Vind jouw product hier

Design Pressure Cooker - Hamburg
25-11-2014

Donderdag 27 november organiseerden designcentra; House of Design uit Groningen en designxport uit Hamburg een Design Pressure Cooker. Een Design Pressure Cooker koppelt ondernemers met een ontwerpvraagstuk aan professionele ontwerpers. Een unieke, internationale uitwisseling tussen opdrachtgevers en ontwerpers uit Nederland en Duitsland.

p1040481_512

House of Design ziet dat ontwerpers aan de basis staan van innovatie. Ze ontwikkelen onderscheidende producten en zetten, vaak als eerste, nieuwe materialen of machines in. House of Design streeft ernaar om een langdurige samenwerkingen binnen de creatieve industrie voor te zetten binnen dit project en werkt daarin graag met ontwerpers samen.

House of Design is op woensdag 26 november naar Hamburg gereist met de opdrachtgevers; Tjeerd Veenhoven (HuisVeendam), Herders van Balloo en het Groninger Forum die allen een eigen ontwerpvraag hadden voor de Duitse ontwerpers. De ontwerpers die vanuit Nederland meededen waren; Studio Patrick Loonstra, Caro Grafisch Ontwerp, ontwerpersduo Huting & de Hoop en Rocket Industries. De bedrijven die met deze Groninger ontwerpers samen hebben gewerkt waren, in willekeurige volgorde; Ratsherrn Brauerei, Hamburg Marketing GmbH, TUI Cruises en WPS Workplace Solutions. 

Het resultaat van een design pressure cooker komt in één dag tot stand. Door de korte tijd die de koppels hebben is het noodzakelijk om creatief, out of the box en in snelle oplossingen te denken. Tijdens een Design Pressure Cooker gaat er voor de deelnemers een nieuwe wereld open. Een andere denkwijze, vernieuwende aanpak of geheel andere kijk op zaken zorgt voor verfrissende oplossingen.

Aan het einde van de dag heeft Han Brezet, professor Sustainable Design aan de TU Delft en tevens bekend als jurylid bij ‘het beste idee van Nederland’, een lezing gegeven. Brezet ging in op de meerwaarde die de Creatieve Industrie volgens hem heeft bij innovaties in het bedrijfsleven. Na deze lezing presenteerden de koppels hun uitkomsten aan het publiek.

Lees hier een uitgebreid verslag!

p1040701_512

 


<< back

Share |