Vind jouw product hier

Ontwerpwedstrijd buitendijkse wierde bij Noordpolderzijl
01-12-2014

Het Groninger Landschap wil een buitendijkse wierde realiseren vlak over de dijk bij Noordpolderzijl. Hiervoor lanceert Het Groninger Landschap in het tijdschrift Noorderbreedte een ontwerpwedstrijd. Deze buitendijkse wierde biedt de bewoners van Groningen, maar ook de rest van Nederland, de kans een wierde te ervaren. Zonder de veiligheid van een dijk, maar vertrouwend op het idee dat je hoog genoeg zit om droge voeten te houden. 

Het Groninger Landschap nodigt iedereen uit om plannen te bedenken voor de nieuwe wierde. Uit de inzendingen worden vijf plannen genomineerd door een jury. De jury bestaat uit Theo Spek, hoogleraar Landschapsgeschiedenis en hoofd van het KenniscentrumLandschap (RUG), Henny Groenendijk, provinciaal archeoloog van de provincie Groningen en bijzonder hoogleraar archeologie en maatschappij (RUG), en Wim Boetze, landschapsarchitect en publicist.

Op een feestelijke Wierdedag zal na een presentatie van deze vijf plannen de jury het winnende plan bekendmaken. Het winnende ontwerp wordt leidend bij het ontwerp van de wierde. Ook wordt dit ontwerp tentoongesteld, en zal het worden gepubliceerd in Noorderbreedte en 'Golden Raand', het kwartaalblad van het Groninger Landschap.

Meedoen aan de wedstrijd? Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op: http://www.groningerlandschap.nl/actueel/ontwerpwedstrijdbuitendijksewierde/voorwaardenwedstrijd

buitendijkse-wierde


<< back

Tags used:

ontwerpwedstrijd

Share |