Vind jouw product hier

Project:

20/07 2017 - 23/07 2017

Zelfvoorzienend café voor Welcome to the village

Welcome to the Village is een festival met ruimte voor experimenten. Professionals, startuppers en studenten werken samen aan innovatieve oplossingen. Tijdens het festival kunnen ze worden gepresenteerd, toegepast en getest.

House of Design werkt mee aan de vraag voor het ontwikkelen van een tijdelijk cafe dat zelfvoorzienend is. Het cafe moet demontable zijn. De materialen moeten een non-fossiele basis hebben of hergebruikt. Het cafe moet plaats bieden voor ongeveer 50 bezoekers en een bar, toilet, kleine keuken, licht en stoelen bevatten.

We organiseren een design pressure cooker op donderdag 20 juli. Gedurende deze sessie werkt het team aan een blauwdruk voor het café. Het verbinden van ontwerpers aan het energievraagstuk is voor ons interessant. Hoe kun je duurzaam ontwerpen én met energie oplossingen komen, hoe kun je dit integreren. We zijn benieuwd naar de uitkomsten!

We werken met studenten en professionals op het gebied van architectuur, design, design thinking, kunst, ambacht, communicatie, duurzamen energie, productie en sociale innovatie. 

De resultaten zijn te zien op het festival. We gaan dan in gesprek met het publiek en vragen ze hoe hun zelfvoorzienend café eruit zou zien. Na het festival wordt het ontwerp getoond aan de festivalorganisatie en bespreken we of het gebouwd kan worden voor het festival van 2018.

Partners: Innovest, Welcome to the Village, Frisian Design Factory en Provincie Fryslan.

wttv_cafe_512<< overview

Share |