Vind jouw product hier

Eerste solo expositie Jaime Hayon in het Groninger Museum
10-10-2013

jaimehayon1_200

Misschien zien al zijn projecten er niet altijd even praktisch of logisch uit, maar er is een reden dat Jaime Hayon al tien jaar succes heeft.  

In de afgelopen tien jaar, won Hayon verschillende awards, werd hij geprezen door bekende magazines en het aantal volgers en mensen die door deze ‘onbevreesde’ ontwerper geïnspireerd raken blijft maar groeien.  

Wat maakt hem zo populair en wat is zijn drijfveer?

Jaime Hayon heeft het vermogen zijn ( soms waanzinnig lijkende ) ideeën helder op papier te krijgen en ze duidelijk te communiceren. Naar zijn klanten toe en naar de buitenwereld.De Green Chicken en Mon Cirque zijn slechts twee voorbeelden van zijn eerdere werk die weergeven hoe getalenteerd hij is. 
Bekijk een willekeurig interview met Hayon en je ziet zijn passie voor het ontwerpen. Hij heeft de drang nog meer te leren, zichzelf te ontwikkelen en elk detail van zijn nieuwsgierigheid uit te pluizen.
Volgens de ‘meester’ zelf is zijn werk het snijpunt tussen kunst en design. Hij gelooft niet dat hij in een bepaalde categorie geplaatst kan worden en dat is prima. “Wanneer ik de kans krijg ergens aan te werken waar ik enthousiast van wordt, dan doe ik het!”

greenchicken_200mon_cirque_jaime_hayon_03_200

Hayon haalt zijn inspiratie uit de simpliciteit van alledaagse dingen en concepten. “Er is nog zo veel te doen!”
Zijn vormen komen veelal uit de natuur maar hij hyperboliseert deze net als hij ook graag met andere details doet, zoals bijvoorbeeld kleuren en proporties. Dit is kenmerkend voor al zijn werk. Er is een consistente visie en of het nu oudere werken of recent werk betreft zoals de Kutani Choemon ( porselein ) Cecotti, ( stoel ) of de Candy Lights; Het werk van Hayon is te allen tijde herkenbaar. 

“Gerenomeerde bedrijven willen de bestaande regels trotseren en de grenzen verleggen. Hierdoor kan ik veel experimenteren.” En zo moet het zijn.  

 

“Leren is leven.” zegt Hayon. Zijn eindeloze nieuwsgierigheid en passie voor zowel kunst als design maken dat hij de juiste ingrediënten bij elkaar wil zoeken voor elk van zijn uiteenlopende projecten. Hij is niet bang voor confrontatie en gaat graag discussie aan met mensen die net zo gepassioneerd in hun werk zijn als hij. “That makes me happy.” 

Ik geloof dat dit, inclusief de wil te blijven ontwikkelen en zijn drang mooie en speciale dingen te maken de drijfveer is achter de ‘Design Koning.’ 

 

Wil je meer weten over Jaime Hayon? Zijn eerste solo expositie is nu te zien in het Groninger museum

Of ga naar: www.hayonstudio.com

 

 jaime-hayon-choemon_200         cecotti_200    schermafbeelding_2013-10-10_om_14.43.50_200

 

 

 


<< back

Share |