Vind jouw product hier

Workshop 3D tekenen & printen in Leens
11-09-2017

Workshop 3D tekenen & printen
Heb je altijd al eens willen weten hoe de 3D printer werkt? Kom dan zaterdag 16 september naar de bibliotheek van Leens. Dan organiseert House of Design een workshop 3D tekenen en printen voor het hele gezin. Tussen 10.00 en 13.00 kun je kennismaken met de tekenprogramma's, de printer en het materiaal waarmee je print. Nieuwsgierig? Kom kijken en doe mee! De toegang is gratis.

hod_leens_svdb-35_512_02
fotografie: Sander van der Bij.

We gaan het meemaken
De workshop is onderdeel van het project We gaan het meemaken. Initiator Eileen Blackmore van House of Design stelt zich de vraag waarom we onze spullen importeren van ver, terwijl er hier van alles groeit en bloeit waar we mee kunnen maken en bouwen. Met mensen die nog weten hoe je dat vroeger deed én met hen die kunnen spelen met het nieuwe digitale gereedschap. Met het project wil Blackmore de mogelijkheden van duurzame lokale productieketens in De Marne onderzoeken.

Expositie
Tot 30 september is er een expositie te zien in de bibliotheek van Leens met de resultaten van het materiaalonderzoek en de 3D educatie op het Hogeland College.
Vijf ontwerpers hebben de regio bezocht, hebben het landschap bekeken, lokale winkels bezocht en zijn in gesprek gegaan met bewoners, ondernemers en boeren. Ze hebben toepassingen bedacht en prototypes ontworpen. De materialen waar de ontwerpers mee hebben gewerkt zijn: hennep, zeewier, schelpen, koolzaad en Groninger klei.

Daarnaast zie je 'Het Huis van de toekomt', gemaakt door leerlingen van Het Hogeland College. House of Design heeft een workshop 3D tekenen en printen gegeven aan de docenten en de leerlingen van het Hogeland College. Het idee achter deze introductie is dat leerlingen hierdoor geïnspireerd raken om in de maakindustrie te gaan werken met de 21e eeuw gereedschappen, zoals de 3D printer.
Ook hebben we met de leerlingen gewerkt  aan een opdracht voor de vissers van Solt om te kijken naar verbeteringen van hun verpakking. Een mooie oefening om de techniek toe te passen in de lokale keten.
https://wegaanhetmeemaken.tumblr.com/


<< back

Share |