Vind jouw product hier

Zin in een zomers architect(avont)uurtje?
19-06-2013

Een heel weekend lang genieten van architectuur: het komt er aan. Blok in uw agenda het lange weekend van 21, 22 en 24 juni: om mee te fietsen langs lege, herbestemde of historische plekken, of om per bus langs gebouwde hoogtepunten te touren. Om te borrelen met wild(vreemd)e architecten, of weg te zakken en te dromen in een bioscoopstoel. Hierbij een overzicht van alle activiteiten, geef u snel op want vol is vol... en we zien u zo graag. 

 

 • Borrel mee op de prijsuitreiking: DAGborrel, vrijdag 21 juni, 17:00 uur, ForumImages

 • Lezing: bouwen met bamboe, vrijdag 21 juni, 20:00 uur aan de Zuiderkuipen 19

 • Open DAG! Bezoek onder andere een van deze gebouwen lekker op eigen houtje: zaterdag 22 juni

  De Componist
  U bent welkom in De Componist. De centrale ingang bevindt zich aan de Beethovenlaan, daar wordt u ontvangen en kunt u vervolgens een kijkje nemen in het gebouw.Open van 13:30 tot 15:30 uur, opgave is niet nodig. 

  -Leegkerk kerk
  Het kerkje van Leegkerk is dit jaar genomineerd in de categorie beste Herbestemming. Afgelopen voorjaar is het opgeleverd en inmiddels is het beschikbaar voor allerlei activiteiten... Nieuwsgierig? Kom dan tijdens de Dag van de Architectuur een kijkje nemen in dit monument. Open tussen 13:00 en 17:00, opgave is niet nodig. 

 • Fietstocht herbestemmingstour: Groningen kent er velen; gebouwen die een nieuwe bestemming hebben gekregen. Het is niet voor niks dat de Grote Groninger Gebouwenenquête dit jaar is verrijkt met een zestal onlangs opgeleverde herbestemde panden. Paulien Ex fietst langs een aantal representatieve monumentale herbestemde gebouwen, zoals het Prinsenhof en de oude Rijks HBS. Fiets met haar mee en bekijk - als klapper op de vuurpijl - ook de “ingepakte” watertoren aan de Noorderbinnensingel, van buiten én van binnen.
  De Herbestemmingstour wordt mede mogelijk gemaakt door Lefier. Zaterdag 22 juni, start 14:00 uur.

 

Meer informatie: www.dagvandearchitectuurgroningen.nl

 

watertoren_noorderbinnensingel_2_512


<< back

Share |