Vind jouw product hier

3D-printen op Into The Great Wide Open | 5 september 2014 | Dag 1
05-09-2014

Na een vroege overtocht vanaf Harlingen komt het 3D-print en pimp team aan op Vlieland. Into The Great Wide Open is in volle gang en daar mogen we voor de tweede keer onderdeel vanuit maken. Nadat de tentjes zijn opgezet, beginnen we met het maken van Mini Solar Bootjes.

De kinderen doorlopen een vijftal stappen. Eerst wordt er, onder begeleiding van professionele ontwerpers, een ontwerp op papier gezet. Deze stap laat de kinderen dat je eerst moet nadenken over een ontwerpproces. In stap twee wordt er samen met de kids een boot gevouwen op Japanse wijze. Stap drie laat de kinderen een eigen 3D ontwerp uitprinten. Verbaasd, verbijsterd, enthousiast gillende kinderen staan naast de printers te kijken hoe het kan dat hun eigen ontwerp uit de printer rolt! "Ik wist niet dat dit zó leuk was!!!", "mag mijnes nu?" en "mag ik nu nog een nieuwe maken?" zijn kreten die voorbij komen.

img_9277_512

 

Nadat de 3D-prints in de ontwerpen zijn verwerkt, testen we met de kinderen of de zonnepanelen goed blijven zitten en krijgen ze een oorkonde mee waarop staat dat ze hebben aangetoond te kunnen werken met een 3D-printer, Bioplastic en Zonne-energie. Aan het einde van de dag maakt het meest creatieve en het meest technische ontwerp kans op een eigen Solar Systeem en wint de Solar wedstrijd.

Dag 1 zit er rond 18:00 uur op. We hebben een heerlijk zonnige dag achter de rug, met veel blije kinder-koppies die allemaal een stapje dichterbij zijn bij het 'zelf maken', nieuwe technologieën en 3D-denken. Wie weet zal dit een rol spelen in het kiezen van hun vakkenpakket!

img_9270_512

img_9283_512                                   

Betrokken partijen tijdens Into The Great Wide Open 2014 zijn: House of Design en Provincie Fryslân ism met SymbioShape, Studio Jauke van den Brink, Fablab Groningen, Atelier Marleen Andela, De Krijtenburg en Pezy Product Innovations.

Meer informatie over het educatieve project 3D Comenius: http://www.3dcomenius.com


<< back

Share |