Vind jouw product hier

WoonideeEnzo geeft tweede leven
13-07-2015

Manon Ruigrok ontwerpt, onder de naam WoonideeEnzo, met oude of gebruikte materialen en geeft zo een tweede leven aan alledaagse producten. Vier jaar geleden is Ruigrok zelf een tweede leven begonnen en stopte als productie planner bij Disney om eigen werk op de markt te gaan brengen. “ Ik ben mijn hart gaan volgen en ben gaan 'maken':  spullen die ik kreeg veranderde ik. De reacties inspireerden mij enorm. Het kwam in een stroomversnelling. Ik zocht en vond heel snel een atelier in het centrum van Weesp, dat inmiddels aardig gevuld is met ontwerpen.”

Manon Ruigrok ontwerpt verschillende producten. Lampen en kussens van binnenbanden, accessoires van zacht plastic en diverse oude tafels, stoelen en krukjes krijgen een opknapbeurt.

“De materialen die ik verwerk in mijn ontwerpen zijn meestal niet gekocht maar verzameld of gekregen. Materialen die meestal ‘gewoon’ weggegooid worden zoals binnenbanden en lampenframes. De vorm, het materiaal, de vervormbaarheid, kleur of glans is de trigger die het bewaren in gang zet. Vaak weet ik niet eens wat ik er mee wil maken. Maar dan komt wel! Het is net een puzzelstukje dat op een gegeven moment precies past. En dat geeft een kick.”

Een van de laatste werken van Manon is een kunstwerk gemaakt van de aluminium houder van een waxinelichtje. “Dit werk is het grootste tot nu toe en is 120 cm x 120 cm en is met ca. 500 houdertjes gemaakt. Elk werk is anders van maat en de houders worden bij elk nieuw werk in een andere variatie patroon gemaakt. Ik werk instinctief, afhankelijk wat voor soort houdertjes ik heb. Er zijn dus nooit 2 dezelfde werken.”

img_4140_1_512

Via onderstaande links zie je meer werk van WoonideeEnzo:
www.lampenkappenenzo.nl

www.binneninspiratie.nl


<< back

Tags used:

new, weesp, manon, woonideeenzo

Share |