Vind jouw product hier

House of Design werkt samen met Leeuwarden-Fryslan 2018
08-03-2016

Er wordt steeds meer duidelijk rondom Leeuwarden-Fryslan Culturele Hoofdstad 2018 (LF18). Achter de schermen worden allerlei projecten opgezet en ontwikkeld. Eileen Blackmore van House of Design is gevraagd - binnen het thema ecology - onderzoek te doen naar innovatie op het gebied van circulaire economie. Hieruit zijn enkele onderwerpen gekomen die de komende tijd verder worden onderzocht. Bijvoorbeeld de mogelijkheden van een regenwaterdouche voor bezoekers van festivals en andere evenementen tijdens de LF18, het verduurzamen van muziektenten voor festivals en de BoBtap met koolzuurhoudend kraanwater.

Een andere vraag van LF18 gaat over het duurzamen inkopen van producten voor het evenement. Hierbij moet je denken aan promotiemateriaal als banners, vlaggen of bekers, bestek, meubels, verpakkingen, souvenirs en kleding.

Voor al deze projecten brengen we verschillende partijen bij elkaar. We werken samen met Circulair Friesland, InterregB project Biocass100%, InnoFest, Club2018, Ecology Food. Daarnaast gebruiken we de uitkomsten van de design pressure cookers die we organiseren met de Frisian Design Factory rondom water en het hergebruik van textiel.

Over twee projecten kun je al iets meer lezen:

Duurzame muziektent voor festivals
Het idee van Eileen Blackmore om onderzoek te doen naar het verduurzamen van een muziektent is inmiddels opgepakt door Welcome to the Village, een jaarlijks popfestival net buiten Leeuwarden.

Souvenirs
Stichting It Erfskip ontwikkelt souvenirs voor LF18. House of Design is artistiek kwartiermaker en ontwikkelt hiervoor workshops en betrekt ontwerpers.

 


<< back

Share |