Vind jouw product hier

House of Design tijdens de Nacht van de Kunst en Wetenschap
27-05-2015

Het House of Design concept Ontwerper van het Seizoen wordt door CBK Groningen in de spotlight gezet. Daarnaast werken we samen met Science LinX (RUG) om 3D-printen te presenteren als techniek bij vakmanschap in de 21e eeuw.

3D-printen als techniek bij vakmanschap in de 21e eeuw

House of Design presenteert in der Aa-kerk drie objecten die aantonen dat de 3D-print techniek vele mogelijkheden geeft voor de toekomst: Gepersonaliseerde producten, Community Design, Open Design en Design dat een maatschappelijk verhaal vertelt.

Een 3D-geprinte petitie waarin toeristen beloofden nooit meer op een olifant te stappen is te zien in de vorm van een levensgrote oranje olifant, de namen staan gegraveerd als huidplooien. Een 3D-geprint lampje, steeds verschillend omdat er persoonlijke foto’s in worden geschoven. De ‘custom made’ elektrische gitaar die House of Design printte tijdens Eurosonic-Noorderslag is te bewonderen en wordt bespeeld van 00:15 tot 00:45

Locatie: Der Aa-kerk, A-kerkhof 2 - Tijd: vanaf 19:30 uur - Tickets: via de Nacht van de Kunst en Wetenschap

0047-1024x682_512
3D-petitie 'stap van de olifant af'


Ontwerper van het Seizoen

Gert-Jan Soepenberg is Ontwerper van het Seizoen. Deze titel is in het leven geroepen door House of Design om in één seizoen één ontwerper in de spotlight te zetten. Met die reden is hij uitgenodigd door het CBK Groningen om werk te presenteren. Hij draagt op 6 juni de titel “Ontwerper van het Seizoen” over aan de ontwerper van zijn keuze. Tijdens de Nacht van de Kunst en Wetenschap presenteren beide ontwerpers zichzelf en zijn ter plekke aan het werk

De nieuwe ontwerper van het seizoen is aansprekend voor Gert-Jan door zijn autonome insteek in combinatie met de techniek die hij gebruikt. In zijn ontwerpen ziet Soepenberg het plezier van het maakproces terug.

Locatie: Praediniussingel 59 - Tijd: vanaf 19:30 uur - Tickets: via de Nacht van de Kunst en Wetenschap

ovhs-logo-wit-zwartblok-def_512_01

origineel_formaat_soepenberg_by_jenne_hoekstra_-_klein
Vase #1 - Gert - Jan Soepenberg


<< back

Share |