Vind jouw product hier

Wolsymposium - Bouwen met heidewol 14 en 15 maart 2015
03-02-2015

symposium-poster-info

Praktijknetwerk “Zwoele Drentse Vachten”, House of Design en de Herders van Balloo nodigen je uit voor het: Wolsymposium ‘bouwen met heidewol’. Op zaterdag 14 en zondag 15 maart tussen 11:00 en 18:00 uur maak je, zwevend boven de stad in de Bovenkamer van Groningen, kennis met de historie en de toekomst van de bijzondere wol van heideschapen.

Deze wol lijkt hard, ruw en koud, als van steen, maar het voelt zacht, warm en veerkrachtig aan. De draad van de gesponnen wol krijgt hierdoor een interessant karakter. Deze eigenschappen en het karakter maken de wol goed toepasbaar voor textielverwerking en de mode-industrie. De organisatie ziet daarnaast ook veel mogelijkheden in andere industrieën.

In een tentoonstelling tonen we wat momenteel wordt vormgegeven met heidewol. Je ziet ontwerpen van o.a. Melle Koot, Claudy Jongstra, Gerard de Hoop en Grietje Hartman. Ook tonen we de historie van de heidewol en de verwerking van het materiaal.Wevers, breisters en spinsters geven demonstraties, de film ‘Vachtkwaliteit’ draait en er is een lezing van de Herders van Balloo.

Zie het project voor uitgebreide informatie.

img_9845_512


img_9933_512

 

 

 


<< back

Share |