Vind jouw product hier

House of Design initiatiefnemer internationaal educatief project met kinderen, ontwerpers en 3d printers
28-08-2013

House of Design heeft al enkele projecten georganiseerd met kinderen en 3d printers, begeleid door meubel en interieurontwerpers (omdat zij 3d denken), zie /projects/
Daarna zijn we veel benaderd door scholen om bij hen langs te komen om hun kinderen ook te laten kennismaken met 3d denken dmv de 3d printer.

Om zoveel mogelijk kinderen te bereiken heeft House of Design in samenwerking met de Provincie Fryslan er een internationaal netwerk van gemaakt. Samen met scholen en designcentra hebben we een Comenius aanvraag gedaan en deze is toegekend!
Portugal, Engeland, Zweden, Duitsland en Nederland (Vlieland en Leeuwarden) gaan samen een educatief programma opzetten om kinderen van 10 tot 14 met 3d printers te laten werken.

Kinderen weten vaak niet dat ze aanleg hebben voor techniek en dat er een maker in hen zit. Soms zit dat ook zo verstopt dat zelfs de docent dit niet tegenkomt. Door de kinderen met 3d printers te laten werken komt het snel naar boven of ze een abstract vermogen hebben en of een ruimtelijk inzicht.

Doordat de kinderen worden begeleid door ontwerpers (product, meubel, interieur, keramiek, etc.) worden ze gestimuleerd om eerst iets te bedenken (creatief proces) om daarna het idee om te zetten in een 3d idee (ruimtelijk inzicht) en het dan vervolgens te maken (maak proces).
Dit project werkt ondersteunend voor de kinderen om een keuze te maken voor hun vakken op school. Dat ze niet meer bang zijn voor wiskunde, techniek of met je handen werken.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op de Krijtenborg op Vlieland van 15 t/m 18 september 2013.

zonnebootjes_06_512


<< back

Share |