergestuurde ventilatoren, die een stuk doorschijnende stof ritmisch manipuleren.
Dit werd gemaakt voor Issy Miyake's 2012 voorjaar/zomer collectie Elttob Tep.

elttob_tep_issey_miyake_512


lees verder >


Time to Design wedstrijd

on 08-05-2012

Een Deense ontwerpwedstrijd voor een vliegende start van je carrière.

time_to_design_comp


lees verder >


Shockerende schoenen van Schieferstein

on 08-05-2012

Iris Schieferstein werkt al jaren met dode dieren als ruw materiaal voor haar kunstwerken.

pfsh_gr


lees verder >


Moroso-Diesel Collection - My Moon My Mirror

on 01-05-2012

Design: Diesel Creative Team

Gepresenteerd tijdens Salone del Mobile 2012, Milan

moroso_diesel_my_moon_my_mirror


lees verder >


Blickfang en Groninger design in Hamburg

on 01-05-2012

Dit najaar is het zover: de designbeurs Blickfang presenteert Noord Europees design in de traditierijke Deichtorhallen van Hamburg.

blickang_hamburg


lees verder >


Geschiedenis van Nederlandse Vormgeving

on 24-04-2012

De masteropleiding Design Cultures van de VU gaan in samenwerking met de BNO drie bijeenkomsten waarin acht designhistorici verrassende en afwisselende presentaties geven over de geschiedenis van de Nederlandse vormgeving.

vu_en_bno_512


lees verder >


Dramatische verrassing

on 24-04-2012

The blog COPENHAGENIZE blogt over fietsen en alles wat daar aan gerelateerd is.

dramatic_surprise_512


lees verder >


Design Route 030 - frisse blik op design

on 24-04-2012

In de week van 18 mei t/m 24 mei 2012 wordt Utrecht omgetoverd tot een ware designstad.

route_030


lees verder >


100% Design wordt Design District

on 17-04-2012

100% Design in Nederland gaat verder onder de naam Design District, maar de organisatie even als het concept van het evenement blijft hetzelfde.

designdistrict_200_01


lees verder >


Pure-Bottle en trouwens hergebruik

on 17-04-2012

Pure-bottle is een compleet gerecyclede tafelset bestaande uit een een glas, kaarsenhouder en een amuse lepel. Elke set is in twee posities door gezaagd waardoor de gehele wijnfles wordt gebruikt.

© VictorMaxPhoto

pure-bottle.jpg.492x0_q85_crop-smart

 


lees verder >


Milaan: Ventura Lambrate 2012

on 10-04-2012

Organisation in Design, de oprichters, art directors en organisatoren achter de Ventura Projecten nodigen je vol trots uit voor Ventura Lambrate 2012!

news_ventura_lambrate__512


lees verder >


Blauwe bomen

on 10-04-2012

Konstantin Dimopoulos is de kunstenaar achter het project De Blauwe Bomen. Het is een sociale kunstuiting.

news_blue-tree_512


lees verder >


Levi's jeans ontworpen voor stadsfietsers

on 10-04-2012

Levi's lanceert jeans speciaal ontworpen voor fietsende forensen

De Levi's Forensen Serie voor dit voorjaar.

news_jeanslees verder >


Bamboe Android device

on 03-04-2012

ADzero

Bamboe Android device. Door justADzero. 

ad_phones_512


 


lees verder >


Traplift voor obesitas huisdieren

on 03-04-2012

Traplift voor obesitas huisdieren

Het is een kwestie van tijd...

dog-stairlift1.jpg.492x0_q85_crop-smart_01


lees verder >


Design the New Business

on 27-03-2012

Design the New Business is een korte documentaire over hoe de 'design manier van denken' de zakenwereld verder brengt. 

design_the_new_business_512lees verder >


Cradle to Cradle in Design en bedrijf

on 27-03-2012

"Design het begin en het einde van de life cycle chain"

Op vrijdag 9 maart werd aan de Universiteit Twente, Enschede een conferentie gehouden om de zakelijke kant van Cradle to Cradle en de rol van design in dit verband te bespreken. Mede-oprichter van de C2C-filosofie prof. Michael Braungard gaf een presentatie, evenals een aantal sprekers van gerenommeerde Nederlandse instellingen, zoals Desso, TU Delft en DSM. Aanwezig waren studenten van verschillende universiteiten, andere academische deelnemers en professionals.

 

c2c_512

 

 


lees verder >


Slow Hand Design

on 27-03-2012

Zuid-Oost Azië timmert aan de weg in de internationale design scene. 

thailand_512


lees verder >


SUMMER SCHOOL ATELIER TED NOTEN

on 20-03-2012

SUMMER SCHOOL ATELIER TED NOTEN:
Onderzoek je talent in een inspirerende omgeving

Sieradenontwerper Ted Noten is internationale bekend met zijn unieke, eigenaardige en vaak tegendraadse kijk op het vak van sieraden maken.

design_iconringsdetailsmall


lees verder >


Zonnebrillen van oude whiskyvaten

on 20-03-2012

Het in Portland gevestigde zonnebrillenmerk Shwood gebruikt duurzaam gekapt hout voor het maken van zijn monturen.

shades-on-barrel-1024x682_512


lees verder >


House of Design krijgt subsidie provincie Groningen

on 15-03-2012

squat-bird-kl_512

Carolijn Slottje - Squat bird

House of Design heeft onlangs een flinke subsidie in de wacht gesleept van de provincie Groningen, in het kader van het Innovatief Actieprogramma Groningen (IAG3).

Hierdoor hebben we de mogelijkheid gekregen om de komende tijd eens stevig de handen uit de mouwen te steken om van Groningen een solide designstad te maken!

Innovatief Actieprogramma Groningen


lees verder >


Kieren Jones - Project Kip

on 13-03-2012

Kieren vertelt hoe hij elk deeltje van Henry, zijn kip, gebruikt om design van hem te maken.

Project Kip

chicken_project_512


lees verder >


Hermès etalage Bijenkorf Amsterdam door Kiki van Eijk

on 13-03-2012

Hermès gaf Kiki van Eijk "carte blanche" voor de etalage van de Bijenkorf in Amsterdam.

hermesresized_512

foto: Frank Tielemans

 


lees verder >


Lo-res vazen

on 06-03-2012

Deze vazen lijken digitaal ontworpen maar zijn puur handwerk van ontwerper Phil Cuttance.


lo-res


lees verder >


Maria Blaisse: twee exposities op twee continenten.

on 06-03-2012

Op het moment exposeert Maria Blaisse in Connecting Concepts het Designhuis in Eindhoven en in Curious Minds in het Israel Museum in Jerusalem.

blaisse_512


lees verder >


Nijntje, het huis

on 28-02-2012

Na een succesvolle samenwerking met verschillende nederlandse mode-ontwerpers, heeft het Centraal museum Utrecht ontwerpduo Atelier Remy & Veenhuizen gevraagd een meubelserie voor het Dick Bruna Huis te ontwerpen.

miffy_512

 


lees verder >


Bouroullec Album tentoonstelling 2 - 2012

on 27-02-2012

Waar:

Vitra Design Museum
Charles-Eames-Str. 2
79576 Weil am Rhein
Duitsland

Bezoekuren:
Maandag- Zondag van tien tot zes uur

bouroullec_vitra_512


lees verder >


DesignMarch 2012

on 21-02-2012

DesignMarch is het belangrijkste jaarlijkse design evenement van IJsland.

Vier dagen lang zal Reykjavik overlopen van design evenementen. Tijdens dit festival worden er in de stad honderden opening gala's, tentoonstellingen en andere bezienswaardigheden georganiseerd.

designmarch_finland_512_01


lees verder >


Gebruik een kruik en zet je verwarming lager

on 14-02-2012

Kruiken zijn ouderwets maar lekker warm. Niets warmt je bed sneller op terwijl je de kachel lager kunt zetten en zo energie kunt besparen.

www.treehugger.com
www.naturalcollection.com

hot-bottle.jpg.492x0_q85_crop-smart_512


lees verder >


Nederlandse ontwerpster Anne Bosman wint de Publieksprijs.

on 14-02-2012

De winnaar van de eerste H&M Ontwerp Prijs: Stine Riis (UK),
Nederlandse ontwerpster Anne Bosman wint de Publieksprijs.

Tussen de zes finalisten uit Zweden, Groot-Brittannië, Duitsland, België, Denemarken en Nederland zat de 23 jarige Anne Bosman van ArtEZ hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.
image_512


lees verder >


Stockholm snakt naar designmuseum

on 01-02-2012

designhall_auto_ralph_lysell_512
Auto ontworpen door Ralf Lysell, te zien in DesignHall. Foto: Eirik Bøle

Met de opening van de mobiele expositieruimte DesignHall in Stockholm op 2 februari willen de organisatoren een signaal afgeven. Ze vinden dat het nu wel eens tijd wordt dat er een designmuseum in Stockholm komt.


lees verder >


Training Fair Trade voor ontwerpers

on 25-01-2012

fair_trade_voor_ontwerpers_512

Dutch Design in Development geeft een training van vijf dagen over fair trade en eco design. Je leert wat er allemaal bij komt kijken en hoe je het aan moet pakken als je een fair trade product op de markt wilt zetten of als je wilt samenwerken met producenten in ontwikkelingslanden.

House of Design leden krijgen bij deelname een royale korting op het cursusbedrag.

www.ddid.nl/fair-trade-voor-ontwerpers


lees verder >


Vazen Titanic in Galerie Noord

on 24-01-2012

Galerie Noord opent het jaar traditioneel met een glasexpositie, waar vazen uit de film Titanic te bezichtigen zijn.mark-locock-322x391

www.galerienoord.nl


lees verder >


Design centraal tijdens Caravana

on 10-01-2012

Design staat van 19 tot en met 24 januari centraal tijdens de Caravana in het WTC Expo Leeuwarden.

b82583773z.1_20111121123230_000g30famq0.4_512


lees verder >


Tentoonstelling: was geht - Best of HfK Design

on 30-12-2011

hfk_bamboo_plasic_512

Foto: Bamboo Plastic Composites

Tentoonstelling van de Hochschule für Künste Bremen in het Wilhelm Wagenfeld Haus – Design in Centrum nog tot en met 15 januari 2012

De tentoonstelling toont 60 projecten, geselecteerd door een jury, die een een voorbeeld zijn van de creatieve ontwikkeling van oplossingen voor de kunsten van de afgelopen jaren.


lees verder >


Bio-light van Philips: bacteriën die licht creëren!

on 15-12-2011

philips_bio_light_hr3_512

Philips heeft een concept-lamp ontwikkeld waarin het licht wordt gemaakt met behulp van biologische technologieën, zoals het gebruik van bacteriën of eiwitten.


lees verder >


Museumsalon 14 dec - debat: Design en mode zijn kunst

on 10-12-2011

azzedine_06kleiner_1_200     -studiojob_robberbaronjewelsafe2006_2_200

Azzedine Alaïa in de 21e eeuw  - Studio Job en het Groninger Museum

Discussie zijn mode en design een kunstvorm?

De Museumcommissie van Studievereniging IK (RUG) heeft Eileen Blackmore van House of Design gevraagd deel te nemen.

Het Groninger Museum toont design en mode van ontwerpers als Pieke Bergmans, Iris van Herpen, Joris Laarman, Azzedine Alaïa, Studio Job en vele anderen. Maakt dit deze disciplines ook tot kunst? Of wijken zij hier qua vorm of functie van af?

De deelnemers aan het debat zijn: museumdirecteur Kees van Twist, Eileen Blackmore, oprichter House of Design en organisator Design in Groningen, José Teunissen, actief als curator en journalist, design- en kunstcriticus Max Bruinsma en Tim Vermeulen, medewerker van Premsela, het Nederlands Instituut voor Design en Mode.

Info en aanmelden: http://www.groningermuseum.nl/activiteit/museumsalon-2011
14 dec 2011 - 19:00 uur


lees verder >


HEMA ontwerpwedstrijd

on 01-12-2011

hema_ontwerpwedstrijd_winnaar_2011

Het winnende ontwerp van 2011: de Tjielp van Astrid Bontenbal

De jubileumeditie van deze wedstrijd heeft als opdracht: ontwerp dé nieuwe HEMA-held: een product dat over een aantal jaar nog altijd een tijdloos, populair artikel is.

www.hema.nl/ontwerpwedstrijd
http://blog.hema.nl


lees verder >


Rotterdam Designprijs

on 22-11-2011

rotterdam_designprijs_01

De tweejaarlijkse tentoonstelling met de 15 genomineerden voor de Rotterdam Designprijs is nu te zien in museum Boijmans van Beuningen.

www.designprijs.nl


lees verder >


Oproep tot deelname Frame Moooi Award 2012

on 07-11-2011

frame_moooi_award_512

Frame magazine en design label Moooi hebben een nieuwe prijs in het leven geroepen voor interieurarchitecten en ontwerpers met de wens een meubelstuk of lamp te creëren voor een specifiek interieur.

De jury bestaat uit Philippe Starck!

Insturen van werk kan tot 1 december 2011

www.framemoooi.com


lees verder >


Open Design Dag

on 06-11-2011

kunsteboer425

Kunsteboer

Vandaag is het Open Design Dag. Van 10:00 tot 18:00 zijn deuren open van zo'n 40 ontwerpers uit Groningen.
Start en infopunt: Academie Minerva, Praediniussingel 59, Groningen.

www.designingroningen.nl


lees verder >


Lezing Gerard van den Berg

on 01-11-2011

gerard_van_den_berg_512

Gerard van den Berg, ontwerper van tijdloze stoelen en fauteuils, viert dit jaar zijn 35 jarig jubileum. In het kader van Design in Groningen geeft hij een lezing bij Vos Interieur, Laan Corpus den Hoorn 100 in Groningen. Hij vertelt over hoe hij tot ontwerpen komt en wat zijn werkwijze is. Tevens is bij Vos Interieur een overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien.

zaterdag 5 november, 14.00 uur

www.vosinterieur.nl
www.designingroningen.nl


lees verder >


Design in Groningen, vierde edititie: 3 t/m 6 november 2011

on 31-10-2011

House of Design, het Groninger MuseumAcademie Minerva/Hanzehogeschool GroningenSyntens, en Vos Interieur presenteren:

Design in Groningen "De invalshoeken van design: ontwerp, materiaal en techniek"

De vierde editie van dit jaarlijkse designevenement is van 3 tot en met 6 november en biedt een gevarieerd programma voor designliefhebbers.

poster_dig_hod_512


lees verder >


Nathalie Dewez, Ontwerper van het jaar 2011

on 27-10-2011

la_plic-ed_ligne_rosetcnathalie_dewez_512 

La Plic. Ed° Ligne Roset

Het Grand-Hornu Images presenteert een aantal belangrijke ontwerpen van de Brusselse Nathalie Dewez, onlangs verkozen tot ontwerper van het jaar 2011 in België.

De tentoonstelling is te zien tot en met 18 december.


lees verder >


Dutch Design Week

on 20-10-2011

ddw_grasduinen_klein

Ineke Otte - Collier 'Grasduinen'

De tiende editie van de Dutch Design Week in Eindhoven is een negendaags designfestival waar eigenzinnige werken en inzichtelijke oplossingen van vernieuwende ontwerpers worden getoond. Op 65 verschillende locaties door de stad zijn meer dan 360 events te bezoeken.De Dutch Design Week vindt plaats van 22 t/m 30 oktober 2011.


lees verder >


Spring in Designhuis Eindhoven

on 03-10-2011

premsela-spring325
Vanaf zaterdag 22 oktober presenteert Premsela de tentoonstelling Spring; over topdesign, talent en inspiratie in het Designhuis in Eindhoven. Tot en met december toont de tentoonstelling werk van vijftien gerenommeerde Nederlandse ontwerpers die allen hun wortels hebben in Eindhoven.


lees verder >


Het beste van twee werelden: D-day in het Mecc

on 29-09-2011

dday2011-325
D-day is een podium voor design. Een mix van een tentoonstelling, beurs en veiling. Een plek waar binnen- en buitenlandse ontwerpers hun producten kunnen tonen. Waar bezoekers de laatste trends en nieuwste ontwerpen kunnen zien en kopen. En waar iedereen inspirerende ideeen kan opdoen.


lees verder >


Testify!

on 28-09-2011

nai-testify325
Onze omgang met voedsel, gezondheid, energie, ruimte, tijd, sociale verbanden en (economische) waarde is de afgelopen jaren volkomen scheef gegroeid. Is er in de zoektocht naar oplossingen voor deze problemen een rol weggelegd voor architectuur? Kan architectuur bijdragen aan een duurzamere samenleving?


lees verder >


Stichting Baksteen presenteert BEWEEG-beelden

on 28-09-2011

st-baksteen-beweeg325
Stichting Baksteen nodigt je uit voor een bezoek aan de expositie van de 2e internationale ontwerpwedstrijd, met deze keer als thema 'beweging'. Meer dan 20 beeldend kunstenaars en ontwerpers hebben zich laten inspireren door dit thema, een idee gebaseerd op de werken Tinguely, Calder en Miró.


lees verder >


Tentoonstelling DOEN | Materiaalprijs 2011

on 26-09-2011

doen-materiaalprijs-325_02
De DOEN | Materiaalprijs stimuleert duurzaam en innovatief materiaalgebruik in kunst en vormgeving. Beeldend kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten worden uitgedaagd om nieuwe, duurzame materialen en innovatieve technieken in hun werk toe te passen. De prijsvraag is dit jaar voor de derde opeenvolgende keer georganiseerd en laat zien op welke wijze vernieuwing en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan met esthetiek en functionaliteit.


lees verder >


Expo 'Design at the border' en Define/Divine/Film/Design @ Designhuis

on 19-09-2011

designhuis-border-film325
In samenwerking met red dot, CICADA Studio en M&S Eventing produceert Design Cooperation Brainport van 8 september tot 9 oktober 2011 twee exposities op Stadhuisplein 3, Eindhoven, beter bekend als Designhuis: Design at the border and Define/Divine/Film/Design.


lees verder >


DMY Awards & Jury Selection 2011

on 16-09-2011

bauhaus-dmy325_01
Het Bauhaus Archive / Museum of Design in Berlijn laat ook dit jaar de door de jury geselecteerde ontwerpen en prijswinnaars zien van het DMY International Design Festival 2011.


lees verder >


Re-Action! Sustainability through Social Innovation

on 14-09-2011

re-action-325
Drie jaar na de start van haar programma maakt REcentre, platform voor duurzaam design in de Euregio Maas-Rijn, de balans op.
 
Duurzaamheid is het toverwoord van deze tijd, maar van een duurzame revolutie kan niet worden gesproken. Duurzame innovatie lijkt vooralsnog synoniem aan complexiteit. Verduurzamen vraagt grote investeringen -zowel in tijd en geld- van producenten en een op innovatie en flexibiliteit gerichte relatie met een gebruiker. Maar in tijden van crisis kunnen producenten weinig risico nemen.


lees verder >


Studio Job & het Groninger Museum

on 13-09-2011

gronmuseum-studiojob325
De tentoonstelling toont de wereldberoemde ontwerpen van Studio Job, gevormd door Job Smeets (1970) en Nynke Tynagel (1977). Het Groninger Museum heeft de afgelopen 10 jaar een omvangrijke collectie werk van Studio Job opgebouwd. Belangrijke series als Homework (2006 – 2007) en Robber Baron (2007) illustreren Studio Jobs virtuoze spel met bijzondere materialen en extreme technieken. Maar de archetypische en monumentale objecten tonen bovenal een expressief spel op het snijvlak van kunst en design.


lees verder >


Bamboe producten van Yksi Ontwerp naar Beijing

on 09-09-2011

yksi-bamboe325
Yksi Ontwerp is uitgenodigd door Freeman Lau, één van de curatoren van de Beijing International Design Triënnale (BIDT), om deel te nemen aan de expositie ‘Rethinking Bamboo’. Yksi gaat een aantal producten uit eigen collectie, gemaakt van het duurzame materiaal bamboe, exposeren op de Triënnale in Beijing.


lees verder >


Mia Maljojoki | Explosive: Frozen Fireworks

on 08-09-2011

robkoudijs-maljojoki325
Woede, opwinding of verwondering veroorzaken vuurwerk in je hoofd. De Finse kunstenaar Mia Maljojoki probeert zulke emotionele momenten in materiaal te vangen. Zij maakt sieraden, waardoor haar werk je net zo op de huid zit als de gevoelens die eraan ten grondslag liggen.


lees verder >


Woonbeurs Amsterdam 2011

on 08-09-2011

woonbeurs2011-325
In september gaat het nieuwe woonseizoen van start met de negentiende editie van de Woonbeurs Amsterdam. Op dit woonevent van en voor Nederland wordt een compleet aanbod gepresenteerd waarin alle woonbranches vertegenwoordigd zijn. Van zaterdag 24 september tot en met zondag 2 oktober 2011 staat de Amsterdam RAI in het teken van binnen- en buitenwonen in alle stijlen. Ruim driehonderd vooraanstaande woonprofessionals delen hun expertise met woonliefhebbers.


lees verder >


Aan de slag met stallen

on 07-09-2011

Boeren en ontwerpers gaan samen aan de tekentafel. Voor meer informatie, klik hier

 


lees verder >


One Group combineert technologie en design in Bounce stoel

on 07-09-2011

Bounce gepresenteerd tijdens spoga+gafa in Keulen 

Bounce, een design stoel uit India, is geïntroduceerd tijdens de spoga+gafa beurs in Keulen, Duitsland. 


lees verder >


Special Product On Time: Alexander Lichtveld

on 04-09-2011

S.P.O.T. – Special Product On Time: Alexander Lichtveld

Kunstenaar en keramist Alexander Lichtveld is van 30 augustus tot en met 30 oktober bij Bas van Pelt binnenhuisarchitectuur op bezoek. Deze presentatie is in samenwerking met galerie Binnen uit Amsterdam, die na 25 jaar alleen presentaties op bijzondere locaties organiseert, samengesteld.

 


lees verder >


Reizende expo Liberation of Light

on 02-09-2011

yksi-light2011325

In het najaar 2011 en voorjaar 2012 organiseert Design Cooperation Brainport (DCB) in samenwerking met Yksi Ontwerp en de Nederlandse lichtindustrie en ontwerpwereld drie handelsmissies rond het thema licht, techniek en design. In september en oktober staat de expostie op de Beijing Design Week, begin december op de Guangzhou Design Week. Er zijn plannen voor Moskou in het voorjaar.


lees verder >


Nieuwe presentaties vormgeving in Stedelijk Amsterdam

on 30-08-2011

stedelijktemp-design325
Het Stedelijk Museum heeft een grote collectie vormgeving en toont Tijdens Temporary Stedelijk 2 een selectie met niet eerder getoonde nieuwe aanwinsten.


lees verder >


This is Design

on 29-08-2011

dml-thisisdesign325
(English text only)
This is Design is a celebration of the Design Museum’s Collection, examining the impact of design on the modern world, exploring the consequences of design and how it shapes our lives and contemporary culture.


lees verder >


Robotbehang van Studio Ditte

on 26-08-2011

studioditte-robotbehang325
Na een ontdekkingsreis door bakjes met ijzerwaren en het demonteren van apparaten komt Studio Ditte met het unieke robotbehang.


lees verder >


Fair Trade training voor ontwerpers

on 25-08-2011

ddid-fairtrade-ontw-311
Wil je samenwerken met producenten in ontwikkelingslanden? Heb je plannen om een eerlijk en duurzaam product te ontwikkelen? Wil je meer leren over wat daar allemaal bij komt kijken? Of wil je gewoon meer weten over de Fair Trade markt in Nederland? Ga op reis en maak in de training 'Fair Trade voor ontwerpers' kennis met Fair Trade experts.


lees verder >


Johanna Dahm | Ringen

on 23-08-2011

dmg-johannad-325
De in Zwitserland geboren Johanna Dahm, actief als juweelontwerper sinds de jaren 1970, is voortdurend op zoek geweest naar nieuwe manieren om te definiëren wat juwelen kunnen betekenen.
Haar werk wordt gekenmerkt door een onderzoekende en open benadering, die haar overal heen geleid heeft, van zoektochten naar de integratie van stof en broche, waarbij de weerkaatsingen van licht op het lichaam werden bestudeerd, tot de research van technieken voor exotische juwelen.


lees verder >


10000 x Happiness! Gelukssymbolen op Chinees porselein

on 19-08-2011

prinessehof-happiness325
Wat hebben de draak, feniks en yin & yang en met elkaar gemeen? Of de lotus, de pioenroos en het mandarijneendenpaar? Zijn het slechts decoratiemotieven uit een eeuwenoude Chinese cultuur of verborgen symbolen uit een voor ons onbekende Aziatische wereld? Aan de hand van gelukssymbolen op Chinees porselein onthult de tentoonstelling 10.000 x Happiness! de geheimen van een traditionele, maar nog steeds actuele Chinese beeldcultuur.


lees verder >


Far From Fong

on 17-08-2011

tentrdam-farfromfong-325
TENT/CBK presenteert in Het Gemaal op Zuid actueel werk van jonge Chinees-Nederlandse kunstenaars in aansluiting op de manifestatie ‘China op de Kaap’. Hoe gaan deze modeontwerpers, illustratoren, kunstenaars en designers om met hun culturele achtergrond?


lees verder >


New Times New Heroes

on 15-08-2011

z33-newtimes325
New Times New Heroes presenteert en verzamelt meer dan 20 ontwerpers en designorganisaties rond de nieuwe open standaard voor een duurzaam en democratisch design van Thomas Lommée. Het OpenStructures-project is een open ontwerpsysteem waarin door iedereen en voor iedereen kan worden ontworpen.


lees verder >


Thonet presenteert VouwWow

on 12-08-2011

thonet-vouwwow325
Thonet brengt de VouwWow (VW01) op de markt!
De stoel is gemaakt uit één stuk recyclebaar honingraat-karton, geproduceerd met minimaal snijverlies tot een plat en lichtgewicht pakket.


lees verder >


Hoe zit dat? | Expositie stoelencollectie T.U. Delft

on 10-08-2011

smkampen-hoezitdat-325
In het Stedelijk Museum Kampen is op dit moment de expositie 'Hoe zit dat?' te zien, een selectie uit de stoelencollectie van de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Aan de hand van vier thema's (lijnen, vlakken, volumes en vlechtwerk) laat deze expositie zien hoe een ogenschijnlijk eenvoudige opgave als het ontwerpen van een stoel verschillende ontwerpers inspireert.


lees verder >


Inside Design Amsterdam 2011

on 10-08-2011

insidedesign2011-325
Inside Design Amsterdam komt er weer aan. Dit jaar vindt het plaats op IJburg, waar drie dagen lang ELLE Decoration in 3D te beleven zal zijn. Met het nieuwste uit Milaan, presentaties van nationale en internationale interieurmerken, en ontwerpen van zowel gerenommeerde als beginnende ontwerpers. Een verrassende mix tegen het unieke decor van de moderne architectuur op het nieuwe stadseiland.


lees verder >


Die Essenz der Dinge | Design en de Kunst van het Reduceren

on 09-08-2011

dmg-essenz-325
Gaan we, nu het crisis is, bezuinigen op materialen en kiezen voor producten met een langere levensduur? Of staat modern design sowieso voor efficiëntie?
De tentoonstelling “De kunst van het reduceren” keert terug naar de basis. Of liever: naar design dat de “kunst van het reduceren” illustreert.


lees verder >


Cursus My first Design Collection

on 04-08-2011

premsela-myfirst-325
Premsela organiseert My first Design Collection, een cursus voor iedereen die de eerste stappen wil zetten in de richting van een eigen designverzameling. My first Design Collection is gebaseerd op het trainingsprogramma My first Art Collection dat de afgelopen jaren een groot succes was.


lees verder >


Yksi expo Dutch Design Bike in Brussel

on 04-08-2011

yksi-ddbike
De expositie Dutch Design Bike maakt deel uit van het festival ‘Design September’ en de ‘Orange Bike Days’. Dutch Design Bike, onderdeel van een grotere, door Yksi verzorgde tentoonstelling in het Designhuis in 2008, reisde voorheen naar Bratislava, Moskou en Tallinn.


lees verder >


Richard Hutten | Bezeten van stoelen

on 01-08-2011

zuiderzeem-hutten-325
Het Zuiderzee Museum in Enkhuizen presenteert met de tentoonstelling Bezeten van Stoelen het werk van Richard Hutten, een van Nederlands meest succesvolle ontwerpers van dit moment. De presentatie toont verschillende generaties stoelen die als inspiratie dienden voor Richard Hutten.


lees verder >


Nominaties DOEN | Materiaalprijs 2011 bekend

on 01-08-2011

doen-materiaalprijs-325_01
De DOEN | Materiaalprijs  prijsvraag is dit jaar voor de derde opeenvolgende keer georganiseerd en laat zien op welke wijze vernieuwing en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan met esthetiek en functionaliteit.


lees verder >


Soms ontsnapt er kunst

on 30-07-2011

cmu-soms-325
De grenzen tussen de verschillende beeldende kunstvormen zijn niet altijd goed te handhaven, omdat kunstenaars, architecten, vormgevers en modeontwerpers deze vaak met opzet overschrijden. De tentoonstelling Soms ontsnapt er kunst, die t/m 21 augustus is te zien, richt zich op de vernieuwers uit de 21ste eeuw.


lees verder >


WE MAKE CARPETS

on 25-07-2011

gdb-wemakecarpets-425
Het collectief WE MAKE CARPETS bestaande uit Marcia Nolte, Stijn van der Vleuten en Bob Waardenburg vermengt ambachtelijke traditie en een kritische blik op de consumptiemaatschappij in bijzondere tapijten.


lees verder >


Dwarsdesign | Chinese en Nederlandse ontwerpers met lef

on 19-07-2011

nai-dwars425_01
Als je het over design hebt, líjken Nederland en China elkaars absolute tegenpolen. Het kleine gidsland voor conceptueel ontwerp versus de economische grootmacht. Maar, in beide landen wonen en werken eigenzinnige ontwerpers. Ontwerpers met ideeën. Ontwerpers met lef.

Met de tentoonstelling dwarsdesign haalt het NAi in Rotterdam de 8 meest vooraanstaande in huis. Stuk voor stuk tonen zij hun spraakmakende en soms ronduit omstreden projecten – van modecollectie tot boek, van maquette tot kunstproject.


lees verder >


Rotterdam Designprijs 2011

on 11-07-2011

rdp2011De ‘koning onder de Nederlandse designprijzen’ vindt dit jaar voor de 11e keer plaats. Premsela organiseert tussen november 2011 en februari 2012, samen met Stichting Rotterdam Designprijs, de Premsela publieksprijs en een serie bijeenkomsten voor zowel geïnteresseerden als het designveld. We praten met scouts, genomineerden, internationale juryleden, hoofdredacteuren van verschillende designbladen en vele anderen over design anno nu.


lees verder >


Crazy Design | De wereld van hergebruik

on 07-07-2011

gorcmuseum-crazy-426
Dertig ontwerpers die van oude dingen nieuwe maken, in de tentoonstelling Crazy Design - de wereld van hergebruik. Te zien van 2 juli t/m 28 augustus 2011 in het Gorcums Museum. Lampen, tafels, kleding, kasten, pennenbakjes en nog veel meer, gemaakt van oude LP's, melkpakken, kabels, boeken en koffiedik... Dat is hergebruik!


lees verder >


Meesterlijk

on 06-07-2011

www_lydiabremerDESIGN EN AMBACHT EN WOONBEURS AMSTERDAM TEGELIJKERTIJD IN AMSTERDAM RAI

Meesterlijk, de beurs voor design, ambacht en toegepaste kunst, en de Woonbeurs Amsterdam, de grootste consumentenbeurs op woongebied in Nederland hebben hun krachten gebundeld.


lees verder >


Ontwerp in al haar facetten

on 05-07-2011

Het weekend Design in Groningen komend november wordt groter dan ooit. Dit jaar werken we samen met het Groninger Museum, Academie Minerva, Vos Interieur en Syntens!

3


lees verder >


Zomerexpositie

on 04-07-2011

Kunstbureau ARTeria toont van 10 juli tot en met 3 september 2011 op twee locaties schilderijen van Marian Hulshof en meubels van Arno van Valburg.


lees verder >


Futuro, Utopie in constructie | Kom aan boord van deze mobiele vakantiewoning

on 27-06-2011

boijmans-futuro_94Dit voorjaar is in Museum Boijmans Van Beuningen de futuristische vakantiewoning van Matti Suuronen 'Futuro' geland!

Rotterdam

http://boijmans.nl/nl/7/kalender/calendaritem/784/futuro


lees verder >


Nathalie Dewez Belgische designer van het jaar

on 23-06-2011

stella4_highresolution_94Brusselse ontwerpster maakt indruk met haar poëtische verlichtingsarmaturen.

De Belgische Designer van het Jaar is bekend: Nathalie Dewez. Zij volgt Bram Boo op en is de zesde Belgische ontwerper die de titel ontvangt. 


lees verder >


Fifty Fifty Projects wil duurzaam ontwerp en eerlijke betaling

on 23-06-2011

eyjafjallajokull_group_94Tijdens de meubelbeurs in Milaan was de Milanuncut twitter discussie over compensatie voor ontwerpers en de strategieën van de producenten het gesprek van de dag. 


lees verder >


TextielLab Highlights

on 20-06-2011

audax-highlights_94Het TextielLab van Audax Textielmuseum Tilburg laat in de PlatFormpresentatie ‘TextielLab Highlights 2010. Behind the scenes’ zien wat de samenwerking met ontwerpers en architecten op het gebied van interieurtextiel het afgelopen jaar heeft voortgebracht.


lees verder >


Kunstwerk van vijf kilometer garen in Odapark

on 20-06-2011

out-of-the-blue-lobke-burgers_94Gespannen emoties in monumentale draadsculpturen van Lobke Burgers

De jonge Nederlandse kunstenares Lobke Burgers (1978) experimenteert in haar werk graag met licht, beweging en geluid. Met schaduwen en UV-licht creëert ze lichtweerspiegelingen van de alledaagse werkelijkheid. In de tentoonstelling ‘Out of the blue’ – die vanaf 26 juni in Odapark Venray te zien is - borduurt Burgers verder op eerder werk: een klein hulpeloos meisje voor een levensgrote, lichtgevende draadsculptuur in de gedaante van een tank gemaakt van vijf kilometer fluorescerend wit garen. De tentoonstelling vol emotie, waanzin en tegenstrijdigheid is te zien tot en met 25 september.


lees verder >


Evenementen tijdens Basic Instincts

on 20-06-2011

Van 30 juni tot 31 juli, is Premsela's multidisciplinaire tentoonstelling Basic Instincts over hedendaagse visies in de Nederlandse mode cultuur te zien in Berlijn. lees verder >


Material World: Kunst, design en mode

on 16-06-2011

28 MEI 2011 TOT 28 AUGUSTUS 2011
14_iris_van_herpen_94Material World Kunst, design, mode 
toont het werk van een achttal kunstenaars, ontwerpers en modeontwerpers, waarbij het materiaalgebruik en (experimenteel) materiaalonderzoek een belangrijke rol spelen. De tentoonstelling toont werken van Pieke Bergmans, Nacho Carbonell, Iris van Herpen, Maartje Korstanje, Joris Laarman, Alon Levin, Marga Weimans en Karen Sargsyan. Veel werken zijn speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling. De meeste werken heeft het Groninger Museum voor zijn collectie kunnen verwerven. lees verder >


Richard Hutten | Homo Ludens

on 14-06-2011

kunsthal-hutten_94De Kunsthal Rotterdam presenteert deze zomer met de tentoonstelling ‘Richard Hutten, Homo Ludens’ het eerste grote overzicht van het werk van deze internationaal succesvolle ontwerper. Naast meubels, producten en interieurontwerpen zijn ontwerptekeningen en schetsen te zien die zijn denk- en werkproces duidelijk maken.


lees verder >


Connecting Concepts | reizende tentoonstelling over Nederlands design, mode en architectuur

on 09-06-2011

premsela-concepts-kl_94Na Ahmedabad is op woensdag 8 juni de reizende tentoonstelling Connecting Concepts geopend, over Nederlands design, mode en architectuur in de ICIA gallery (Institute of Contemporary Indian Art) in Mumbai, India. De tentoonstelling loopt tot en met 15 juni en reist daarna door naar Bangalore en China.


lees verder >


Design September Brussel

on 03-06-2011

designseptember2011_94Tijdens Design September vinden gedurende 3 weken 50 evenementen rond design plaats op verschillende locaties in Brussel.

Design September loopt van 8 t/m 30 september 2011.


lees verder >


Biënnale Kijkduin

on 03-06-2011

biennalekijkduin2011_94Biënnale Kijkduin is een internationale tentoonstelling aan de kust van Kijkduin/Den Haag. De monumentale glas- en lichtkunstwerken worden geplaatst op boulevard, duinen en Deltaplein, waar zij tot leven komen dankzij de wisselende luchten van de Hollandse zeekust.


lees verder >


Ontwerp Maarten Baas voor Amnesty International

on 03-06-2011

maartenbaas-amnesty_94Ontwerper Maarten Baas heeft op verzoek van Amnesty International een stoel ter ere van de Chinese Nobelprijswinnaar voor de Vrede Liu Xiaobo ontworpen.
De stoel is zo'n vijf meter hoog en werd gepresenteerd tijdens het 50-jarige jubileum van Amnesty International op 28 mei 2011 in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.


lees verder >


Eindexamenexposities 2011

on 31-05-2011

Het eindexamenseizoen is weer begonnen! Studenten van kunstacademies hebben eindexamenexposities en dus is het tijd voor een lijstje van datums en locaties zodat je niets hoeft te missen.


lees verder >


NIJVER|heden, de evolutie van ambachten

on 25-05-2011

zuiderzeem-nijverheden_94Als onderdeel van het Jaar van het Doen organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de tentoonstelling ´NIJVER|heden, de evolutie van ambachten´.
Gastcuratoren Rianne Makkink en Jurgen Bey (Studio Makkink & Bey) laten met bestaand werk van diverse ontwerpers zien hoe de historische ambachten in het voormalige Zuiderzeegebied zijn geëvolueerd en hoe ze het hedendaags ontwerp en industriële processen beïnvloeden.

De tentoonstelling loopt van 27 mei t/m 12 februari 2012.


lees verder >


Bottle familie van Peter van de Water

on 25-05-2011

petervdwater-bottle_94Begin dit jaar presenteerde Peter van de Water de Bottle kaars kandelaar. Hij kondigde ook de komst van nog twee vorm varianten aan. Nu is de Bottle familie compleet...


lees verder >


Scholten & Baijings: Blush - design in full colour

on 20-05-2011

sms-blush_94Met de tentoonstelling Scholten & Baijings: Blush - design in full colour heeft het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch weer een primeur. Zoals eerder met Wieki Somers (2008) en Maarten Baas (2010) presenteert het SM’s als eerste een museaal overzicht van het werk van Scholten & Baijings. Het geeft hiermee de nieuwe generatie Nederlandse ontwerpers de kans hun werk te presenteren aan een groot publiek.

De tentoonstelling loopt t/m 28 augustus 2011.


lees verder >


True colours. Kleur bekennen met sieraden

on 20-05-2011

mmka-truecolours_94Het Museum voor Moderne Kunst Arnhem presenteert t/m 29 mei een selectie uit de tweejaarlijkse internationale ontwerpwedstrijd New Traditional Jewellery , dit jaar met als thema True Colours. In de meest letterlijke zin gaat het hierbij om de geschiedenis, betekenissen, waarde, magie en kracht van kleur. Meer figuurlijk opgevat kan True Colours ook ‘kleur bekennen’ of ‘je ware aard tonen’ betekenen. Beide betekenissen komen terug in de tentoonstelling die de veelkleurigheid van het hedendaagse sieraad laat zien.


lees verder >


Copy/Culture Symposium @ DMY Berlijn

on 19-05-2011

dmy-symp2011_94Tijdens het International Design Festival Berlin (DMY, 1 - 5 juni) organiseert Premsela op zaterdag 4 juni, samen met DMY, het Copy/Culture Symposium over kopiëren en design.


lees verder >


European Design Exhibition 2011

on 03-05-2011

edcomp2011_94In het kader van de European Design Exhibition 2011 vindt van 6 mei t/m 13 mei a.s. de tentoonstelling 'Sit Down Please' plaats in het museum Teilmöbliert in Düsseldorf.


lees verder >


100% Design Rotterdam

on 27-04-2011

100rdam2011_94100% Design is het enige vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Dit 3-daagse evenement is met de aparte (en elk jaar weer nieuwe!) inrichting en bijzondere locatie meer dan een beurs. In een aangename en ongedwongen sfeer ontmoeten kwalitatieve deelnemers en geïnteresseerde bezoekers elkaar.


lees verder >


Galerie VIVID presenteert in samenwerking met Arco: Okay London

on 27-04-2011

vivid-okaylondon_94Tien designers van Okay Studio werden uitgedaagd om, op basis van de aanwezige productiemogelijkheden van Arco, prototypes in hout te creëren die totaal anders zijn dan de producten uit de bestaande collectie.
De resultaten van de Arco Okay workshop zijn van 8 mei t/m 26 juni te zien bij Galerie Vivid te Rotterdam.


lees verder >


Noordelijk Talent winkel opening

on 19-04-2011

uitnodiging_noordelijk-talent_94_01Noordelijk Talent opent 22 april een winkel aan de Oude Boteringestraat 14 te Groningen!


lees verder >


Hidden Heroes & Matter of Time in Designhuis Eindhoven

on 19-04-2011

designhuis-hidden-matter_94T/m 15 mei 2011 zijn de tentoonstellingen Hidden Heroes & Matter of Time in Designhuis Eindhoven te zien. Hidden Heroes is een ode aan de Verborgen Helden, ontwerpers van alledaagse gebruiksvoorwerpen en Matter of Time laat werk zien van de negen ontwerpers en ontwerpbureaus die zich hebben verenigd in het collectief Dutch Invertuals.


lees verder >


Material World Kunst, design, mode in Groninger Museum

on 17-04-2011

gronmuseum-material_94Met de tentoonstelling Material World. Kunst, design en mode laat het Groninger Museum werk zien van een achttal kunstenaars, ontwerpers en modeontwerpers, waarbij het materiaalgebruik en (experimenteel) materiaalonderzoek een belangrijke rol speelt.


lees verder >


Nieuw behang van Studio Ditte

on 07-04-2011

studioditte-behang-04-11_94Deze lente introduceert Studio Ditte haar twee nieuwe behangen, een behang met vintage poëzieplaatjes en een behang met blauwe porseleinen bordjes.


lees verder >


Basic Instincts

on 07-04-2011

premsela-basicinstincts_94In de zomer van 2011 presenteert Premsela de multidisciplinaire tentoonstelling Basic Instincts in Berlijn.


lees verder >


Lichtobject van Ineke Hans voor entree CITO

on 29-03-2011

inekehans-cito

Koningin Beatrix heeft op 29 maart een kunstwerk van Ineke Hans onthuld. Het is een boom bedoeld als metafoor voor groei en het verkrijgen van kennis.

 

 

 


lees verder >


Virtual @ VIVID Rotterdam

on 29-03-2011

VIVID Rotterdam viert 10-jarig bestaan Designws.com met de tentoonstelling Virtual.


lees verder >


What Design Can Do

on 29-03-2011

Internationale conferentie over de impact van design
In Amsterdam, 26 en 27 mei 2011


lees verder >


Frank Havermans 1:1

on 27-03-2011

Stedelijk Museum 's Hertogenbosch presenteert de tentoonstelling 'Frank Havermans 1:1' Frank Havermans typeert zijn werk als 'architectonische constructies'.


lees verder >


Li Edelkoorts trendplatform online

on 26-03-2011

Trendtablet.com is een sociaal media platform van Li Edelkoort. Deze tool is in maart 2011 online gegaan en geeft informatie over Edelkoort's visie op trends en tendensen.


lees verder >


David Report Design+Culture - A Return to Fundamentalism?

on 20-03-2011

Het nieuwe David Rapport is uit. Een document over de huidige trends op het gebied van design.

Diverse formaten beschikbaar op http://davidreport.com/the-report/design-culture-time-cultural-fundamentalism/ 


lees verder >


Stichting Baksteen presenteert de tentoonstelling BEWEEG-beelden

on 08-03-2011

Stichting Baksteen nodigt je uit voor een bezoek aan de expositie van de 2e internationale ontwerpwedstrijd, met deze keer als thema 'beweging'.


lees verder >


Noordelijke ontwerpprijs 2011

on 02-03-2011

nowedstrijd2011-genom400_400Onlangs kwam de jury van de Noordelijke Ontwerpprijs bij elkaar om uit de 80 inzendingen een achttal ontwerpen te nomineren voor het beste tuinmeubel.


lees verder >


HoD op Wonen&Co - de beurs

on 22-02-2011

hod_op_wonen_co_beursHoD doe mee aan Wonen&Co - de beurs! Werk van Roderick Vos, Huting en de Hoop, Wout Wessemius, Albert Geertjes, Paul Bloemers, Alex den Braver, JP Langkamp, New Indigo en Beeldend Konstructief is te zien in stand 203 in de Martiniplaza in Groningen.


lees verder >


Odesi presenteert de stoel Easy

on 21-02-2011

Met trots presenteert Odesi de stoel Easy van ontwerper Remy Meijers.


lees verder >


De ontwerpers van Odesi

on 21-02-2011

De ontwerpers van Odesi. Wie zijn ze en waar staan ze voor? Odesi start een reeks artikelen over nieuw Nederlands ontwerptalent. In deze eerste publicatie gaat Odesi in gesprek met Ronald Knol.


lees verder >


Vernieuwde website Hout'crea-tor

on 21-02-2011

Manfred van der Voort over zijn nieuwe website


lees verder >


Nieuws van Odesi

on 17-02-2011

Odesi heeft een nieuw model in de collectie: De Treehouse van Remy Meijers.


lees verder >


Nieuws van Jacob Alkema

on 17-02-2011

De naam van studio Designgedichtjes is veranderd in Jacob Alkema. Tijd dus ook voor een nieuwe website: www.jacobalkema.nl. Kernactiviteit van Jacob Alkema blijft het ontwikkelen van licht objecten en (translucente) materialen.


lees verder >


Hout'crea-tor verzorgt 2-daagse basistrainingen SketchUp 2009

on 16-02-2011

Hout'crea-tor - vormgever aan hout - verzorgt 2-daagse basistrainingen SketchUp (Pro) 7 in Wageningen. Deze 2 daagse basistraining heeft tot doel om te leren zelfstandig 3D tekeningen te maken van eenvoudige objecten m.b.v. het programma Google SketchUp (SU).


lees verder >


Odesi presenteert nieuwe modellen

on 16-02-2011

Odesi presenteert nieuwe modellen op de Woonbeurs in Amsterdam. De eettafel Slide heeft er een kleine familie bij gekregen. Speciaal voor bij de eettafel Slide heeft Remy Meijers de Slide Bank getekend.


lees verder >


FlexIVa geselecteerd voor 'Quartier Bricolé'

on 16-02-2011

Liefhebbers van design met een ambachtelijk tintje kunnen vanaf 12 september in Brugge hun hart ophalen in een designwinkel met een uniek concept! 


lees verder >


Paul ten Voorde op beurs Meesterlijk Design en Ambacht

on 15-02-2011

Op Meesterlijk Design en Ambacht vind je de nieuwste en origineelste ontwerpen op het gebied van design interieur en mode-accessoires.


lees verder >


Open Design Dag in Groningen groot succes!

on 15-02-2011

House of Design kijkt terug op een heel geslaagde dag; enthousiaste deelnemers en rond de 700 bezoekers! Foto's van deze geweldige dag op Design in Groningen.


lees verder >


Bart Vos ontwerpt kamer gastenverblijf Het Paleis

on 01-06-2009

Het Paleis aan de Bloemsingel in Groningen wordt een creatief bolwerk waar kunstenaars, vormgevers, ondernemers en cultuurliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren, waar wonen en werken samengaan.


lees verder >


Training 3D tekenen van Hout'crea-tor

on 18-02-2009

Hout'crea-tor - vormgever aan hout - geeft training in 3D tekenen met Google SketchUp (Pro) versie 6 en 7 in Wageningen en Renkum. Deze basistraining heeft tot doel om te leren zelfstandig 3D tekeningen te maken van allerhande objecten m.b.v. het programma Google SketchUp (SU).


lees verder >


Stoelontwerp van Paul ten Voorde

on 26-11-2008

Paul ten Voorde staat met een van z'n nieuwste meubelbeelden in het boek 'Vormgeving in hout', een prachtig boek voor iedereen die houdt van hout en vormgeving. Meer info over het boek op www.vormgevinginhout.nl.


lees verder >


Robuust, stevig en stijlvol

on 29-10-2008

Robuust, stevig en stijlvol. Dat zijn de woorden die passen bij de nieuwe salontafel van Remy Meijers: de Track.


lees verder >


SEM design tijdens Sieraad Art Fair

on 23-10-2008

Tijdens de Internationale Sieraad Art Fair (Westergasfabriek, Amsterdam) zal SEMdesign bij de verkoopstentoonstelling van Collections on location haar product de tafelloper ‘take your time’ verkopen.


lees verder >


Nieuw @ Odesi: Merwede tafel

on 30-09-2008

De eettafel 'Merwede' van Marjolein Kap is toegevoegd aan de collectie van Odesi.


lees verder >


Marc Th. van der Voorn voor Odesi

on 17-06-2008

Marc Th. van der Voorn heeft  als gastontwerper bij Odesi een nieuwe lamp ontworpen: Starling.


lees verder >


New Indigo sponsort Stichting 'People2People'

on 01-04-2008

New Indigo gaat Stichting 'People2People' sponseren met 2 design stoelen; een Gispen 201 en een Gispen Diagonaal. De stoelen worden geveild op een benefietavond op 14 mei aanstaande in Simplon, Groningen.


lees verder >


Afstudeerprojecten bij New Indigo

on 27-03-2008

New Indigo (Groningen) heeft in maart 2008 een expositie van drie afstudeerwerken, van de laatste lichting Interieur Architectuur van Academie Minerva.


lees verder >


Winnaar Noordelijke Ontwerpprijs (design contest)

on 17-03-2008

Noordelijke Ontwerpprijs is een nieuwe, jaarlijkse ontwerpwedstrijd. In het leven geroepen door Wonen&Co, Vos Interieur en Academie Minerva. Uit de 186 inzendingen zijn 10 ontwerpen geselecteerd.


lees verder >


Noordelijke Ontwerpprijs

on 17-03-2008

Noordelijke Ontwerpprijs is een nieuwe, jaarlijkse ontwerpwedstrijd. In het leven geroepen door Wonen&Co, Vos Interieur en Academie Minerva. Inmiddels zijn er uit de 186 inzendingen 10 ontwerpen geselecteerd.


lees verder >


Design & Architectuur route Groningen

on 20-02-2008

House of Design en Paulien Excursions organiseren een Design & Architectuur route door Groningen tijdens Wonen&Co - de beurs van 13 t/m 16 maart 2008.


lees verder >


Sebastiaan Vos: Draaipunt

on 19-02-2008

Sebastiaan Vos heeft het na vijftien jaar zoeken, gevonden. En gemaakt! Draaipunt.


lees verder >


tovdesign winnaar van de Henry van de Velde publieksprijs

on 01-04-2006

De Henry van de Velde publieksprijs is dit jaat naar tovdeign's Serpentine gegaan.


lees verder >


Hout'cr e-news van Hout'crea-tor

on 31-03-2006

De eerste nieuwsbrief van Hout'crea-tor is verschenen. Deze nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar en bevat nieuws over projecten, nieuwe ontwerpen en exposities.


lees verder >


tovdesign present in Henry vd Velde awards!

on 24-01-2006

tovdesign staat met twee producten in de categorie 'best products' van de Henry van der Velde awards 2005! Op de tweede plaats met Serpentine (buitendouche) voor Extremis en op de zesde met Rolbloc low chair voor Joli.


lees verder >


Expo Isabelle Leijn - Helmen op straat

on 19-04-2005

Helmen in de straat - Een tentoonstelling van helmen ontworpen door Isabelle Leijn in de vitrines van BNO Amsterdam
Tot 15 juni 2005


lees verder >


Nieuwe website Studio Hans Huitinck

on 07-04-2005

De website van Studio Hans Huitinck is per 3 april 2005 volledig vernieuwd!


lees verder >


Marc Th. van der Voorn in EKWC

on 29-03-2005

Het EKWC, European Ceramic Work Centre, is een internationaal atelier waar kunstenaars, ontwerpers en architecten de technische en artistieke mogelijkheden van keramiek kunnen ontdekken. 


lees verder >


AAN-UIT bij 100% Design - Rotterdam

on 14-02-2005

Ook dit jaar is de AAN-UIT collectie te zien tijdens de 100% Design Rotterdam.
2, 3 & 4 juni 2005


lees verder >


Tov design: new items

on 21-01-2005

Nieuw op www.tovdesign.be: nieuwe ontwerpen, 'Aije covers' een kraan ontworpen door Philippe Starck en de eerste foto's van 'Aije on world tour.'


lees verder >


Nieuw werk voor een nieuw jaar van isabelle Leijn

on 16-12-2004

Op www.leijn.com laat Isabelle Leijn haar nieuwste producten zien; het resultaat van een driemaandse workshop in het EKWC (European Ceramics Work Centre)


lees verder >


Nieuwe website en meer...

on 02-12-2004

Er is al een voorproefje te zien van de ingezonden foto's voor het project 'Aije on tour' vanTovdesign.


lees verder >


Paul ten Voorde-Werk in uitvoering

on 21-11-2004

Paul ten Voorde laat zien waaar hij op dit moment aan werkt.
In 'werk in uitvoering krijg je een indruk van de huidige projecten van Paul ten Voorde 


lees verder >


Nieuw project tov design: 'Aije covers'

on 15-11-2004

Nieuw project van Tov design: 'Aije covers'


lees verder >


AAN-UIT collectie bij de Bijenkorf

on 03-11-2004

De Bijenkorf heeft drie modellen uit de AAN-UIT collectie toegevoegd aan hun assortiment.


lees verder >


Nieuwe website Paul ten Voorde

on 08-10-2004

Paul ten Voorde (Meubelbeelden) ontwerpt en maakt meubels, beelden en meubelbeelden. Zijn producten zijn nu te zien in een compleet herziene website!


lees verder >


Paul van Roemburg exposeert in Dokkum

on 29-09-2004

'Een kast wordt kunstwerk. Een kunstwerk wordt kast'.
Paul van Roemburg exposeert zijn pruducten in Wennekes Modern Art Gallery in Dokkum.


lees verder >


tovdesign tijdens Interieur 2004

on 22-09-2004

'Aije en de gnoom', an evenement van tovdesign in Kortrijk, Belgiië, tijdens de tweejaarlijkse meubelbeurs Interieur 04.


lees verder >


Vernieuwde AAN-UIT website

on 14-09-2004

Nieuwe Aan-uit website!
Een nieuwe indeling waarbij de collectie het hart van de site vormt.


lees verder >


tovdesign doet mee aan 'Oeverture'

on 30-08-2004

Design langs de oevers van de rivier de Leie! Sierraden, meubels, vloerkleden en meer van Belgische ontwerpers. 


lees verder >


Cadeautje van tov design!

on 12-08-2004

Ontvang een Aije fotolijst gratis! Stuur een leuke en orginele foto van jou en de lijst en wordt beroemd!


lees verder >


Isabelle Leijn in 'Het Valkhof'

on 26-07-2004

De tentoonstelling 'In Vorm' is nog te zien tot 22 augustus in museum Het Valkhof in Nijmegen.


lees verder >


Core 77 zet Tov-design in de spotlight

on 15-07-2004

'Voor Tom De Vries, de ontwerper achter het Belgische tovdesign, meubels en objecten zijn een platform voor het verbinden van ideeën en emoties- niet allen die van hemzelf, maar ook die van de mensen die zijn ontwerpen kopen en gebruiken'.


lees verder >


Nieuw design van Aan-Uit

on 17-06-2004

Licht ontwerper Marc Th. van der Voon, Aan-Uit, presenteerde nieuwe verlichting tijdes de 100% design show in Rotterdam.


lees verder >


Hans Huitick presenteert nieuwe producten op 100% design Rotterdam

on 09-06-2004

Studio Hans Huitinck presenteert nieuwe producten tijdens de 100% design show in Rotterdam.


lees verder >


tovdesign - nieuw ontwerp!

on 26-05-2004

Het Belgische tovdesign komt opnieuw met een ontwerp: Coral lounged.


lees verder >


Rocky VI- Isabelle Leijn

on 06-05-2004

Isabelle Leijn presenteert 'nieuwe manieren om te zitten' en nieuwe lampen!


lees verder >


Exhibition 'Werken van Papier'

on 28-04-2004

Expositie Papier van Frits Wiggers


lees verder >


Nieuw product van Tovdesign

on 07-04-2004

Tovdesign presenteert zijn laatste product: the pouf 'Coral'.


lees verder >


Isabelle Leijn exposeert

on 31-03-2004

In de maanden april t/m augustus 2004 is het werk van Isabelle Leijn te zien op verschillende plaatsen


lees verder >


Aan-Uit on display at 100% design

on 17-03-2004

Na de Woonbeurs 2003 zijn de lichtontwerpen van Aan-Uit nu ook te zien op 100% design te Rotterdam.


lees verder >


Tov design te zien op 'Sfeer'

on 17-03-2004

Tijdens Sfeer, een Vlaamse beurs op het gebied van interieur presenteert Tovdesign zich dit jaar ook.


lees verder >


Nieuw product van AAN-UIT

on 09-12-2003

'Oog' is het niewste ontwerp van AAN-UIT.


lees verder >


Tov design onderscheiden

on 29-10-2003

Tovdesign is onderscheiden met het Vizo-label.


lees verder >


Tovdesign te zien tijdens de Brusselse Meubelbeurs

on 29-10-2003

Producten van Tovdesign te zien tijdens de Meubelbeurs te Brussel2003


lees verder >


De GoudvissenAchtbaan

on 20-10-2003

De goudvis is een lange-afstand-zwemmer, die in een ronde kom volgens de Dierenbescherming niet gelukkig is. Vandaar het ontwerp van een spannende achtbaan voor de goudvis.


lees verder >


New Usuables te zien tijdens week van het ontwerp

on 09-10-2003

New Usuables laat producten zien tijdens de Week van het Ontwerp in Eindhoven


lees verder >


Hans Huitinck expo in Intermezzo

on 05-10-2003

In Galerie Intermezzo een expositie rond het werk van Hans Huitinck


lees verder >


M18 - Nieuw product van Hans Huitinck

on 26-09-2003

Bureau M18
Dit bureau is voor het eerst gepresenteerd tijdens de overzichtstentoonstelling van Hans Huitinck in Galerie Intermezzo te Dordrecht (nog tot 11 oktober a.s.).


lees verder >


Vulcano te zien op Woonbeurs Amsterdam

on 24-09-2003

Tijdens de Woonbeurs Amsterdam, komen de Vulcano schalen van Paul van Roemburg te staan op stand van 'coming soon....?'


lees verder >


Isabelle Leijn in Pakhuis Amsterdam

on 12-09-2003

Tijdens Inside design Amsterdam is er een expositie van Isabelle Leijn te bewonderen in Pakhuis Amsterdam.


lees verder >


Black owl te zien op woonbeurs

on 08-09-2003

Naar aanleiding van de presentatie in Milaan is de Black Owl, persbalie van Isabelle Leijn geselecteerd door Via Milano en te zien tijdens de Woonbeurs
Van 30 september tot 6 oktober


lees verder >


TURN-oN lamp te zien tijdens Woonbeurs 2003

on 08-09-2003

Naar aanleiding van de presentatie in Milaan, april van dit jaar is de TURN-oN lamp door Via Milano geselecteerd en te zien tijdens de Woonbeurs
Van 30 september tot 6 oktober


lees verder >


Art meets design

on 01-09-2003

De stoelen Toy en Lord Yo van de Franse ontwerper Philippe Starck hebben een aantal kunstenaars geïnspireerd tot het maken van bijzondere objecten.


lees verder >


New Usuables

on 01-09-2003

De New usuables website heeft een nieuw jasje en nieuwe producten!


lees verder >


New product by Paul van Roemburg

on 27-06-2003

The Cubo coffee and side table are new and original and come in a variety of sizes.


lees verder >Share |