Vind jouw product hier

DORP in aanloop naar Welcome to the Village
17-07-2015

Wetenschappers, techneuten, ondernemers, creatieven, kunstenaars en publiek werken aan oplossingen voor de uitdagingen waarvoor Welcome to the Village als festival staat. Heel concreet betekent dit zoeken naar antwoorden op de vragen als:

1. Hoe zetten we een logische, lokale voedselketen op?
2. Hoe verduurzamen we ons energieverbruik?
3. Wat zijn duurzame alternatieven voor een campingtent?
4. Hoe betrekken we 1% van alle bezoekers bij onze uitdagingen?

House of Design droeg afgelopen maandag haar steentje bij door het geven van een workshop. In de workshop werd er gezocht naar het innoveren van een cultureel erfgoed. Waarom worden eenden korven gebruikt, hoe worden ze gebruikt en welke functie hebben ze? Een eenden korf gaat niet eeuwig mee, is gemaakt van natuurlijk materiaal en vergaat in de natuur. Een prachtig sustainable product dat geen kwaad kan als het na een festival wordt achtergelaten.

img_20150713_162525_512

img_20150713_163554_512

Dit cultureel erfgoed product fungeerde als inspiratie voor de workshop die Eileen Blackmore afgelopen maandag tijdens de eerste dag van DORP hield in Leeuwarden. In vier verschillende groepen is geschetst, bedacht en ontworpen om antwoord te geven op vraag 3, van een eenden korf tenten ontwikkelen die het publiek kan achterlaten nadat Welcome to the Village is afgelopen.

Tijdens het festival aanstaand weekend zijn de resultaten te zien en hopelijk is er tijden sDORP 2016 een mogelijkheid om uitvoering te realiseren.

Via deze link meer informatie over DORP en aanstaand weekend


<< back

Share |