Vind jouw product hier

Echte zonnebootjes met 3D printer
09-06-2012

ultimaker_3d_printer_01_512

Op donderdag 21 juni zullen de kinderen in de leeftijd van 11 tot 13 jaar hun ontwerpen in elkaar zetten. De bootjes worden gemaakt van bioplastic met behulp van de nieuwste technieken: de 3D-printer en een vacuümvormmachine! De kinderen worden hierbij begeleid door studenten van de TU Delft. Ook zijn een aantal ontwerpers aanwezig om te helpen met het ontwerpen van de bootjes. Dit zijn de Groninger ontwerpers Carolijn Slottje, Steven Krol van Zinniger ontwerpbureau en Paul Bloemers van Bloooms.

Uiteindelijk zullen de bootjes gepresenteerd worden aan een internationaal deskundig panel van bestuurders en wetenschappers, waaronder Wubb Ockels en Cradle to Cradle® grondlegger Michael Braungart. Dit gebeurt op 12 juli 2012, tijdens de slotconferentie van het Cradle to Cradle Islands project in Leeuwarden.  

Het zonnebootjesproject is een samenwerking van House of Design en de Provincie Fryslân, in het kader van het interreg IVB project Cradle to Cradle Islands en de Dong Energy Solar Challenge wedstrijd.

 

 


<< back

Share |