Vind jouw product hier

Zondag 26 oktober popup Volken de Vlas in de Watertoren ivm 10 jarig jubileum Wonen en co
15-10-2014

Design op hoog niveau!

10 jaar Volken de Vlas in de Bovenkamer van Groningen, de nieuwe locatie van House of Design

Wonen en co bestaat 10 jaar en House of Design viert mee!
In samenwerking met Wonen&Co organiseert House of Design een korte en krachtige tentoonstelling van de ontwerper Volken de Vlas.

In deze popup tentoonstelling zie je de wandeling van het werk van Volken hoe hij vanuit een vaas van tennisrackets tot prachtige designlampen en tafels met een twist is gekomen.

Eileen Blackmore van House of Design vindt zijn werk representatief voor het Noorden. "Zijn ontwerpen hebben een stoere uitstraling, het vakmanschap is een feit, natuurlijke materialen en een nuchtere vormgeving met een Grunnings knipoog".

Hij heeft ook tafels gemaakt met oude boekenkaften waarin hij speelt met pixels. Dit was de aanleiding voor House of Design om hem te vragen samen een ontwerp te maken voor de nieuwe locatie van het Kinderboekenmuseum in Winsum. Harm Post van Groninger Seaports is secretaris van de stichting in Winsum en kwam Eileen tegen het lijf in de Watertoren en vroeg haar of ze een ontwerper wist die meubels kon maken van oude kinderboeken.

Bovenin de watertoren kan men naast genieten van het prachtige uitzicht over de stad ook het werk van de ontwerper Volken de Vlas bewonderen. Geboren in Friesland en nu woonachtig in 't Waar in Groningen.

Zondag 26 oktober van 12 tot 18 uur - Noorderbinnensingel 14, Groningen 
Entree: € 1,-

Verder zijn er nog meer ontwerpen in de watertoren te vinden van: Gerard de Hoop, Isabelle Leijn, Martijn Westphal, Marjolein Perin, Jauke van den Brink, Jetske de Groot, Wout Wessemius, William van de Velde, Paul Bloemers, Veiko Liis uit Tallinn en Tjeerd Veenhoven.

 

Ontwerpstudio voor product- en meubeldesign.

Volken de Vlas ontwerpt altijd vanuit een duurzame gedachte. Doordacht in materiaal en oplossingen voor verbindingen en afwerking. In de ontwerpen wordt vanaf de tekentafel gewerkt met - en gezocht naar - logische en duurzame oplossingen. 10 jaar ervaring in een traditionele meubelmakerij, gecombineerd met een grafische opleiding en de kunstacademie (Minerva 2000 - autonoom) leveren een unieke portfolio van ontwerpen die zowel ontwerpkracht, recycling, innovatie en ambacht uitstralen.

 

Galerie Waarkunst

Als ontwerper is Volken de Vlas ook nauw betrokken bij Galerie Waarkunst in 't Waar (Oost-Groningen). In de imposante oldambtster boerderij met ruim 3hA beeldentuin bevindt zich een galerie van meerdere ruimtes en verdiepingen. In de galerie organiseert Volken de Vlas regelmatig exposities met werk van Groninger ontwerpers.

 

KinderboekenHuis Winsum

Het KinderboekenHuis in Winsum krijgt medio 2015 een nieuwe locatie. Architectenburo De Zwarte Hond heeft getekend voor het ontwerp. Samen met House of Design heeft Volken de Vlas de opdracht gekregen ontwerpen te leveren voor in de nieuwe locatie. In deze ontwerpen wordt gebruik gemaakt van oude kinderboekenkaften die het museum zelf ter beschikking stelt. Door de boekenkaften te snijden in kleine tegeltjes kunnen er prachtige mozaïeken van gemaakt worden. Deze mozaïeken gaan een prominente rol spelen in de ontwerpen. Zo ontwierp Volken de Vlas een serie tafels met een huid van boekenkaften. Ook ontwierp hij een wandvullend kunstwerk van ruim 9m2 dat wordt opgebouwd met 10.000 kleine kaftentegeltjes. Voor dit indrukwekkend kunstwerk gaat in het voorjaar van 2015 nauw worden samengewerkt met basisschool de Tiggeldobbe in Winsum.

 

Volken de Vlas

i: www.volkendevlas.nl

volken_de_vlas-kaftentafel_cube-roodwit_512


<< back

Share |