Vind jouw product hier

Finalisten Dutch Design Awards 2015 zijn bekend
23-06-2015

De finalisten voor de dertiende Dutch Design Awards zijn bekend. De shortlist is door de selectiecommissie van de DDA samengesteld uit 380 inzendingen. Een internationale vakjury bepaalt per categorie een winnaar. De categorieën zijn Product, Fashion, Communication, Service & Systems, Habitat en Design Research. De uitslag wordt op zaterdag 24 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven bekendgemaakt. Het werk van alle finalisten is dan te zien in een negendaagse overzichtsexpositie.

“Uit de aanmeldingen spreekt dit jaar veel aandacht voor maatschappelijke onderwerpen. Daarbij ontbreekt het in veel gevallen aan een kritische blik. Ook missen de juiste instituten om ontwerpers te ondersteunen in hun kennisontwikkeling van nieuwe technologieën en de implementatie daarvan in de maatschappij”, meldt de organisatie van de Dutch Design Week.

“Hier ligt de uitdaging voor ontwerpers: ondernemen en de juiste verbindingen aangaan met industrie en bedrijfsleven. In de nominaties worden met name realistische projecten met een down-to-earth aanpak gewaardeerd.”

Voor een lijst met alle finalisten klik hier.

 dutchdesignawards15

 


<< back

Share |