Vind jouw product hier

House of Design in Portugal voor Regiocrafts
13-05-2013

Regiocrafts is een Europees project waarbij verschillende landen betrokken zijn. Het doel is om gezamenlijk te onderzoeken wat de status is van de ambachten in deze landen. Letland is lead partner van het project en de andere deelnemers zijn Griekenland, Bulgarije, Spanje, Portugal en Nederland.

 

De eerste ontmoeting in het kader van Regiocrafts vond in december 2012 plaats in Veenhuizen. De Provincie Friesland had House of Design gevraagd een bijeenkomst met de deelnemende landen te organiseren. House of Design bracht het idee in om productontwerpers aan ambachtslieden uit een ander land te koppelen en hen met elkaar samen te laten werken. De ontwerper doet kennis op van (buitenlandse) ambachten en helpt de ambachtsman/vrouw een nieuw product te ontwikkelen. Op deze manier kan het imago van de ambachten worden versterkt en er kunnen nieuwe markten aangeboord worden.

 

Nu is Portugal aan de beurt als host om de landen uit te nodigen voor een bijeenkomst die op 14, 15 en 16 mei in Cascais plaatsvindt. De provincie Friesland heeft House of Design en Nynke-Rixt Jukema van NRJ Architectuur uitgenodigd om mee te gaan naar Portugal om hun kennis en ervaring met ambachten te delen met de partners en genodigden in Portugal.Er zal onder meer een debat plaatsvinden met internationale gasten, getiteld: Design and Crafts as a creative industry against crisis.

regio_crafts_design_pressure_cooker_2012-12_10_512


<< back

Share |