Vind jouw product hier









Internationale rondetafelgesprek Waardeketen van het product uit de Biobased Economy: pigment - 6 oktober
25-09-2014

waardeketen-gesprek_512
Er wordt dieper ingegaan op vragen als: 
Wat kun je met natuurlijk pigment? Hoe verwerk je het? Wie koopt het? 

De Noordelijke regio heeft veel baat bij het verbouwen van natuurlijke materialen als grondstof voor materialen met nieuwe toepassingen.

Graag nodigen we je uit voor een “watertorengesprek”, een rondetafel gesprek over de Biobased Economy. Onderwerp is het opzetten van een nieuwe waardeketen rondom natuurlijk pigment. Wat kun je met natuurlijk pigment, hoe verwerk je het, wie koopt het? We nodigen je uit als meedenker en toehoorder. De biobased economy is innovatief, maar heeft zijn wortels in oude kennis. Het verbouwen van natuurlijke materialen als grondstof voor materialen met nieuwe toepassingen heeft veel potentie voor onze noordelijke regio.

Belangrijk is dat productie en verwerking in deze regio kan plaatsvinden. Maar zoals met alle innovatie is het een proces van vallen en opstaan. In het proces van het verbouwen van natuurlijke materialen tot en met gebruik door de consument zitten vele schakels. Maar niet iedereen weet van elkaar wat de mogelijkheden zijn bij elke stap in dat proces. Er valt dus nog veel te verbeteren. Mensen weten bijvoorbeeld niet altijd wie aanbieder of afnemer van een product is in deze keten, waardoor er nog veel kansen blijven liggen.

In een rondetafelgesprek (ronde watertoren gesprek) nodigen we aandeelhouders van alle schakels uit de waardeketen van pigment tot en met verwerking in eindproducten uit, van boer tot retailer en van producent tot overheid om deze kansen te onderzoeken en hopelijk tot verrassende invullingen te komen!

Eileen Blackmore van House of Design en Tjeerd Veenhoven van HuisVeendam zijn de moderators van dit gesprek. Vanuit hun werkveld hebben zij ervaring met het bij elkaar brengen van belanghebbenden en het opzetten van waardeketens om nieuwe materialen of technieken voor het voetlicht te brengen.

Doel is nieuwe toepassingen ontdekken, kennisdelen en kennis overdragen. Dit gesprek is een onderdeel van het Noordzee regio Interreg IVB project Creative City Challenge Reloaded, waarin de Gemeente Groningen en Hanzehogeschool Academie Minerva partner zijn. Internationale partners uit het project zijn aanwezig. De voertaal is Engels.

Aanmelden:
Voor 2 oktober via maria.blom@groningen.nl
Deelname is gratis

Belangrijke gegevens:
Op: 6 oktober 2014 van 13:00 tot 15:00 uur
in de Bovenkamer van Groningen, Noorderbinnensingel 14,
9712 XB te Groningen (parkeren in parkeergarage Boterdiep)

Bekijk hier de uitnodiging

 


<< back

Share |