Vind jouw product hier

Design Pressure Cooker Hamburg wordt vervolgd
15-06-2012

House of Design en Syntens hebben op woensdag 13 juni in Hamburg een succesvolle design pressure cooker afgeleverd. De partners en mede organisatoren hamburgunddesign° en TuTech waren verheugd, en hebben besloten er een jaarlijkse bijeenkomst van te maken.

pressure_cooker_hamburg_2012_09_512

Anton van Wijk en Rene Offermans van De Stille Boot met in hun midden Karel Golta van Indeed Innovation

Ondernemers uit Hamburg werden gekoppeld aan ontwerpers uit Groningen en vice versa. In één dag werden ze uitgedaagd te werken aan een vraagstuk met een partner die ze nog nooit hadden ontmoet. De teams mochten met elkaar sparren in de inspirerende omgeving van de faculteit Design van de Hogeschool Hamburg. De resultaten waren verbluffend goed en de Duitse medeorganisatoren waren zeer aangenaam verrast! In Hamburg is zeker het bewijs geleverd dat dit een hele efficiënte en productieve methode is. 

De design pressure cooker is nu ook officieel onderdeel van een intentieverklaring die de steden Hamburg en Groningen met elkaar opgesteld hebben. Daarin staat onder meer de wens om samenwerking en uitwisseling tussen de twee steden te bevorderen op gebied van de creatieve industrie. 

Syntens verzamelde de Nederlandse ondernemers uit het MKB met een designvraag en legde ze voor aan Babette Peters van hamburgunddesign°. Zij zocht er vervolgens een passende ontwerper bij uit Hamburg. Hetzelfde gebeurde vanuit Duitsland. TuTech presenteerde een aantal bedrijven bij House of Design, en aan Eileen Blackmore was de taak om daar een Groningse ontwerper bij te vinden. Aan het eind van de dag werden de resultaten gepresenteerd in een collegezaal, die gevuld was met belangstellenden uit het vakgebied.   

Het organiseren van een design pressure cooker vergt veel research en voorbereiding. Het vinden van goede partijen en het koppelen van de juiste personen is cruciaal voor het slagen van de pressure cooker. Het was de organisatoren weer wonderwel gelukt, en er zijn dan ook echt werkbare resultaten uitgekomen. Maar dat niet alleen; de deelnemende bedrijven gaven aan dat het een heel inspirerende methode is, die de ruimte biedt om 'out of the box' te denken. 

De deelnemende koppels:

1.Kurt Reinken & Nadja Rippe (STEG, Stadterneuerungs- und Stadtentwicklungsgesellschaft Hamburg) - Martijn Westphal (Studio Martijn Westphal)

2. Dr. Benedikt Robers (FUHSE) - Lambert Kamps (Studio Lambert Kamps)

3. Dr. Karl Hermann Graeff (AUDIO AMBIENTE) - Carolijn Slottje (Studio Carolijn Slottje)

4. Anton van Wijk & Rene Offermans (De Stille Boot) - Karel Golta (Indeed Innovation)

5. Jack van der Palen (Archiview) - Christian Schüten & Sebastian Mends-Cole (BFGF Design Studios)

6. Jan Piet Bakker (Aquanaut) - Jens Romca (Müller/Romca Industrial Design)

7. Pieter Bode (Edobode) - Tim Oelker (Tim Oelker Industrial Design)

Meer foto's zijn te bekijken op onze facebookpagina.

pressure_cooker_hamburg_2012_01_512

Babette Peters (hamburgunddesign°), Saskia Bosch (Syntens) en Eileen Blackmore (House of Design)

pressure_cooker_hamburg_2012_10_512 

pressure_cooker_hamburg_2012_02_512

Sebastian Mends-Cole en Christian Schüten (BFGF Design Studios) met architect Jack van der Palen (Archiview)


<< back

Share |