Vind jouw product hier

3D geprinte URO's op Into The Great Wide Open
11-09-2012

Het maken van 3D geprinte URO's was een van de kinderactiviteiten die plaatsvonden op De Kolder, het kindergedeelte van het festival Into The Great Wide Open op Vlieland, van 7 t/m 9 september 2012.

Sommige kinderen hadden hun ouders er 's ochtend vroeg al voor wakker gemaakt. Ze konden niet wachten om bij de 3D printers te gaan kijken. Het enthousiasme was groot, en de verbazing ook. Slechts één lijntje was nodig om een object te kunnen maken dat vastgemaakt kon worden aan een houten onderstelletje. En dan was het al een URO geworden, een unidentified rolling object. Met natuurlijke materialen zoals veren, schelpen, mos en takjes, kon de URO nog mooier gemaakt worden. Drie professionele ontwerpers begeleidden de kinderen bij het maken van de ontwerptekeningen en het pimpen van de URO's.

Er werden prinsessen geprint, vissen, auto's en smileys, maar ook gedraaide vormen en hartjes en zelfs een soort DNA streng. HoD had een keur aan verschillende kleurtjes bioplastic meegenomen. Voor veel kinderen (en hun ouders!!) ging een wereld open. Gebiologeerd stonden ze te kijken hoe hun ontwerp laagje voor laagje ontstond in de printer. Waarna regelmatig dingen uitgeroepen werden als: "Mama, kunnen we in plaats van een nieuwe TV zo'n printer kopen?" Of: "Als ik later groot ben koop ik ook zo'n ding!"

Het 3D-print URO project is een samenwerking van House of Design met Tobias Strating, Provincie Fryslân, Pezy Product Innovation, TU Delft en FabLab.

Meer foto's op onze Facebook >>

Klik op onderstaande linkjes en je kunt zien hoe het werkt!

http://youtu.be/qj0va28TZOk
 
http://youtu.be/1Evpz6slMzU

itgwo_07_512

itgwo_09_512

doodle3d-logo_512doodle3d-2_512

kind_met_uro_14_512

itgwo_01_512

itgwo_02_512

itgwo_05_512

kind_met_uro_05_512


<< back

Share |