Vind jouw product hier

HoD organiseert Biobased Design werkweek op Academie Minerva in kader van CCC
03-11-2013

In de week van 4 t/m 8 november organiseert House of Design een werkweek op Hanzehogeschool Academie Minerva te Groningen.

Er zijn 16 ontwerpers die zich deze week gaan experimenteren met materialen uit de Biobased Economy. Hempflax uit Oude Pekela heeft hennep beschikbaar gesteld, ESKA Graphic Board biedt karton aan, bamboe stokken van Eggworks, bioplastic folie van Oerlemans Plastics en bioplastic garens van API Emmen.

Marjolein Perin en Sarah Sixma hebben meegewerkt met eerdere projecten van House of Design met biobased materialen, zij vertellen over hun ervaringen, delen kennis en inspireren.


Er wordt gemixt met koffiedik, klei, geshopt voor aardappelzetmeel en dat alleen al op de eerste dag!

Vorig jaar is House of Design gestart met Biobased Design, een project waarin ontwerpers experimenteren met de materialen van producenten uit de Biobased Economy. De materialen zijn meestal gemaakt voor de industrie.

Door ontwerpers te laten werken met deze materialen zorgen we ervoor dat het grote publiek aansprekende en herkenbare producten te zien krijgt. Daarnaast zijn de ontwerpers testers voor de producenten, ze geven feedback op de specifieke eigenschappen van de materialen.
De ontwerpers zijn ook ambassadeurs van het nieuwe materiaal. Ze nemen het mee naar opdrachten of gebruiken het voor hun eigen collectie.

Deze workshop is een onderdeel van het internationale Interreg project Creative City Challenge Reloaded, Crealab www.creativecitychallenge.net 

img_0369_512

 

img_0376_512

 

img_0393_512

 

img_0405_512


<< back

Share |