Vind jouw product hier

OOOMS goes 'Ffrash' in Jakarta
11-02-2013

Design studio OOOMS is uitgenodigd om mee te werken aan een project om voormalige straatkinderen te helpen in Jakarta, Indonesië. Dit eco-project heet Ffrash en is opgericht door Gina Provo Kluit, een Nederlandse vrouw die in Jakarta woont.

De opdracht voor OOOMS was om een collectie interieurproducten te ontwerpen met gebruik van afvalmateriaal. Daarna leerden ze de kinderen hoe ze de producten zelf kunnen maken. Een van de doelen was om hun vaardigheden te trainen en de kinderen de principes bij te brengen van design en ondernemerschap. Doordat ze dit doen hebben ze meer kans om aan het werk te kunnen als ze het opvanghuis verlaten.

Het eerste bezoek aan Jakarta in Augustus 2012 duurde twee weken en ging vooral over zoveel mogelijk informatie verzamelen over de verschillende soorten afvalmateriaal die op deze plaats te vinden zijn. Terug in de studio in Nederland werden veel experimenten uitgevoerd waarin plastic, glas, metaal, magnetrons, blenders en branders gebruikt werden. In januari van dit jaar ging OOOMS terug naar Jakarta. Ze kochten de machines, richtten het atelier in, maakten de prototypes en gaven les aan de kinderen.  

Informatie over wanneer en waar de producten verkrijgbaar zijn, is binnenkort te vinden op ffrash.com. Je kunt het project steunen door de Facebookpagina te 'liken' www.facebook.com/ffrash. De winst wordt gebruikt om KDM te ondersteunen, het opvanghuis voor straatkinderen waar het atelier opgezet is. Meer foto's van het project zijn te zien op de facebookpagina van OOOMS www.facebook.com/dutchdesigners.  

oooms_in_indonesie_02


<< back

Share |