Vind jouw product hier

Music Hack Day tijdens Eurosonic Noorderslag Groningen
12-01-2015

De Music Hack Day komt naar Groningen. Het zal plaatsvinden van woensdag 14 t/m vrijdag 16 januari op het Ebbingekwartier. De Music Hack Day is één van de meest bekende hackatons ter wereld. Programmeurs, ontwerpers, ontwikkelaars en muzikanten van overal ter wereld komen samen om - binnen 24 uur - hun ideeën en projecten over muziek, software, hardware, kunst en internet te verwezenlijken en te presenteren. Alles kan en alles mag, zolang het maar muziekgerelateerd is. Innovatie en vernieuwende ideeën staan centraal, net als bij ons 3D-print project wat ook tijdens Eurosonic Noorderslag plaatsvindt.

Sinds 2009 wordt er gemiddeld eens per maand een Music Hack Day ergens ter wereld georganiseerd. Deze allereerste Music Hack Day in Groningen wordt georganiseerd door Chordify in samenwerking met festival Eursonic Noorderslag. Tijdens de Music Hack Day zal een brede selectie van muziek- en technologieliefhebbers op een hoog internationaal niveau,  24 uur lang aan een project hacken. Samen slaan ze nieuwe wegen in voor de creatie, productie, en distributie van muziek.

Een internationale jury nomineert de vijf beste concepten en hacks voor een aantal mooie prijzen. Op de laatste dag van de Music Hack Day, vrijdag 16 januari, zullen deze genomineerden hun hacks presenteren op het podium van de Eurosonic Noorderslag conferentie. Tijdens de Musick Hack Day wordt het kantoor van Chordify (drie&zestig gebouw, Boterdiep 63, Groningen) een '24 hour pressure cooker' voor vernieuwende inzichten en geweldige muziek.

Het 24 uur durende hacken begint op donderdag 15 januari om 13:00 uur en eindigt op vrijdag 16 januari. Tussen 13:30 en 15:30 op deze vrijdag worden de hacks gepresenteerd en hiervan worden 5 genomineerd door een jury, om kans te maken op mooie prijzen. De 5 genomineerden zullen zich tussen 16:30 en 17:00 presenteren op het 'Music Meets Tech' podium tijdens de ESNS conferentie in de Oosterpoort.

Locatie: drie&zestig gebouw, Boterdiep 63, Groningen & het Ebbingekwartier, Groningen

Datum: woensdag 14 t/m vrijdag 16 januari 2015

Meer informatie: http://chordify.net/mhdgroningen/

sonard2013-musichackda_512


<< back

Tags used:

eurosonic

Share |