Vind jouw product hier

Biobased design in Groningen 20-22 september 2012
15-09-2012

House of Design richt zich de komende tijd op de Biobased Economy en wat dit kan betekenen voor designers.

Ontwerpers hebben toegang tot nieuwe materialen om mee te experimenteren en kunnen feedback geven aan de producenten van deze materialen.

Tijdens het slotcongres van Creative City Challenge en de aaneensluitende manifestatie Open Ebbinge tonen Carolijn Slottje, Jozephine Duker, Zinniger, Marjolein Perin en Sandra Jongendijk de producten die ze in korte tijd hebben kunnen maken van bioplastic en hennep. Daarnaast toont Tjeerd Veenhoven zijn producten van palmbladeren (palm leer).

De presentatie in Groningen is een voorproefje. Hierna gaan diverse ontwerpers in Groningen en Friesland werken met producenten van biobased materialen. Ze gaan verder experimenteren en producten te ontwerpen. De producenten krijgen hierdoor feedback vanuit een hele andere hoek! Hierdoor kunnen producenten hun materialen verbeteren, maar ook op een andere manier tonen tijdens presentaties en op beurzen. Ze zijn dan verwerkt in prachtige producten.

De resultaten zijn te bewonderen tijdens www.designingroningen.nl 23 t/m 25 mei 2013!

Sandra Jongendijk en Marjolein Perin hebben al enkele resultaten op hun blog gepost >> http://www.studiovansan.blogspot.nl/

Met dank aan:
Open Lab Ebbinge, Zinniger, Dubomat, API Institute Emmen, Hempflax, Oerlemans Plastics, Syntens.

Info:
Creative City Challenge 20 september
Open Ebbinge 21 en 22 september

Waar:
Voormalig CiBoGa terrein, Kolendrift, Groningen

biobased-design-vansan-img_4229_01
foto: design van Sandra Jongendijk en Marjolein Perin


<< back

Share |