Vind jouw product hier

Crowd Design Concept: 3D-print een elektrische gitaar op Eurosonic
By: Studio Jauke van den Brink, 08-01-2015

Een bespeelbare gitaar 3D-Printen met bioplastic op een ‘huis, tuin en keuken’ 3D-printer, dat is een hele uitdaging! Een uitdaging die we samen met Atelier Marleen Andela, Rikkers Gitaarbouw en Fablab Groningen aangaan tijdens Eursonic. Op de laatste dag van Eurosonic, op Summerlabb, wordt de elektrische gitaar geveild. 

Dit Crowd Design Concept is tijdens Eursonic gratis te bezoeken in het duurzame dorp Summerlabb op het Ebbingekwartierterrein in Groningen. Crowd Design houdt in dat het publiek mee ontwerpt en dat er geen eindresultaat vastligt. Ter plekke wordt op kleine 3D-printers een gitaar in losse onderdelen geprint. Op de laatste dag zetten we de gitaar als een bouwpakket in elkaar.

zonnebootjes_12_512

Het wordt spannend of het einddoel behaalt wordt omdat het een experiment is. Daarom is alle hulp welkom. Breng bijvoorbeeld een eigen 3D-printer mee, deel je expertise en/of muzikale kennis, of ontwerp mee door te schetsen. Tijdens dit concept staat het zelf maken centraal, de organisatie laat zien dat je eigenlijk maar weinig nodig hebt om zelf ‘speelgoed’ voor jong en oud te maken.

Op de laatste dag van Eurosonic, op Summerlabb, wordt de elektrische gitaar geveild. Alle donaties en de veilingopbrengst gaan naar De Rijdende Popschool: een initiatief dat zich inzet voor muziekles in dorpen waar weinig muziekvoorzieningen zijn. Alle namen van de donateurs worden in de gitaar vastgelegd.

Mee ontwerpen? Kom naar de brainstormsessies. Op 15, 16 en 17 januari van 15:00 tot 16:00 uur in de Summerlabb tent. De gitaar wordt geveild op zaterdag 17 januari om 16:00 uur bij de Summerlabb tent op het Ebbingekwartierterrein.  Op donderdag en vrijdag is Summerlabb te bezoeken tussen 11:00 en 22:00 uur op zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur.

Dit Crowd Design Concept wordt mede mogelijk gemaakt door het Interreg IVB, North Sea Region Programme, CCC Reloaded en het Life Long Learning project 3D-Comenius en spontaan op donderdag ook Innofil3D (bedankt voor het filament)

Meer informatie:
www.houseofdesign.nl  
www.summerlabb.nl  
www.creative-city-challenge.net 
www.3dcomenius.com

interregivbccc3dcomplaatje_94_01


<< back

Share |