Vind jouw product hier

Project:

24/05 2013 - 26/05 2013

Succesvol concept - Research & Development

Tijdens DesignXPO in mei 2013 werd het concept Future Products voor het eerst gepresenteerd aan publiek. Bezoekers reageerden verwonderd, verrast en enthousiast.

House of Design is al lange tijd geïnteresseerd in de mogelijkheden die de Biobased Economy* ons biedt. En dat delen we graag met onze leden. In samenwerking met Syntens Innovatiecentrum is het unieke project Future Products opgezet.

Voor de expositie tijdens DesignXPO 2013 hebben verschillende Biobased-leveranciers materiaal beschikbaar gesteld voor ontwerpers om mee te werken, te experimenteren en te produceren. De uitkomsten hebben we getoond aan het publiek tijdens DesignXPO. De reacties waren enthousiast en het publiek was verwonderd en blij verrast over de getoonde producten.  

Wat levert dit concept de deelnemers op?

De ontwerper kan goed feedback geven aan de producent;
De producent heeft mooie producten om te tonen tijdens presentaties;
Het Noorden van Nederland leent zich voor de Biobased Ecomony. Er is landbouw, de logistiek is er klaar voor én we hebben goeie ontwerpers in het Noorden. 

Tijdens DesignXPO hebben we gezien dat dit concept goed uitpakt. Ook hebben we de positieve reacties van het publiek gehoord. Dit samen maakt dat House of Design momenteel kijkt naar een passend vervolg van dit project. We kijken naar een versie waarin nog intensiever samengewerkt kan worden door ontwerpers en materiaalleveranciers. Het zijn de eerste stappen, hierna zullen er vele volgen!

img_9752_2_200 img_9759_2_200 img_9741_2_200 img_9756_2_200


* Wat is biobased eigenlijk?

Biobased betekent dat voor de productie van alledaagse producten hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt. Dit in tegenstelling tot fossiele grondstoffen, die eindig zijn. Biobased materialen als hennep, bio-garens en bio-plastics zullen in de toekomst een steeds belangrijkere rol gaan spelen, maar zijn op dit moment nog relatief onbekend en worden nog weinig toegepast.

 

Tijdens de eerste uitvoering van Future Products hebben de onderstaande leveranciers materiaal beschikbaar gesteld:

ESKA Graphic Board | Karton
APInstitute Emmen | Biogarens
Hempflax | Hennepvezel
Protoplast | Kneedbaar Bioplastic
Oerlemans Plastics | Bio plastic folie
Bouwbedrijf Kooi | Hennepbeton

Deelnemende ontwerpers tijdens DesignXPO waren:
Erna de Bie
Jo Luymes
Marolein Perin
Monique Middelhoek
Sarah Sixma
Merijn Vrij
Gert-Jan Soepenberg
Huting en de Hoop 

 << overview

Share |