Vind jouw product hier

Regio Crafts 12 en 13 december Crafts Design Pressure Cooker in Veenhuizen
01-12-2012

Zes Europese landen, zes koppels, een onbekende werkplaats en binnen 2 dagen een kant en klaar product. Dat is de ‘Crafts Design Pressure Cooker’.

Provincie Fryslân ontvangt op 12 en 13 december een delegatie Craftsmen en Designers vanuit Letland, Spanje, Nederland, Bulgarije, Griekenland en Portugal. De Europese Craft sector kan een belangrijke waarde geven aan Europese regio’s op economisch, cultureel en sociaal gebied. Iedere partner heeft haar eigen focus op de crafts sector in haar regio. Gezamenlijk delen ze gelijke problemen. Doel is om de good practice te delen en de Crafts sector te ondersteunen bij de regionale of nationale regelgeving om op die manier bij te dragen aan de belangrijke genoemde waardes.

House of Design heeft vanuit de provincie de vraag gekregen een invulling te geven aan hun bezoek. En House of Design vindt het leuk om mensen uit te dagen, te laten experimenteren en kennis te laten maken met andere netwerken, gedachtegangen en werkwijzen. Een prachtig dorp met een rijke geschiedenis en een historie van ambacht en zelfredzaamheid.

Tijdens de ‘Crafts Design Pressure Cooker’ gaan ambachtslieden en designers de samenwerking aan in de inspirerende omgeving van Veenhuizen. De Nederlandse deelnemers zijn Hannes Scherjon en Tjeerd Veenhoven. De samenwerking ontstaat vanuit een gerichte vraag aan de designer en gedurende twee dagen hebben designer en craftsmen de tijd om samen één product te ontwikkelen. Een geweldig inspirerend project* en zeker de moeite waard om van dichtbij te bekijken daarom delen we dit graag op 13 december vanaf 16:00 uur vanuit het Glas museum bij Cees van Olst.

Op 13 december worden de uitkomsten getoond van 16:00 uur tot 18:00 uur aan de Oude Gracht 6, het Glasmuseum.
Wilt u komen kijken dan kunt u zich aanmelden via info@houseofdesign.nl

mnica_graciela_di_carlo_sp_512

Mónica Graciela Di Carlo - Mosaico - Spain

ana_mestre__lagarta_stool_p_512
Ana Mestre - Cork design - Portugal

 

tjeerd-veenhoven_palmleather-shoppers_512

Tjeerd Veenhoven - Palm leather shopper - The Netherlands

hannes_scherjon_klompen_512

Hannes Scherjon - clogs - The Netherlands

 

ceramicabicesse_pattern

Ceramic tiles - Portugal

 

inga_salmina_glass_lt_512

Inga Salmina - glass - Latvia

 

 


<< back

Share |