Vind jouw product hier

House of Design krijgt subsidie provincie Groningen
15-03-2012

squat-bird-kl_512

Carolijn Slottje - Squat bird

House of Design heeft onlangs een flinke subsidie in de wacht gesleept van de provincie Groningen, in het kader van het Innovatief Actieprogramma Groningen (IAG3).

Hierdoor hebben we de mogelijkheid gekregen om de komende tijd eens stevig de handen uit de mouwen steken om van Groningen een solide designstad te maken! Want Groninger design heeft een eigen smoel en dat mogen we best laten zien. Niet alleen willen we Groninger design promoten, maar we gaan ook actief bezig om de mogelijkheden voor ontwerpers te verbeteren. Zodat hun producten zowel gemaakt als verkocht kunnen worden.

Daarvoor gaan we contacten leggen met de industrie en het bedrijfsleven. Duurzaamheid is hierin voor ons een belangrijke doelstelling. Regelmatig zullen er Duurzame Design Pressurecookers gehouden worden, waarin een bedrijf met een designvraag gekoppeld wordt aan een ondernemer. Maar we creëren ook een nieuw digitaal platform, het Interactief Ontwerpers Platform, waarin ontwerpers, bedrijven en kennisinstellingen elkaar kunnen vinden.  

Onder het label Young and Hanson gaan we mooie Groninger producten verkopen, waarvan wij vinden dat ze de identiteit van Groninger design goed vertegenwoordigen. Daarnaast komt er ook nog een Groninger design webwinkel, waarin ontwerpers uit Groningen hun producten online kunnen verkopen.

Wij hebben er veel zin in, want Groninger design verdient het om gesteund te worden, niet in de laatste plaats omdat het een belangrijke economische activiteit is voor het Noorden. We willen de provincie Groningen graag bedanken voor de zorgvuldige ondersteuning bij de aanvraag en het advies over de uitwerking van de plannen.

Partners van HoD in de uitwerking van de plannen zijn Syntens, Studio Carolijn Slottje en Studio Martijn Westphal.

Innovatief Actieprogramma Groningen

 

ez_logo_200     logo_iag3_oranje_transparant_200  prov.groningen_logo_200


<< back

Share |