Vind jouw product hier

Project:

01/03 2016 - 31/12 2018

Duurzame muziektent voor festivals

Samen met Welcome to the Village onderzoeken we de mogelijkheden van het verduurzamen van muziektenten. WTTV is een 'huisgemaakt' jaarlijks popfestival net buiten Leeuwarden met aandacht voor duurzame innovatie. Ze ontwikkelen projecten op het gebied van innovatie tijdens DORP. gedurende een week voor het festival.

Tijdens het festival zijn er meerdere tenten die soms tegen elkaar opboksen. Om energie en oren te besparen onderzoeken we kijken het gebruik van materialen en de vorm van de tent. Kunstenaar en ontwerper Lambert Kamps en Eileen Blackmore van House of Design kijken naar de mogelijkheden van verschillende materialen en technieken. Bijvoorbeed de vorm en de constructie van een eendenkorven. Voor materiaal is er o.a. contact met Omrin, afvalinzamelaar en -verwerker in Friesland en Groningen ivm hergebruik van textielvezels.

Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018
House of Design is betrokken bij meerdere projecten van Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018. Het project rondom het verduurzamen van de muziektent komt voort uit een onderzoek dat Eileen Blackmore deed in opdracht van Ecology voor LF18.
Andere LF18-projecten waar we aan werken:
- Souvenirs (onderdeel van LABLeeuwarden)
- ontwikkelen van biobased servies en textiel | Biocas100%
- advies inkoop duurzame producten en materialen

eendenkorf_512<< overview

Share |