Vind jouw product hier

Tentoonstelling Decorum in Musée d’Art moderne (Parijs)
15-01-2014

16._decorum_gregor_512

Het Musée d’Art moderne de la Ville de Paris of MAM (Museum voor moderne kunst van de stad Parijs) is een museum voor moderne kunst in de Franse hoofdstad Parijs.

Het Musee d'Art Moderne (Parijs) zet met de tentoonstelling Decorum textiel en design in de schijnwerper. De tentoonstelling toont meer dan honderd tapijten en wandkleden gemaakt door moderne (Francis Bacon, Pablo Picasso) evenals eigentijdse kunstenaars (Dewar & Gicquel, Vidya Gastaldon).

Decorum biedt de kans om vaak onbekende werken te ontdekken van zowel grote kunstnaars uit de twintigste eeuw als minder bekende kunstenaars. De tentoonstelling omvat ook anonieme werken uit verschillende periodes en regio's.

De tapijten en wandtapijten zijn visueel, artistiek, functioneel en ze zijn makkelijk te verplaatsen. Ze overstijgen de gebruikelijke beperkingen van decoratief design en interieur ontwerp.

De tentoonstelling gaat in tegen de vooroordelen die bestaan over tapijt als een secundaire of verouderde kunstvorm. Daarnaast koppelt de tentoonstelling terug naar een niet zo bekend aspect uit de geschiedenis van het museum. Rond de jaren '80 had het museum namelijk een eigen Textiel afdeling.

De tentoonsteling bestaat uit vijf afdelingen: schilderachtig, decoratief, oriëntal, primitief en beelden.

Je kunt de tentoonstelling nog bezoeken tot 9 februari 2014.

Kijk voor meer informatie op de website van Musée d’art moderne.


<< back

Share |